Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Vladar Pariza

L'Empereur de Paris/ Emperor of Paris
pustolovska kriminalka
Podnapisi
Na sporedu od: 27.12.2018, Kolosej Ljubljana
2h / 120min
Leto: 2018
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Éric Besnard, Jean-François Richet
Za časa vladavine Napoleona Bonaparteja velja Francois Vidocq - edini človek, ki je pobegnil iz najhujših zaporov v Franciji - med preprostim življem Pariza za pravo legendo. Po zadnjem spektakularnem uspešnem pobegu je nekadnji zapornik tako rekoč prepuščen smrti in skuša ponikniti v pozabo pod krinko preprostega trgovca. A preteklost ga ujame, ko ga obtožijo umora, ki ga ni zagrešil. šefu policije predlaga kupčijo_ v zameno za svobodo se jim bo pridružil v boju proti podzemlju. Čeprav jim pomaga dosegati sijajne rezultate, izzove sovraštvo svojih novih kolegov policistov in bes podzemlja, ki na njegovo glavo razpiše nagrado.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.