Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Kralj Richard

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 2.12.2021, Kolosej Ljubljana
2h 18min / 138min
Leto: 2021
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Resnicna zgodba oceta teniških zvezd Serene in Venus Williams, ki bo navdihnila svet. Z dvema oskarjema nominiran Will Smith bo v vlogi Richarda Williamsa uprizoril njegovo pot in zagnanost, da svojima talentiranima hcerama omogoci kar se je dalo veliko možnosti v svetu tenisa in kaj vse so morali prebroditi na poti do zvezd.
Novi film studia Warner Bros. KRALJ RICHARD v režiji Reinalda Marcusa Greena, bo od 2. decembra kinodvorane na trenutke spremenil v teniška igrišča z zgodbo, ki sledi neverjetnemu potovanju Richarda Williamsa, naustrašnega očeta, ki je bil ključen pri vzponu dveh največjih športnic vseh časov, ki sta za vedno spremenili zgodovino tenisa - Serene in Venus Williams.

Richard Williams (Will Smith), oborožen z jasno vizijo in 78 strani dolgim planom, je odločen, da bo svoji hčeri Venus in Sereno Williams zapisal v zgodovino. Z intenzivnimi treningi na zapuščenem in zanemrjenem teniškem igrišču v Comptonu v Kaliforniji, ne glede na to, ali pada dež ali sije sonce, sta dekleti oblikovani z očetovo nepremostljivo predanostjo in mamino uravnoteženo perspektivo in ljubeznivo intuicijo, za na videz nepremostljive ovire.
Posnet po resnični zgodbi, ki bo navdihnila svet, film Kralj Richard sledi poživljajočemu potovanju družine, katere neomajne odločitve in vera na koncu prinesejo svetu dve največji športni legendi.

Will Smith je o produkciji povedal: »Stvar, ki je bila zame najbolj presenetljiva, preden sem se odločil, da absolutno moram povedati to zgodbo, je bilo to, da je Richard, kot neke vrste prerok, napovedal prav vse. Dve leti, preden sta se Venus in Serena rodili, je zapisal načrte za njuni celotni karieri. Dejansko je odšel do svoje žene Oracene s temi sanjami, s to prerokbo in ji povedal, da morata imeti dva otroka, ki bosta postala najboljša teniška igralca na celem svetu. Rekel sem si: »Počakaj, to ne more biti res.« Vendar, ko sem naredil celotno raziskavo, sem ugotovil, da je bilo točno tako in nemudoma sem vedel, da je to preprosto izjemna in močna zgodba o veri, ljubezni, predanosti in družini.«

Film Kralj Richard žanje odlične ocene filmskih kritikov, med drugimi tudi:

"Kralj Richard je ljubezen. Kralj Richard je družina." - Variety / Clayton Davis

"Izjemen, neverjeten in zelo močan!" - Daily Mail / Baz Bamigboye

"Zelo ganljiv družinski opus. Will Smith v eni od svojih najboljših vlog." - Emipire Magazine / Alex Godfrey
Aunjanue Ellis (»Quantico«) igra mamo deklet – Oraceneo »Brandy« Williams in Will Smith očeta, Richarda Williamsa. Saniyya Sidney je Venus Williams, Demi Singleton je Serena Williams, Tony Goldwyn je trener Paul Cohen in Jon Bernthal je trener Rick Macci. V izjemni igralski zasedbi so tudi Andy Bean (Tisto: drugo poglavje), Kevin Dunn (Transformerji) in Craig Tate.
Scenarij za film je napisal Zach Baylin, producirali pa so Tim White in Trevor White pod njunim Star Thrower Entertainment imenom ter Will Smith pod svojim Westbrook imenom. Isha Price, Serena Williams, Venus Williams, James Lassiter, Jada Pinkett Smith, Adam Merims, Lynn Harris, Allan Mandelbaum, Jon Mone in Peter Dodd pa so izvrši producenti..Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.