Kolosej

Poštar

drama, romantični
1h 48min / 108min
Scenarij: Anna Pavignano, Michael Radford
Režija: Michael Radford
Sramežljivi posebnež (Massimo Troisi)v mali italijanski obmorski vasici želi svojo ljubezen pokloniti najlepši vaščanki. Mu bo s pomočjo čilskega poeta Pabla Neruda (Philippe Noiret), kateremu prinaša pošto, to uspelo?

Humoristična ter politično obarvana drama pomeša poezijo z ljubeznijo ter magično sliko Italije. Osrednjega junaka je igral hudo bolni Massimo Troisi, ki je umrl dan po zaključku

Komentarji

24.9. 2006 ob 14:23 zvezdica

Italjanski film, ki se dogaja v prečudoviti pokrajini, s preprostimi ljudmi in tako nenavadno, prisrčno in ganljivo zgodbo se res splača vidt. To je film, ki ti seže do srca in ga ne pozabiš!!

— Polonca
31.3. 2007 ob 12:13 zvezdica

Vreden ogleda. Če se vas beseda dotakne bolj, kakor lep hiter avtomobil, zagotovo ne boste razočarani. Nasprotno, popeljal vas bo romantični svet gibljive slike, besede in zvoka. To je zagotovo film, ki je pripomogel k nesmrtnosti poezije Pabla Nerude. Mogoče še povem le to, da je film remake, to sem ugotovil šele po nekaj letih, ampak je zagotovo boljši izdelek od originala; no bolj tekoč, bolj vabljiv za oko in uho. Zagotovo vam bo pričaral lep večer. Hvala vsem avtorjem

— Abelard

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.