Kolosej
Film distribucije Fivia

Martin Eden

None
romantična drama
Podnapisi
2h 9min / 129min
Leto: 2019
Jezik: italijanščina
Ko nekvalificirani delavec Martin Eden sreca Eleno, hcerko bogatega industrialca, je to ljubezen na prvi pogled. Izobražena mlada ženska kmalu postane obsedena z njim. Martin upa, da ga bodo sanje dvignile nad njegovo revno poreklo in se bo lahko porocil z Eleno. Z odlocnostjo in na stroške velike družine si prizadeva pridobiti izobrazbo, ki jo njegov razred nikoli ni imel. Podporo dobi tudi pri starejšemu prijatelju, levicarskem intelektualcu Russu Brissendenu. Martin se kmalu zaplete v socialisticne kroge, kar pa vodi le destruktivno tesnobo… pa tudi do konflikta z Eleno in njenim mešcanskim svetom. Njegova želja je, da bo nekoc dosegel mesto med literarno elito.

Martin Eden je sicer roman iz leta 1909 najpogosteje prevajanega ameriškega književnika Jacka Londona. Prvič je bila serijsko objavljena v reviji The Pacific Monthly od septembra 1908 do septembra 1909, v knjižni obliki pa jo je objavil Macmillan septembra 1909. Drugi najboljši film beneškega filmskega festivala 2019.

Drugi najboljši film beneškega filmskega festivala 2019.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.