Kolosej
Film distribucije 2i Film

Odbita šola

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 21.6.2018, Kolosej Ljubljana
2h / 120min
Leto: 2017
Država: Nemčija
Jezik: nemščina
Scenarij: Bora Dagtekin
Režija: Bora Dagtekin
V zadnjem delu nemške trilogije "Fack ju Göhte", se v srednji šoli bliža zaključni izpit. Učitelj Zeki Miller mora spodbuditi svoje učence, da resno ogrejejo šolske klopi, ampak otroci iz "razreda kaosa" ne dojemajo resnosti naloge, zaradi česar padajo v probleme in zavračajo sodelovanje. Veliko je odvisno od tega, kako bo Miller motiviral učence - negova služba, ugled šole in sama prihodnost uporniških najstnikov.

Režiser in scenarist filma, Bora Dagtekin, je v filmskem svetu debitiral leta 2012 s filmom Turkish For Beginners, ki je bil najuspešnejši nemški film tega leta. Sledil je prvi del filma Fack Ju Goethe, ki je bil leta 2013 najbolj dobičkonosen domač film v Nemčiji, ki mu je sledilo nadaljevanje leta 2015. Oba filma sta se predvajala v več kot 40-ih državah. S tretjim delom, Odbita šola, Bora zaključuje trilogijo srednješolske komedije. Kot da ni dovolj že pritisk zaključnih izpitov, učence že razganja poletje, saj so z mislimi popolnoma drugje. Kot podivjana horda niso za učitelja Millerja lahka naloga.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.