Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Ognjeni obroč: Vstaja

akcijski domišljijski spektakel
Podnapisi
Na sporedu od: 22.3.2018, Kolosej Ljubljana
1h 51min / 111min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Emily Carmichael, Steven S. DeKnight, Guillermo del Toro, T.S. Nowlin, Kira Snyder
Kar se je zgodilo v prvem delu fantazijske pripovedi Ognjeni obroč (Pacific Rim) iz leta 2013 je bil le uvod v brezkompromisni napad na človeštvo, ki mu bomo priča v nadaljevanju domišljijskega spektakla Ognjeni obroč: Vstaja. Zgodba drugega dela se vrti okoli obetavnega, a uporniškega pilota Jaka Pentecosta (John Boyega), ki po smrti svojega očeta zapusti usposabljane za pilota in se zaplete v nečedne posle kriminalnega podzemlja. Ob vse večji nevarnosti in neustavljivi grožnji, da bodo stroji uničili mesta in svet spravili na kolena, pa nepričakovano dobi zadnjo priložnost, da skupaj s sestro Mako Mori (Rinko Kikuchi), boj nadaljuje tam, kjer ga je končal njun oče.

"Rodili smo se v vojni med pošastmi, ki so uničile naša mesta, in našimi pošastmi, ki naj bi jih ustavile. Mislili smo, da smo žrtvovali dovolj. Ampak vojna, ki smo jo, kot smo mislil, končali, se šele začenja. Edino kar stoji pred apokalipso smo mi … napočil je čas, naša priložnost, da kaj spremenimo." - Ognjeni obroč: Vstaja.

Vojna med nezemeljskimi pošastmi za množično uničenje in super roboti, ki so jih ustvarili za uničenje pošasti, upravljajo pa jih piloti, je bil le uvod v vseobsegajoč napad na človeštvo v drugem delu epske avanture. Na velika platna se namreč vrača znanstvenofantastična akcija OGNJENI OBROČ (Pacific Rim). Prvi del o spopadu ogromnih pošasti in robotov je pred petimi leti zasnoval in režiral mehiški režiser Guillermo del Toro, sedaj pa se v drugem delu z naslovom OGNJENI OBROČ: VSTAJA (Pacific Rim Uprising) vrača kot producent. Epsko avanturo tokrat režira Steven S. DeKnight (Daredevil, Spartak: Kri in pesek), v glavnih vlogah pa sta nastopila John Boyega (Vojna zvezd: poslednji jedi in Vojna zvezd: Sila se prebuja), ki je pri filmu sodeloval tudi kot producent ter Scott Eastwood (Hitri in drzni 8 in Odred odpisanih).

O ZGODBI:

Kar se je zgodilo v prvem delu fantazijske pripovedi OGNJENI OBROČ (Pacific Rim) iz leta 2013, je bil le uvod v brezkompromisni napad na človeštvo, ki mu bomo priča v nadaljevanju domišljijskega spektakla OGNJENI OBROČ: VSTAJA.

V prvem delu so Zemljo napadle velikanske pošasti, ki bi lahko uničile človeštvo. Da bi se rešili, so ljudje ustvarili robote, ki so jih upravljali za to posebej izurjeni piloti. Ti so se s pomočjo misli povezali med seboj, vendar so morali ob tem paziti, da virtualna resničnost iz njihove podzavesti ni zvabila uničujočih spominov. Ko so se pošasti pripravljale na poslednji spopad, so morali tudi roboti in njihovi piloti strniti vrste in okrog nezemeljskih stvorov ustvariti ognjeni obroč pogube.

Zgodba drugega dela se vrti okoli obetavnega, a uporniškega pilota Jaka Pentecosta (John Boyega), ki po smrti svojega očeta zapusti usposabljanje za pilota in se zaplete v nečedne posle kriminalnega podzemlja. Ob vse večji nevarnosti in neustavljivi grožnji, da bodo stroji uničili mesta in svet spravili na kolena, pa nepričakovano dobi zadnjo priložnost, da skupaj s sestro Mako Mori (Rinko Kikuchi) boj nadaljuje tam, kjer ga je končal njun oče.

ZANIMIVOSTI:

  • Režiser prvega dela Guillermo del Toro je že pred predvajanjem prvega dela napovedoval nadaljevanje, vendar pri drugem delu spektakla ni sedel na režiserski stolček, temveč sodeloval kot producent in pisec zgodbe.
  • Večino filma so posneli v studiu Fox Studios v Avstraliji, zunanje prizore pa po več lokacijah okoli Sydneyja in Brisbana, ter nekaj prizorov na Kitajskem in Japonskem, v Južni Koreji in na Islandiji. Tudi filmska ekipa je bila precej velika, je razkril producent Cale Boyter, saj je bilo članov ekipe prek 500. »Še nikoli nisem videl toliko ljudi, imeli smo ogromno nadarjenih ustvarjalcev s Kitajske, iz Londona, Amerike in Avstralije. Bil je pravi izziv,« je še povedal.
  • Kljub pričakovanjem, da se bo v drugem delu vrnil glavni igralec Charlie Hunnam kot Raleigh Becket, je vlogo igralec zavrnil zaradi snemanja drugih projektov.

Komentarji

7.2. 2018 ob 19:45

pejt Špela z mano u kino zakon ! Th-1950

— Eržo

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.