Kolosej
Film distribucije Fivia

Mladi levi: Polnost časa

glasbeni dokumentarni film
V slovenščini
Na sporedu od: 19.1.2017, Kolosej Ljubljana
1h 21min / 81min
Leto: 2016
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Dejan Batoćanin, Ana Kajzer
Dokumentarni film o legendarni slovenski glasbeni skupini Mladi levi.

Mladi levi, ki so med leti 1966 in 1975, kot ena prvih slovenskih električnih zasedb ob koncih tedna polnili Halo Tivoli ter z beat, r'n'b, rock in džez glasbo navduševali občinstvo po vsej Jugoslaviji, so se po štirih desetletjih odločili za vrnitev na glasbene odre. V dokumentarnem filmu Mladi levi: polnost časa v režiji Dejana Batoćanina spremljamo glasbene legende skozi mesece priprav in vaj ter se vračamo v čas njihove mladosti, ko so prek glasbe stkali prijateljske vezi, ki so uresničile to, kar se je marsikomu zdelo nemogoče.

»Glasba je pač glasba,« pravi v filmu Jernej Podboj, ustanovni član skupine, ki je z vrsto glasbenikov, med katerimi odzvanjajo tudi znana imena, kot so Bor Gostiša, Tomaž Habe, Janez Bončina - Benč, Jernej Jung, Stanko Arnold in Petar Ugrin, soustvarjal zgodovino slovenske popularne glasbe. V njej sta pomemben pečat nedvomno pustila tudi lansko leto preminuli legendarni pisec besedil Dušan Velkaverh, ki je bil z Mladimi levi tesno povezan že od samega začetka, in avtor številnih skladb in aranžmajev, Dečo Žgur. V najnovejši zasedbi, ki se je občinstvu predstavila leta 2014, pa so se starim mačkom na odru pridružili še trije vrhunski glasbeniki mlajše generacije - Igor Matković, Peter Ugrin in Matevž Šalehar - Hamo.

Glasbeni dokumentarec Mladi levi: polnost časa ni le zgodovinski dokument in poklon legendarni glasbeni skupini, ampak tudi zgodba o tem, kako ljubezen do glasbe in pravo prijateljstvo premagata čas.

FESTIVALI/NAGRADE

Film je festivalsko premiero doživel v tekmovalnem programu Festivala slovenskega filma 2016 v Portorožu, predvajan pa je bil tudi na zaključku Festivala evropskega in mediteranskega filma 2016 v Piranu, na festivalu MUVI 2016 v Lizboni, Ouchy Festival (nominacija za najboljši dokumentarni film) in L.A. Cinefest.

O REŽISERJU

Dejan Bratoćanin je avtor nekaj videospotov ter vsestranski ustvarjalec, ki je sodeloval pri številnih gledaliških predstavah in dokumentarnem filmu Doma v Afriki. Dokumentarno glasbeni film Mladi levi: Polnost časa je njegov prvenec.

Komentarji

17.1. 2017 ob 7:37

Sem ga videla, pa me je tako nasmejal, da ga bom sigurno še enkrat......

— Linda

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.