Kolosej
Film distribucije Fivia

Legenda o Sarili

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 10.9.2015, Kolosej Ljubljana
1h 20min / 80min
Leto: 2013
Država: Kanada
Jezik: angleščina
Scenarij: Roger Harvey, Paul Risacher in Pierre Tremblay
Osiroteli mladenič Markusi s sestro odrašča med Inuiti na daljnem severu, toda zaradi zlobe zagrenjenega šamana plemenu grozi lakota. Skupaj s poglavarjevim sinom Putulikom in spretno lovko Apik se Markusi odpravi na nevarno popotovanje, da bi odkril bajeslovno deželo izobilja Sarilo. Med nepozabno pustolovščino se mora Markusi soočiti z nepričakovano ljubeznijo, uporabiti svoje skrite moči in sprejeti zahtevno življenjsko pot, ki mu jo je namenila usoda.

Na daljnem severu se rod inuitskih nomadov spopada z lakoto. Dan za dnem se lovci vračajo domov praznih rok. Celo njihov priletni šaman Krulik ne najde rešitve. Modra starka Saja se spomni na legendo o Sarili, obljubljeni deželi, skriti nekje med ledeniki. Legenda pravi, da smejo stopiti na njena sveta tla le ljudje čistega srca.

Šamanov zahrbtni vran Kuatak za negotovo nalogo izbere Putulika, poglavarjevega sina, lepo Apik, ki je obljubljena Putuliku in Markusija. Markusi ima šamanske moči, toda to vesta le Krulik in Saja.

Krulik se zave, da je Markusi grožnja njegovi moči, in naredi vse, da bi se ga znebil. Na pomoč pokliče celo zle duhove. Z njihovo pomočjo skuša preprečiti, da bi izbranci uspešno opravili svojo nalogo.

Markusi po mnogih preizkušnjah le sprejme svojo moč in popelje prijatelja v Sarilo. Tam pa dobi novo nalogo. Staremu šamanu mora preprečiti, da bi s črno magijo pogubil njihov rod.

Slovenska sinhronizacija:

  • Šaman Krulik - PRIMOŽ PIRNAT
  • Apik - MAJA KUNŠIČ
  • Markusi - IZTOK LUZAR
  • Poglavarjev sin Putulik - ANDREJ MURENC
  • Vračica Saja - VESNA PERNARČIČ
  • Poglavar Itak - GAŠPER JARNI

Komentarji

30.9. 2015 ob 21:32 zvezdica

Mocno priporocam ogled! Zelo dobra animacija se bolj pa sinhronizacija. Film si bom ponovno ogledal v petek se s svojimi prijatelji, da bodo tudi oni lahko doziveli to odlicno risanko!

— Domen Poglej

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.