Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Parazit

Gisaengchung
komična drama
Film je prejel 4 oskarje in sicer za najboljši film, za najboljši tujejezični film, za najboljšega režiserja in za najboljši izvirni scenarij.
Podnapisi
Na sporedu od: 28.11.2019, Kolosej Ljubljana
2h 12min / 132min
Leto: 2019
Država: Južna Koreja
Jezik: korejščina, angleščina
Scenarij: Han Jin Won, Bong Joon Ho
Režija: Bong Joon Ho
Štiričlanska Ki-taekova družina si je sicer zelo blizu, vendar nihče nima službe, prihodnost pa ni obetavna. Sinu Ki-wooju se nasmehne sreča, ko ga prijatelj, ki obiskuje prestižno univerzo, predlaga za dobro plačano službo. Ki-woo, ki na ramenih nosi pričakovanja celotne družine, se odpravi k družini Park na razgovor. Glava družine je g. Park, lastnik mednarodnega računalniškega podjetja. Ki-woo tam spozna Yeon-kyo, prelepo mladenko. Kmalu po prvem srečanju se odnosi med družinama zapletejo, kar pripelje do niza nesrečnih pripetljajev.

Komentarji

18.2. 2020 ob 1:51

Božanski film!

— Borut
6.3. 2020 ob 14:02

Izvirna zgodba, pretanjen humor, dobra igra, posebna energija, ki se pretaka skozi film, skratka, sem navdušena!

— Verica
24.3. 2020 ob 16:19

top top top eden od filmov ki mi bo za vednoostal v spominupejte gledat!!!! ne bo vam žal.(joooj super super super!)

— kokodak lover
7.1. 2023 ob 16:36

Zanimiva zgodba, dobro narejen film, a mi ne bi bilo žal, če ga ne bi videla. Dandanes so žal grozljive teme zelo priljubljene, nasilje na vse možne načine pa družbeno sprejemljivo.

— pikapoka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.