Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Oceanovih 8

akcijski komični kriminalni triler
Podnapisi
Na sporedu od: 14.6.2018, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Olivia Milch, Gary Ross
Režija: Gary Ross
Debbie Ocean, sestra Dannya Oceana (ki smo ga v vlogi Georga Clooneya spoznali v trilogiji Oceanovih 11, 12 in 13), zbere ekipo prav posebnih žensk, da bi na newjorškem vsakoletnem gala plesu skupaj izpeljale praktično nemogoč rop.

5 let, 8 mesecev in 12 dni je Debbie Ocean (Sandra Bullock) v zaporu kovala načrt za največji in najbolj drzen rop svoje kariere. Dobro se zaveda, kaj bo potrebovala – ekipo najboljših na svojem področju, ki pa se bo začela pri bivši partnerici v kriminalnih dejanjih Lou (Cate Blanchett). Skupaj bosta rekrutirali  skupino pravih specialistk: draguljarko Amito (Mindy Kaling), ulično prevarantko Constance (Awkwafina), izkušeno preprodajalko Tammy (Sarah Paulson), hekerko Nine Ball (Rihanna) in modno oblikovalko Rose Weil (Helena Bonham Carter).

Tarča je 150 miljonov dolarjev vredna diamantna ogrlica, ki bo na najbolj prestižnem dogodku leta – Met gali, okraševala vrat svetovno znane filmske igralke Daphne Kluger (Anne Hathaway). Njihov načrt je precizen in dodelan do potankosti, vendar pa ga bo potrebno izvesti brez najmanjše napake, če ga bo ekipa želela speljati vsem na očem in ob tem ostati neopažena.

V Oceanovih 8 igra tudi Richard Armitage kot Claude Becker, spremljevalec Daphne Kluger na gali, kateremu se o dogajanju niti ne sanja ter James Corden kot John Frazier, zavaravalniški preiskovalec, ki poskuša sestaviti koščke kriminala, ki se je zgodil.

Po scenariju Olivie Milch je film režiral Gary Ross (Seabuscuit, Igre lakote, Pleasantville), Steven Soderberg in Susan Ekins pa sta film producirala.

Sandra Bullock je o filmu povedala: »To je film o ropanju in filmi o ropanju so vedno zabavni. Kako bodo ukradli, kar mislijo ukrasti in kakšni zapleti se bodo na tem podvigu dogajali? Ampak Oceanovih 8 je v resnici veliko več. Oceanovih 8 je film o osmih čudovito kompleksnih, pametnih in zabavnih ženskah, ki vas bodo popeljale na njihovo osebno pustolovščino, skupaj z vsemi preobrati in zapleti, ki se bodo pojavili.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.