Kolosej
Film distribucije Fivia

Marina

glasbena biografska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 8.1.2015, Kolosej Ljubljana
2h 3min / 123min
Leto: 2014
Država: Belgija, Italija
Jezik: italijanščina, francoščina
Scenarij: Stijn Coninx in Rik D'Hiet
Režija: Stijn Coninx
Biografska drama o Roccu Granati, enem najbolj priljubljenih italijanskih popevkarjev, prikazuje njegovo težko otroštvo, ko je zaradi revščine s starši emigriral v Belgijo. Zaradi nepoznavanja jezika je imel v šoli številne težave, zato se mu je obetala zgolj služba rudarja. Toda Rocco jev sebi odkril strast do igranja harmonike in petja, zato je ustanovil skupino in začel nastopati v lokalni gostilni. Kljub prepričanju staršev, da se s prepevanjem ne bo mogel preživljati, je mladenič sledil svojim sanjam in s svojo strastjo do glasbe ustvaril nepozabne pesmi, ki so osvojile ljudi po vsem svetu.

Marina je dolgo pričakovani film Stjina Coninxa, ki temelji na otroških spominih belgijskega pevca Rocca Granate.

Italija, 1948. Desetletni Rocco odrašča v čudoviti gorski vasici v Kalabriji. Nekega dne se njegov oče Salvatore odloči poiskati boljšo prihodnost za svojo družino. Siva rudarska pokrajina Limburg, mrzle zime, tuj jezik in tuja kultura končajo Roccovo idilo. Vseeno pa noče Rocco biti tak kot drugi fantje – postati hoče nekdo in imeti življenjski cilj. V nasprotju z očetovo željo in zdravo pametjo beži v svet glasbe in ljubezni. Rocco sledi svojemu srcu in strasti ter se trudi uresničiti svoje sanje.

ROCCO GRANATA je gotovo eden največjih belgijskih zvezdnikov, njegova skladba Marina pa se je že prodala v nakladi več kot 100 milijonov izvodov. Sin italijanskih imigrantov v Belgiji je kaj kmalu pustil šolo ter začel delati v mehanični delavnici, s svojo skupino, sladkim glasom in poskočno harmoniko je hitro postal priljubljen po belgijskih plesnih dvoranah. Čeprav je bila uspešnica v plesnih dvorana skladba Manuela, je Rocco zavzdihnil Marina, ko so ga vprašali, katero pesem bi najraje prvo posnel.

Po 40 letih, 100 milijonih prodanih izvodov, številni priredbah se je izkazalo, da se je Rocco še kako prav odločil. Sedaj je ne le glasbenik, temveč tudi producent in lastnik dveh glasbenih založb. Pri eni od njih je tudi izdal svojo zbirko italijanskih pop zimzelenčkov, med katerimi so številni bili ravno njegovi največji uspehi. Med drugih je poleg Manuele in Marine v zbirko uvrstil tudi skladbe, ki so bile uspešnice drugih izvajalce, Che Sara, L'Italiano, tema iz filma Boter, sicer pa je pripravil tudi pet venčkov, v katere je prepletel več skladb.

Besedilo pesmi Marina

Mi sono innamorato di Marina
Una ragazza mora ma carina
Ma lei non vuol saperne del mio amore
Cosa faro' per conquistarle il cuor
Un girono l'ho incontrata sola sola
Il cuotre mi batteva mille all'ora
Quando le dissi che la volevo amare
Mi diede un bacio e l'amor sboccio'

Marina, Marina, Marina
Ti voglio al piu' presto sposar
Marina, Marina, Marina
Ti voglio al piu' presto sposar

O mia bella mora
No non mi lasciare
Non mi devi rovinare
Oh, no, no, no, no, no

O mia bella mora
No non mi lasciare
Non mi devi rovinare
Oh, no, no, no, no, no

Marina, Marina, Marina
Ti voglio al piu' presto sposar
Marina, Marina, Marina
Ti voglio al piu' presto sposar

O mia bella mora
No non mi lasciare
Non mi devi rovinare
Oh, no, no, no, no, no

O mia bella mora
No non mi lasciare
Non mi devi rovinare
Oh, no, no, no, no, no

NAGRADE/FESTIVALI

Montreal World FF 2013
Zlata nagrada Ostend Film festival
Nagrada žirije Valladolid IFF
Najboljši film in nagrada publike Foggia 2013
Glavna nagrada na IFF Emden-Norderney
Dobitnik 7 nagrad Ostend 2014 (Flamske filmske nagrade)

Komentarji

6.1. 2015 ob 11:41

trailer dober izgleda! Bi bilo dobro, če ga dodate v članek

— Leone

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.