Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Mesto zločina

misteriozna drama / triler
Podnapisi
Na sporedu od: 21.7.2016, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Petroni
Režija: Michael Petroni
Zagrenjeni psihoterapevt Peter si leto po smrti hčerke še vedno očita, da bi lahko preprečil tragedijo, dokler ga ne zamotijo številne nenavadne zgodbe novih pacientov. Med raziskovanjem vzrokov za njihove psihološke težave, Peter naleti na srhljivo skrivnost, ki ga odpelje nazaj v rojstno mesto. Da bi odkril resnico, se mora spopasti z lastnimi strahovi in očitki iz otroštva, na poti pa mu stoji bližnja oseba, ki je odločena, da bo temačna preteklost za vedno ostala prikrita. Peter se lahko zanese le na pomoč svoji pacientov, toda to je nevarna smer, ki ga lahko odnese preko meje resnice in razuma.

Nadnaravna srhljivka je film Michaela Petronija, scenarista uspešnic, kot so Zgodbe iz Narnije: Potovanje Potepuške zarje, Obred in Kradljivka knjig, za katerega je Mesto zločina že drugi režijski podvig. Film je razvijal kar deset let in opisuje ga kot poklon kinematografskim mejnikom, kot sta Ne glej zdaj (1973) in Šesti čut (1999).

Psihoterapevta Petra Bowersa (Brody) že dolgo preganjajo nočne more in grozljive vizije. Ko odkrije strahotno skrivnost o svojih pacientih, se znajde na poti, ki ga privede do rojstnega kraja, ki ga je zapustil pred leti. Prav tam, v False Ckreeku, bo moral razrešiti desetletja staro uganko, ki skriva ključ do njegovih nenavadnih in nevarnih blodenj.

Glavno vlogo v srhljivki Mesto zločina je odigral Adrien Brody, ki ga občinstvo najbolj pozna po oskarju za vlogo v mojstrovini Pianist Roberta Polanskega. Ob njem nastopata še Sam Neill (Jurski park) in Robin McLeavy (Abraham Lincoln: Lovec na vampirje).

Vizionarski nadnaravni triler scenarista in režiserja Michaela Petronija je poln mračnih in zloveščih vzdušij in njegovo vznemirljivo mirnost prekinjajo eksplozivni prizori, ki dajejo poseben značaj slojeviti skrivnostnosti zgodbe, ki nam zleze pod kožo. Premiera filma je bila na filmskem festivalu v Tribeci, kjer je požel številne pohvale kritike in občinstva, Petroni pa je v enem številnih intervjujev izrazil prepričanje, da bo film s svojo prefinjeno napetostjo osupnil in pretresel gledalce.

Komentarji

21.5. 2016 ob 21:46

ta film je tud grozljivka.

— kolosej
22.7. 2016 ob 14:30

film je zelo dober in napet.
Vredno ogleda! Priporočam, še posebej tistim, ki ste ljubitelji trilerjev.

— Leone

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.