Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Resnica ali izziv

nadnaravni triler / grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 26.4.2018, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Reisz, Jillian Jacobs, Chris Roach, Jeff Wadlow
Režija: Jeff Wadlow
Skupina dobrih prijateljev se še zadnjič, preden gre vsak na svojo fakulteto, odpravi na skupne počitnice v Mehiko, kjer jih po pijanski noči šarmantni neznanec prepriča v igro "resnica ali izziv". Po odigrani igri pa se skupini pričnejo dogajati nadnaravni pojavi in kmalu ugotovijo, da se igra z njimi igra. Sprva čisto nedolžna igra se sprevrže v grozljive prizore, kjer vsakogar, ki ne pove resnice ali zavrne izziv, vpričo ostalih nekdo - ali nekaj - kaznuje. Da bi se rešili smrtonosne igre, morajo prijatelji znova najti neznanca.

"Obstajajo štiri pravila: Ko te nekdo vpraša, si v igri. Moraš povedati resnico, če ne umreš. Moraš opraviti izziv, če ne umreš. Če igro prekineš, umreš," pojasnjuje pravila v novi srhljivki producent Jason Blum, ustanovitelj in lastnik produkcijske hiše Blumhouse Productions, ki je med drugim posnela srhljivke Srečen smrtni dan, Zbeži! in Razcepljen.

Nadnaravno srhljivko Resnica ali izziv je režiral Jeff Wadlow (Kick-Ass 2, Krvava_igra), ki je ravno v času, ko je razmišljal o svojem novem projektu, spoznal filmarja Jasona Bluma in odločitev posneti zgodbo o na videz nedolžni igri, ki pa se sprevrže v smrtonosno, se je zdela kot samoumevna odločitev.

Wadlow je pri filmu sodeloval tudi kot scenarist in izvršni producent. Zanj je pri ustvarjanju filma ključno dejstvo, da pri zgodbi ni nič tako, kot se zdi in tako bo tudi pri tej nepredvidljivi smrtonosni igri.

ZANIMIVOSTI:

  • Vse od malega je režiser Jeff Wadlow risal zlovešče nasmehe, in prav ti so postali navdih za nasmeh, ki ga igralec uporabi, ko nekoga izzove v igro. So pa zlovešče nasmeške vseh igralcev računalniško obdelali.
  • Igralca Tyler Posey in Sophia Ali sta se spoznala med snemanjem in postala par.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.