Kolosej
Film distribucije Goethe-Institut Ljubljana

Pozdravljeni, bratranec!

Salut cousin
komedija
Film iz cikla Nasmejana Evropa
Na sporedu od: 14.1.2007, Kino Komuna
1h 43min / 103min
Leto: 1996
Scenarij: Merzak Allouache, Caroline Thivel
Alilo potuje za majhen posel iz Alžirja v Pariz. Ko tam pri bratrancu Moku ostane dlje, mu postane jasno, kaj pomeni življenje za Alžirca druge generacije v Parizu. To je le kratka vsebina filma, ki govori o težki integraciji Alžircev v Franciji. Režiser filma Bab El-Oued City, Merzak Allouache, poskuša to realnost ujeti na filmski trak s potrebno mero humorja.

Komentarji

20.6. 2009 ob 0:39

Zelo, zelo, zelo dober film. Zanimiva dogajanja, veliko humorja, Mok pa je cool. Predlagam malo vec filmov iz severne Afrike, zelo so dobri, 3world je zanimiv...

— TROYA

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.