Kolosej
Film distribucije Continental Film

Macondo

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 28.5.2015, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2014
Država: Avstrija
Jezik: nemščina
Scenarij: Sudabeh Mortezai
11-letni čečenski begunec Ramasan z mamo in sestrama živi v okolici Dunaja, kjer se mora vsak dan spopadati z neprijetnimi življenjskimi izzivi. Ko v njihovo življenje vstopi očetov vojni prijatelj Isa, želi mladenič izvedeti resnico o očetovi smrti, toda to bi utegnilo ogroziti njegovo družino. Kljub vsemu se med Iso in Ramasanom vzpostavi prijateljska vez, ki se znajde pred veliko preizkušnjo, ko se med Ramasanovo osamljeno mamo in Isom začnejo plesti romantična čustva.

Ramasan ima za enajstletnika veliko odgovornosti. Skrbeti mora za mamo in mlajši sestri, njegov svet pa se vrti okoli grobe soseske v industrijskem predmestju Dunaja. Njegova mama preboleva moževo smrt in se še navaja na novo okolje po begu iz Čečenije, zato ji Ramasan, ki že obvlada nemško, pogosto prevaja zadeve o šoli in socialni pomoči. Njegovo življenje se obrne na glavo, ko se v naselje priseli očetov vojni tovariš Isa, ki otrokom podari uro in družinsko fotografijo, ki ju je njihov oče vedno imel pri sebi. Vse to v Ramasanu vzbudi zanimanje za pokojnega očeta. Ko se zadržani Isa končno sprosti, se med njima stke prijateljstvo, ki pomaga Ramasanu premagati največje strahove. Toda ko se Isa zbliža z njegovo mamo, je Ramasan razpet med vezjo z novim vzornikom in očetovo častjo.

Nagrade in festivali: Filmski festival v Berlinu – tekmovalni program

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.