Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Overlord

akcijska misteriozna grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 8.11.2018, Kolosej Ljubljana
1h 49min / 109min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Billy Ray, Mark L. Smith,
Režija: Julius Avery
Nekaj dni pred Zavezniško invazijo na Normandijo, skupina Ameriških vojakov - padalcev dobi zaupno nalogo, ki je bistvena za uspeh celotne operacije. Namreč morajo uničiti nemški radijski stolp, ki se nahaja v odročnem majhnem mestecu. Po nesrečnem strmoglavljenju letala se znajdejo globoko za sovražnikovo črto. Potem ko končno dosežejo svoj cilj, ugotovijo da se morajo poleg nacističnih vojakov boriti tudi proti grozljivim, krvavim in nasilnim bitjem, ki so posledica skrivnega nacističnega eksperimenta.

Zgodba spremlja več ameriških vojakov, ki so ujeti za sovražnikovo linijo,a med misijo odkrijejo nekaj nepričakovanega - skrivne nacistične eksperimente.

Misteriozno akcijsko srhljivko je režiral Julius Avery, scenarij sta napisala Billy Ray in Mark L. Smith, zaigrali pa so Jovan Adepo, Wyatt Russell, Jacob Anderson, Dominic Applewhite, Pilou Asbæk, Iain De Caestecker, John Magaro, Mathilde Ollivier in Bokeem Woodbine.

J. J. Abrams pri filmu sodeluje kot producent, skupaj z Lindsey Weber, izvršni producenti filma so Jo Burn, Jon Cohen in Cory Bennett Lewis.

»Vse se je pričelo z neverjetnim scenarijem, ki ga je napisal Billy Ray,« razkriva producent J. J. Abrams. »Kar mi je najbolj všeč pri zgodbi, je dejstvo, da je videti kot klasičen film iz druge svetovne vojne, a spremenjen v grozljivko. Gre za zelo edinstveno kombinacijo. Ideja, da sta združena dva žanra, je ustvarila neverjetno močno in zabavno vožnjo,« je še povedal producent.

Skrivnost ustvariti neko ravnotežje pa se po njegovih besedah skriva v karakterjih. Prva polovica filma razkriva značaje posameznih ameriških vojakov, nato pa gledalce počasi prežema grozljivejši žanr, kjer jim ti značaji prirastejo k srcu, še pove producent in ustanovitelj producentske hiše Bad Robot.Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.