Kolosej
Film distribucije Continental Film

Lopov z otroškim obrazom

komedija
Pred nizkotneži se mora vesti kot odrasel otročaj.
Na sporedu od: 31.8.2006, Kolosej Ljubljana
14.9.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 30min / 90min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans in Marlon Wayans
Ustvarjalci filmov Bela modela in prvih dveh delov Filma, da te kap so pripravili novo čudaško komedijo, v kateri pretkani pritlikavi tatič ukrade neprecenljiv diamant, a ga na begu pred policijo skrije v nakupovalno torbo mladega para. Da bi znova prišel do svojega plena, se pritlikavec preobleče v dojenčka, ki ga nič hudega sluteči par sprejme v svoj dom, kar pa je šele uvod v serijo zabavnih katastrof.

Velike stvari pridejo v majhnih paketih, pravijo ustvarjalci komedije Lopov z otroškim obrazom. Darryl Edwards (Shawn Wayans) si tako zelo želi postati oče, da pritlikavega lopova otroškega obraza Calvina Simsa (Marlon Wayans) zamenja za zapuščenega otročička. Z ženo ga odpeljeta domov, medtem ko se njegov partner Percy P (Tracy Morgan) skuša polastiti ukradenega diamanta.

Po večletni zaporni kazni je tat draguljev Calvin Sims (Marlon Wayans) pogojno na prostosti. Je odločen in neizprosen, ne pa ravno velikanski. Zločinsko kariero se odloči obesiti na klin, še prej pa izvesti zadnji veliki rop. Razvpiti mafijaš je Calvinu in njegovemu nekdanjemu partnerju Percyju P-ju (Tracy Morgan) ponudil 100 tisoč dolarjev, če ukradeta slavni Kraljičin diamant. Ker je v varnostnem sistemu draguljarne napaka, Calvin meni, da bo vse skupaj mala malica. Vendar še zdaleč ne gre vse po maslu in dragulj je prisiljen vtakniti v torbico Vanesse Edwards. Vanessa se z možem Darrylom (Shawn Wayans) vrne v njuno sosesko v predmestju Chicaga. Ne zavedata se, da sta postala igralca v kriminalni igri z velikimi vložki.

O zgodbi

Lopov z otroškim obrazom je zrasel na zeljniku komičnih inovatorjev Keenena Ivoryja Wayansa, Shawna Wayansa in Marlona Wayansa - najuspešnejših afro-ameriških filmskih ustvarjalcev v zgodovini filma. Začetna iskrica za zgodbo o kriminalcu, ki je videti kot otrok, se je ukresala v videoteki. "Videl sem naslovnico grozljivke z naslovom Otrok iz epruvete," pravi Keenen Ivory Wayans. "Ideja se mi je zdela zabavna - kaj če bi se nekaj sfižilo s prvim otrokom iz epruvete in ne bi bil čisto tak, kot bi moral biti?"

Shawn Wayans dodaja: "Film je res nor, a Keenenu je dal misliti. V vsem skupaj sva videla nekaj zabavnega, zato sva se odločila pozabavati z zamislijo." Brata sta kmalu oblikovala nekaj nezaslišanih situacij za odraslega "otroka", med drugim avtomobilski pregon v otroških avtomobilih in razgrajaško hokejsko tekmo. "Ko so se mi v glavi začele pojavljati podobe, je bilo vse usmerjeno samo še v oblikovanje življenja tega možiclja in zgodbe same," razlaga Keenen.

Logistično so se Alvarez in Wayansovi zavedali, da bo visokoraslega Marlona težko spremeniti v pritlikavca. "To je pomenilo snemanje komedije z vizualnimi učinki," pravi Alvarez. "Keenen se je odločil, da bo našel človečka in na njegovo telo dobesedno nataknil Marlonovo glavo."

Že od vsega začetka je bilo jasno, da sta edina igralca, ki bi lahko igrala možiclja Calvina Simsa, brata Marlon Wayans in Damon Wayans. "Marlon, Damon in Jim Carrey so edini trije igralci, ki jim lahko uspe kaj takega," pravi Keenen. "Samo ta trojica je tako nadarjena. Calvin je risani lik v človeški podobi, hkrati pa se vam prikupi. Marlon ga tako dobro igra, da ni karikiran, še vedno veste, da gre za človeka."

"Calvin je strup v mali steklenički. V zaporu se ni dal, ljubezni pa ni nikoli poznal," razlaga Marlon. "Starši so ga zapustili, zato je poln zamer. Ko ga k sebi vzameta Edwardsova, mislita, da je samo prikupen otročiček, v resnici pa je gangster. Tako se začnejo vrstiti komične situacije."

Lik Calvina Simsa je tako sestavljen iz glave Marlona Wayansa in devetletnega igralca Lindena Porca. Marlon je večino prizorov posnel sam pred zelenim zaslonom. "Ne uporabljam telesa, igram samo z glavo. Ko recimo vozim avto, sem dejansko sedel na škatli. Zakopal sem se v ta izziv. Igram mentalno, čeprav sem pri igranju običajno vajen uporabljati celo telo."

Igralec Lochlyn Munro pravi: "Všeč mi je, da so si bratje Wayans povsem sami ustvarili ime. Garajo, a se na snemanju vseeno zabavajo. Če me Keenen povabi k sodelovanju, sploh ne preberem scenarija, ker sem tako rad z družino Wayans."

"So družinsko podjetje, kar je krasno gledati, ker je na prizorišču toliko ljubezni in vse teče kot namazano," dodaja Daniel. "Nobenega stresa ni nikoli. Samo smejemo in zabavamo se ves dan."

"Družina je za nas vse. Vse, kar delamo, delamo za družino," pravi Marlon. "Keenen se je začel ukvarjati s tem, da bi pomagal svoji družini in zdaj skrbimo za svojo družino. Vsak dan grem delat, vendar to ni delo. Srečen sem, ker rad delam s svojimi brati."

O igralcih

Marlon Wayans (Calvin Simms, scenarist, producent) je kariero začel v oddaji In Living Color. Leta 1990 je oblikoval humoristično nadaljevanko The Wayans Bros, v kateri je igral tudi glavno vlogo. Snemali so jo pet let.

Z bratom Shawnom sta bila scenarista in glavna igralca komedije Bela modela.

Nastopil je še v filmih Morilci stare gospe, Film, da te kap, The Sixth Man, Senseless, Requiem For A Dream, Dungeon & Dragons, Mo’ Money in Above The Rim. Z brati je napisal scenarij, produciral in nastopil v filmu Don’t Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood.

Pred kratkim je končal Thug-A-Boo, animirani projekt za otroke, pri katerem je soavtor, koscenarist in soizvršni producent s Shawnom Wayansom.

Spomladi leta 2005 so na tržišče z brati poslali prvo igro s kartami z naslovom The Dozens. Z založbo St. Martins Press imajo tudi pogodbo za izdajo serije knjig.

Bratje Wayans so nedavno ustanovili podjetje za izdajanje 5-D Comics. Marlon je z brati oblikoval komični strip Super Bad James Dynomite,.

Shawn Wayans (Darryl Edwards, scenarist, producent) je leta 1989 debitiral v flmu brata Keenena I’m Gonna Git You Sucka in se nato takoj pridružil ekipi In Living Color.

Bil je koscenarist in glavni igralec komedije Bela modela.

Posnel je še Film, da te kap, Don’t Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood, New Blood.

Shawn in Marlon Wayans sta bila avtorja in glavna igralca humoristične nadaljevanke The Wayans Bros, ki so jo snemali pet let.

Chazz Palminteri (Walken) je posnel filme Analiza pa taka, Osumljenih pet, Hudičevki, Jade, Mulholland Falls, In the Mix, Hoodwinked, A Guide to Recognizing Your Saints, The Dukes, Push, Running Scared, Cat Tale, Body Armor, Noel (režijski prvenec), Bullets Over Broadway (nominacija za oskarja), Hurlyburly, Down to Earth, The Bronx Tale (sprva je bila to njegova monodrama, ki jo je tudi napisal, nato pa jo priredil v filmski scenarij; v filmu, s katerim je kot režiser debitiral Robert De Niro, je tudi nastopil). Trenutno pripravlja musical The Bronx Tale.

Za televizijo je posnel Kojaka, Boss of Bosses, Excellent Cadavers, režiral je epizodo nadaljevanke Oz z naslovom Unnatural Disasters ter tv film Women vs. Men.

Njegova druga gledališka igra je bila Faithful, po kateri so prav tako posneli film, za katerega je napisal scenarij in v katerem je zaigral ob Cher in Ryanu O'Nealu.

O režiserju

Keenen Ivory Wayans je eden najbolj vsestransko nadarjenih filmskih ustvarjalcev. Presenetljiva uspešnica Film, da te kap je postal najuspešnejši film, ki ga je kdajkoli režiral Afro-Američan, zaslužil 260 milijonov dolarjev. Z bratoma Shawnom in Marlonom je sodeloval še pri nadaljevanju Film, da te kap 2 in pri Belih modelih.

Bil je koscenarist, koproducent in igralec v filmu Hollywood Shuffle, scenarist, režiser in igralec v I’m Gonna Git You Sucka, ter v A Low Down Dirty Shame, producent Don't Be A Menace To South Central While Drinking Your Juice In The Hood ter scenarist in glavni igralec Most Wanted.

Wayans je najbolj znan kot avtor, izvršni producent, scenarist in član igralske ekipe oddaje In Living Color, ki je lansirala kariere bratov Damona, Shawna in Marlona ter Jima Carreyja, Jamieja Foxxa in Davida Alana Grierja.

Komentarji

23.8. 2006 ob 18:04

zelo zeeelo dober in smešen film! sm ga že gledla in je res puna smešen film!!! poglejte si ga !!! Ne bo vam žal!

— Nina
27.8. 2006 ob 11:12

LOL

— R
27.8. 2006 ob 13:53

MISLIM DA BO FILM SMEŠEN KER JE ŽE REKLAMA ZA FIM FUL SMEŠNA. FILM SI BOM ŠLA OGLEDAT PA BOM POTEM REKLA KAKI JE !

— Tijka
27.8. 2006 ob 22:39

ta film je totalno brez glave in repa se da tut film bolš naredit pomoje

— mihela
27.8. 2006 ob 22:39

film more bit huuud

— masa
29.8. 2006 ob 11:05

ta film je tok kul za smeh oglrjte si ga :)

— kk
29.8. 2006 ob 11:11

ta film je tok kul za smeh oglrjte si ga :) res pošten in zanimiv prite glejte in veliko se smejte hehe.!!! ok pa še tko naprej da bo nš kino služu !!! k čene ga bojo zaprl ok:):):p"! js sm vsak tedn v kinu.! :)

— kk
29.8. 2006 ob 12:31

Zakon, the best se splača it poglejat!

— Mandarina
29.8. 2006 ob 13:51

na IMDB ima 2* od 10ith moznih, redkokater film jih dobi tako malo. A pri nas ste pa vsi navdušeni? LOL

— miki
30.8. 2006 ob 9:53

NA IMDB NIMAJO POJMA ,FILME OCENJUJEJO TAKI ,KOT TI IN TAKI KOT TI NIMAJO POJMA KAJ JE DOBR FILM ,ČE BOS GLEDOV KRITIKE JENKIJEV ,KI NIMAJO POJMA ,BOS MEL ZAMEGLEN POGLED NA FILME .

— reziser
30.8. 2006 ob 20:32

film je fuull hud res.ful je smeha pa tko.zlo priporočam ogled

— tjayka
30.8. 2006 ob 21:50 zvezdica

Zares ena boljših komedij letos v kateri glavna akterja brata Wayans pokažeta vso svojo igralsko podobo komedijanta, v katerih blestita v vsakem prizoru. Film že po svoje da čar komedije in da veliko veliko smeha. Vedno znova preseneča dejstvo, da vsak nov film, ki ga zaigrata dobi veliko podporo gledalcev vseh starosti. Nasmejte se do solz in še več. Neverjetno.Ocena 5/5

— Gaicer
31.8. 2006 ob 19:37

ja...dons sm sla gledt film..in je uredu...tko ql no...komedija pac...pa uno u predfilmu ti use puwejo ubistwu ws point zgodbe...tko da...ce niste gledal predfilma pol pejte gledt p wm bo smesn...drgac pa...newm ce se nimate km dt...je tut to ql ja =)

— tmala
31.8. 2006 ob 20:18

FILMA SE NISM VIDLA SAM MISLIM PA DA JE FUL COOL.ZE NASLOV JE COOL.SIGURN GA BOM SLA GLEDAT. COL

— LOPO.
31.8. 2006 ob 20:30

RES JE COOL.MEN JE FILM FUL DOBR PA TUT REKLAMA ZA TA FILM JE COOL.RES PEJTE SI GA OGLEDAT NE BO VAM ZAL.V TEM FILMU SE JE FUL ZA REZAT EJ.VSEM KI SI GA SE NISTE OGLEDAM VAM TO ZLO PRIPOROCAM.PA SE KEJ JE ZA NAPISAT SAM NI CAJTA

— LOP..
1.9. 2006 ob 14:06

glih danes ga gremo gledat. upam na najboljše:))

— kr-ena
1.9. 2006 ob 16:56

no ja...vsak ma svoj okus

— neznanka
1.9. 2006 ob 18:19 zvezdica

FILM LOPOV Z OTROSKIM OBRAZOM JE KOMEDIJA ,KOMEDIJA ,KI JE TAKO PREDVLIDIVA ,KOT INFORMACIJE IZ BLIZNJEGA VZHODA ,PA PUSTIMO ZDAJ TO.GRE ZA KOMEDIJO ,KI Z REKLAMO NAREDI VSE ,SAJ LJUDI PREVEDE V KINEMATOGRAFE.FILM LOPOV Z OTROSKIM OBRAZOM JE FILM BRATOV WAYANS EDEN REZIRA ,DRUGA DVA IGRATA ,IN IGRA TEH DVEH JE SUPER ,DRUGI IGRALCI SO SAMO STATISTI PROTI NIMA DVEMA .REZIJA JE DOBRA ,KAMERA PA JE SUPER.ZGODBA FILMA JE SICER OBRABLENA ,VENDAR ZAČNE SEW OBETAVNO NADALJUJE ZADOVOLJIVO ,KONČA PA PRI FILMU SAM DOMA.VSEKAKOR JE FILM ZABAVEN IN VREDEN OGLEDA ,NEKAJ PA JE VSEENO BELA MODELA OD ISTIH BRATOV JE BIL 2X BOLJS.

— reziser
2.9. 2006 ob 15:00

SUPER SUPER komedija. Nisem je gledala v koloseju ampkak v las vegasu že julija meseca ko sem bila pri stricu na počitnicah. Ves film se samo smejiš, že dougo nisem videla tako smešnega in dobrega filma!

— Tanja
2.9. 2006 ob 17:01 zvezdica

Res tok dobre komedije pa že dolgo ne..večina ima le po par smešnih prizorov..ta pa je skoraj ves čas smešen..že lik oz. pritlikavec je zares smešen, ker dela svetovne face! :) film si morte res NUJNO ogledati, nebo vam žal!!

— Najboljša komedija ever!
3.9. 2006 ob 14:50

kaj naj rečem, komedija leta (vsaj meni in marsikomu drugemu) ocena 10/10

— PinGo
3.9. 2006 ob 18:03

ta komedija je res vredna ogleda..splača se pogledat, saj se cel film smejš do solz..preprosto zakon!

— SoMe1
4.9. 2006 ob 21:39

smesn zelo smesno

— Renislav
6.9. 2006 ob 9:13

Res dobra komedija, veliko smešnih prizorov. Enkratno,priporočan ogled.

— dzuro
6.9. 2006 ob 13:24

to je pa res kul film najboljši

— sandi
6.9. 2006 ob 16:40

Zdaj pa nevem komu naj verjame!Tistim 5 tisočim na IMDB ali tebi?Mislim da onim na IMDB!

— Ptujčan
8.9. 2006 ob 9:17

Na imdbju se je ze veckrat zgodil, da je bla ocena slaba film pa dobr ... jst sm slisu da je dobr, gledu ga pa se nism ... ga pa mam namen

— Jaka
8.9. 2006 ob 12:38

ej ta komedija je pa res dbest in bolše še nism vidla...to bi šla pa še gledt!

— pely
8.9. 2006 ob 16:34

hy!dons, 20 minut čez 7 grem s prjatloma gledat to komedijo.res že ful komi čakam.upam da je cool.

— coolbaby
9.9. 2006 ob 15:09

to je smesn za crknt! morte vidt

— luka
9.9. 2006 ob 22:15 zvezdica

Le bratje Wayans lahko s tako trapasto komedijo v blagajne butnejo 60 milijonov dolarjev dobička. Little Man je daleč od dobre komedije. Daleč od dobrega filma. In daleč od tega, da bi mu rekli, da se ga splača videti. Pa vendar, zgodba o pritlikavem kriminalcu, ki se izdaja za dojenčka, kljub temu vozi simpatično, na trenutke zabavno in tako, da poseka večino letošnjih ameriških komedij. To seveda ni težko, saj je žanr v hudi krizi, kar pomeni, da je vsaka komedija, kjer se vsaj dvakrat nasmejemo, več kot dobrodošla.

— iztok gartner
10.9. 2006 ob 20:20

Ta film je res vredn ogleda!!! Komedija za umret od smeha!!!

— Gašper
14.9. 2006 ob 7:57

ALLLO FUL DOBBER FILM NE? SE GA ITAK PRIJEM GLEJAT!=)

— AnChhhiiiKa
14.9. 2006 ob 7:59

NAJBOL BEDNI FIL KAR SE JIH VIDLA!=(

— AngeŁ-GrŁ
15.9. 2006 ob 19:51

ta film more bit fuuul hud ninchy

— ninchy
16.9. 2006 ob 21:44

film je zakon.full velik smešnih prizoru...da se skos smejš:)!!more si ga ugledaT...ne bo vm žou!!

— NiKa
17.9. 2006 ob 12:35

super je

— night love
23.9. 2006 ob 11:32

čav.jst mam pa sam eno vprašanje.sm mav u dvomih ker film nj si ogledam.pa bi rabla nasvet.no tisti k ste si gledal: lopov z otroškim obrazom al pa klik-za popolno življenje.hvala

— ?
27.9. 2006 ob 0:51

Ma film je cist bedn tipicna ameriska komedija sam da je v tej se en bednik k igra otroka!!! kr neki kretenski film

— Fritc
29.9. 2006 ob 17:59

legenda film morte it gleat nebo vam žal

— damjan
29.9. 2006 ob 18:30

ta filem mi je za to ludi ker ima enostavno večje podnapise.

— tone
30.9. 2006 ob 14:09

to je kul komedija z ful hudo vsebino!!!

— rok
4.10. 2006 ob 22:29

ok tok bednga filma pa še ne...res škoda keša

— lol
5.10. 2006 ob 21:22

ej, splača se jit pogledat! zakon! ful dobr. res, za tastare pa mlade.men je blo ful zakon.

— maja
7.10. 2006 ob 14:37

FILM JE FULL DOBR,SMEŠN JE TUD FULL.UGLAVN PEJTE SI GA OGLEDAT--NE BO VAM ŽOU!:)

— karmy
13.10. 2006 ob 22:28

Le kako si lahko nekdo zamisli tako butast film, s tako butasto vsebino? HALO ! K da ne bi imeli možganov. Nisem ga še gledala, sam naslov ti pove že čisto vse, butast, neumen naslov, butast, neumen film.

— ančka
2.11. 2006 ob 12:44

ful kul film lol hehe haha QUL RES

— aljaz
22.1. 2007 ob 13:19

film je zakon

— ena
5.2. 2007 ob 13:36

FILM JE SCENSKI!MORTE GA GLEDAT NE BO VAM ŽAL

— ena
24.2. 2007 ob 17:08

Ta film mi je všeč, ker je v njem veliko smešnih ljudi.Film priporočam da si ga vsi ogledajo.

— metod
13.6. 2007 ob 20:02

sm si ogledala ta film in mislim da je vredn ogleda!!!resnicno... tk se smejis da crknes zram...:D:D:D:D prawim wam:to ti je film in prava komedija...!

— AnChEeQ
13.6. 2007 ob 20:06

neki powem sam:prej ko kej komentarje pisete si film poglejte ne pa kr neki na pamet bluzit tle...sam tolk za info...:S je pa to najaca komedija...:D:D

— kr--->ena
9.7. 2007 ob 12:48

FUL DOBRA KOMEDIJA. FUL JE SMEŠEN FILM. OGLEJTE SI GA NE BO VAM ŽAL.

— smrklja
31.10. 2008 ob 17:10

najboljša komedija kaj sem jih gdaj gledal

— fd
29.6. 2012 ob 19:36

Ja film je zelo kuul a ne ? vse čestitke <3

— Hanna*
15.2. 2014 ob 18:48

Najboljsi film

— Dario
22.10. 2015 ob 21:45

poglejte si filem ne bo vam žal da ste ga gledali.

— oouii

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.