Kolosej
Film distribucije 2i Film

Manolo: Kralj čevljev

dokumentarna biografska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 7.10.2017, Kolosej Ljubljana
1h 29min / 89min
Leto: 2017
Jezik: angleščina
Režija: Michael Roberts
Ta film je ljubezenska zgodba o divji strasti človeka do svojega dela. Predstavlja bogat portret Manola Blahnika, samooklicanega čevljarja, ki ga najvplivnejše osebe iz modnega sveta smatrajo za najboljšega proizvajalca čevljev 20. in 21. stoletja. Film je namenjen vsakemu, ki je kdaj v življenju hrepeneče gledal v par Manolo Blahnik čevljev.

“Čevlji Manola Blahnika so boljši kot seks!” je sredi osemdesetih izjavila Madonna in mnogi, predvsem mnoge, se še danes strinjajo z njeno izjavo. Izstrelitev teh oboževanih in zaželenih kosov čudovite obutve je seveda povzročila obsesija Carrie Bradshaw v kultni ženski Tv seriji Seks v mestu. A nihče jih ne obožuje bolj, kot Manolo Blahnik sam in njegovo ekstremno zanimivo življenje ter delo bo sedaj prvič prikazano v dokumentarnem filmu z naslovom Manolo: Kralj čevljev.

Dokumentarni film Manolo: kralj čevljev je ljubezenska zgodba o divji strasti človeka do svojega dela. Predstavlja bogat portret Manola Blahnika, samooklicanega čevljarja, ki ga najvplivnejše osebe iz modnega sveta smatrajo za najboljšega proizvajalca čevljev 20. in 21. stoletja. Film je namenjen vsakemu, ki je kdaj v življenju hrepeneče gledal v par Manolo Blahnik čevljev. Film spremlja zgodbo Manola od njegovih malih let, ko je odraščal na osamljenih Kanarskih otokih pa vse do njegovega neverjetnega vzpona in današnje slave. Režiser Michael Roberts v filmu raziskuje teme, ki spremljajo Blahnikovo življenje: naravo človeške vzdržljivosti, moč umetniške kreativnosti in vrednost samozavesti. Z zgodbo o največjem oblikovalcu čevljev Robets prikaže, da je umetnost bistvenega pomena za modo, pa tudi, da je za inovacije in izdelavo potrebna vseživljenjska predanost, česar Manolu ne manjka. Je človek, ki živi za to, kar počne.

V dokumentarnem filmu Manolo: Kralj čevljev bodo slavne modne ikone spregovorile o tem, zakaj so Manolo čevlji nekaj, kar mora imeti vsaka ženska in kako jih je nositi. Anna Wintour, glavna in odgovorna urednica modne revije Vogue recimo razloži, zakaj že 18 let nosi isti model Manolo Blahnik čevljev. Poleg Wintourove v filmu o Manolu govorijo še Rihanna, Iman, Andre Leon Talley, Rupert Everett, Paloma Picasso in seveda Naomi Campbell, ki v intervjuju pove, da on “je kralj čevljev.”

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.