Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Pri mami

Ma
srhljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 30.5.2019, Kolosej Ljubljana
1h 39min / 99min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Scotty Landes
Režija: Tate Taylor
Oskarjevka Octavia Spencer bo nastopila v vlogi Sue Ann, osamljene gospe, ki se drži bolj zase v majhnem mestu v državi Ohio. Nekega dne jo nova najstnica v mestu Maggie (Diana Silvers) prosi, če zanjo in njene prijatelje kupi nekaj alkohola, in Sue Ann vidi priložnost, da bi spoznala nekaj prijateljev, čeprav mlajših. Najstnikom ponudi možnost, da žurajo pri njej doma v kleti. A postavi jim nekaj osnovnih pravil: "Eden od najstnikov mora ostati trezen, ne smejo preklinjati, nikoli ne smejo iz kleti po stopnicah v stanovanje ter klicati jo morajo mama." A ko se njena gostoljubnost prične spreminjati v obsedenost, se sanje najstnikov pričnejo spreminjati v strašno nočno moro. In prostor za žure pri mami se spremeni iz najboljšega v mestu v najslabšega na svetu.

Vsi so dobrodošli pri mami, a vso srečo, da prispete varno domov. Konec maja prihaja srhljivka, v kateri osamljena ženska v svoji hiši najstnikom ponudi prostor za zabave, in ko že mislijo, da se jim je nasmehnila največja sreča, se najbolj zabaven prostor v mestu spremeni v nočno moro.

V glavni vlogi mame zaigra oskarjevka Octavia Spencer (ki jo lahko gledamo v družinski komediji Instant družina, ki je že na sporedu v kinematografih), Juliette Lewis, Luke Evans, Missi Pyle, McKaley Miller, Corey Fogelmanis, Gianni Paolo in Dante Brown.

Na režiserski stolček je sedel Tate Taylor (Služkinje, Get On Up), psihološko srhljivko pa produciral znani mojster srhljivk Jason Blum (Zbeži!, Noč čarovnic, Razcepljen, Resnica ali izziv, serija filmov Očiščenje). Scenarij je napisal Scotty Landes, igralka Octavia Spencer pa sodeluje tudi kot izvršna producentka.

Komentarji

6.7. 2019 ob 13:59

Film je res odlicennnn, brez besed🖥🖥❤️

— Lidija

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.