Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Ne z mojo hčerko

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 29.3.2018, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Kay Cannon
Trem parom se zgodi največja groza, ki si jo je mogoče zamisliti. Izvejo namreč za skrivni načrt, ki ga imajo na večer svojega maturantskega plesa njihove tri hčerke. Najstnice, ki so, tako kot njihovi starši, prijateljice že od majhnega, se odločijo, da ples ob zaključku srednje šole ne bo edini pomembni dogodek tistega večera. V nasprotju z njihovimi starši se jim ta zdi nadvse primeren še za en velik korak - vse tri se odločijo, da bodo na ta večer izgubile nedolžnost. Njihovi starši se panično lotijo načrta, kako jim to preprečiti preden bo prepozno.

Potem ko smo se več desetletij smejali fantom, ko so izgubljali svojo nedolžnost in se bahali s prvim seksom, je prišel sedaj čas, da zgodbo o prvem seksu na velikem platnu delijo tudi dekleta. Režiserka Kay Cannon je ustvarila komedijo, v katero je vpela zgodbo treh deklet, ki se odločijo na maturantskem plesu izgubiti nedolžnost.

Scenaristka in producentka Cannonova, ki je bila za humoristično serijo 30 Rock nominirana z emmyjem, v Hollywoodu že dolgo slovi po tem, da mojstrsko ustvari ženske like v zgodbah, kjer so prisotni tako komični kot pretirano vzneseni elementi. Najbolj poznana po scenariju vseh treh delov glasbene komedije Prava nota je Cannonova ena od peščice žensk, ki je za velik studio režirala komedijo, ki nosi oznako za polnoletne, ter prikazala zgodbo o mejniku, ki ga nihče ne pozabi. »Že dolgo me je srbelo, da bi režirala. Ženske ne dobimo pogosto takšne priložnosti in bila sem zelo vesela za dano priložnost,« je priznala Cannonova, ki je že dokazala, da komedija o močnih in dinamičnih ženskah lahko pritegne ogromno število gledalk.

O ZGODBI:

Ko starši treh deklet po pomoti naletijo na skrivna sporočila in odkrijejo, da njihove hčerke nameravajo na maturantskem plesu izgubiti nedolžnost, si zastavijo načrt, kako jim to preprečiti. Po razburljivi noči, polni pijanskih, akcijskih in divjih dogodivščin, pa starši pridejo do zanimivega spoznanja, ki ga niso niti najmanj pričakovali.

Najstnice so prijateljice že od prvega dneva v vrtcu, njihovi starši pa se tekom odraščajočih let, različnih praznovanj in deljenju posebnih trenutkov prav tako dobro poznajo. Morda se tako vsaj na prvi videz zdi, da vedo, kako se spustiti v podvig, da bi preprečili dekletom narediti največji korak v odraslost, a če so si starši enotni glede cilja, ki so si ga zadali, so si karakterno in po načinu vzgoje popolnoma nasprotni. Samohranilka Lisa (Leslie Mann) je s svojo hčerko Julie (Kathryn Newton) najboljša prijateljica, ki si delita vse. Oče atletske postave in trdnega značaja Mitchell (John Cena) je v vzgojo svoje hčerke Kayle (Geraldine Viswanathan) vložil kri, znoj in solze ter skupaj z ženo Marcie (Sarayu Blue) skuša hčer obdržati na pravi poti. Oče Hunter (Ike Barinholtz) je po umazani ločitvi v življenju svoje hčerke Sam (Gideon Adlon) prisoten bolj redko, ko pa se bliža maturantski ples, se nenadoma pojavi in ji skuša pričarati prihajajoči večer kot nekaj nepozabnega.

Komedija Ne z mojo hčerko na enostaven način prikazuje, kako gredo starši skozi veliko odločitev v življenju dvakrat - prvič kot sami in drugič skozi svoje otroke. Sama zgodba nima toliko poudarka na prvi spolni izkušnji mladih deklet, temveč bolj izpostavlja dejstvo, da starši nad njimi izgubljajo nadzor in jim preprečujejo, da bi odrasle, pravijo producenti komedije. »Ti starši so nori, vendar imajo svoje hčere izjemno radi in jih želijo zaščititi. Ta brezpogojna ljubezen je bistvo tega filma,« pravi producent Seth Rogen, ki je znan po igri v komedijah Sosedi in Sosedi 2. Za mlada dekleta današnjega časa pa je tako pomembno razumeti sporočilo komedije – da je povsem normalno, da si zmeden, ko gre za prvo spolno izkušnjo.

ZANIMIVOSTI:

  • Izvirni scenarij je opisoval doživljanje treh očetov. Ena največjih sprememb, ki so jih uvedli, je bila tako ustvariti žensko vlogo – da so bili starši treh najstnic mama in dva očeta. Ob uvedbi ženskega lika so si bili producenti tako tudi enotni, da potrebujejo močno žensko osebo, ki bo zgodbo režirala.
  • Prava hčerka Leslie Mann je istih let kot njena hčerka v filmu, tako da se je Mannova že soočala z občutki, kako hčerka zapušča gnezdo. »Hvala bogu za Kathryn, saj sem se v njeni bližini bolje počutila,« je razkrila stara znanka komedij Mannova.
  • Režiserki Kay Cannon je bilo ob ustvarjanju filma pomembno, da bo vplival tudi na njeno hčerko. Čeprav je hčerka stara komaj štiri leta, si je Cannonova želela režirati film, da se bo hčerka nekoč lahko sama videla v njem. »Čakala sem na zgodbo, ki prikazuje mlada dekleta na način, ki še ni bil prikazan,« je še zaupala.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.