Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Lov

srhljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 4.6.2020, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Nick Cuse in Damon Lindelof
Režija: Craig Zobel
Dvanajst neznancev se prebudi na jasi. Ne vedo, kje so ali kako so prišli tja. Ne vedo, da so bili izbrani … za zelo določen namen ... za lov. V senci temačne internetne teorije zarote se v oddaljeni graščini prvič zbere nekaj izbrancev, ki navadne ljudi lovijo za šport. A načrt izbrancev se bo izjalovil, ker ena od lovljenih, Crystal (Betty Gilpin, Glow), pozna igro lovcev bolje kot jo oni sami. Upre se morilcem in jih enega za drugim pospravi, ko se prebija do skrivnostne ženske (dvakratna dobitnica oskarja Hilary Swank), ki je v središču vsega.

V kinematografe prihaja srhljivka, ki predstavlja grozljivo nočno moro v resničnem svetu – v zgodbi, postavljeni v sodobno Ameriko, je nekaj neznancev izbranih za ubijanje ljudi. A v srhljivki z naslovom Lov ne gre vse po prvotnem načrtu.


Producenta nove satirične srhljivke, pravočasne in provokativne, sta Jason Blum (producent filma Zbeži! in serije Očiščenje) in Damon Lindelof, ustvarjalec HBO-jeve serije Watchmen in soustvarjalec televizijske serije Skrivnostni otok. Scenarij za srhljivko sta napisala Lindelof in soscenarist serije Watchmen Nick Cuse, režiral pa jo je Craig Zobel (Z for Zachariah, The Leftovers).


V glavnih vlogah zaigrajo oskarjevka Hilary Swank, Ike Barinholtz, Betty Gilpin, Emma Roberts in drugi.


ZANIMIVOSTI:

  • Film bi se moral v kinematografih predvajati od septembra lani, po dveh masovnih streljanjih avgusta lani v ZDA pa se je studio Universal odločil, da štart filma prestavi.
  • Nova satirična srhljivka temelji na kratki zgodbi z naslovom The Most Dangerous Game avtorja Richarda Connella iz leta 1924.

Komentarji

19.7. 2020 ob 13:18

Komaj cakam

— Samo

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.