Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Koža, v kateri živim

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 17.11.2011, Kolosej Ljubljana
2h / 120min
Leto: 2011
Država: Španija
Jezik: španščina
Scenarij: Pedro Almodóvar po romanu Thierryja Jonqueta
Režiser osebnih življenjskih dram Zlomljeni objemi, Vrni se in Govori z njo predstavlja srhljivo zgodbo plastičnega kirurga Roberta, ki se vse od ženine usodne prometne nesreče ukvarja z vzgojo umetne kože. Po 12 letih raziskav je ustvaril popolno kožo, toda za svoje eksperimente potrebuje osebo za testiranje. Pri uresničevanju grozljivih načrtov mu pomaga zvesta gospodinja, toda nepričakovani prihod njenega sina povzroči tragedijo in razkrije ter usodno preplete njihove življenjske poti.

Dr. Robert Ledgard, priznani plastični kirurg, se vse od tragične prometne nesreče, v kateri je zgorela njegova žena, ukvarja z ustvarjanjem nove kože, s katero bi tedaj lahko preprečil tragedijo. Po dvanajstih letih mu v lastnem laboratoriju s pomočjo celične terapije uspe ustvariti kožo, ki je sicer občutljiva na ljubkovanje, toda pravi ščit pred kakršno koli poškodbo, ki jo utegne utrpeti naš največji organ.

Mnoga leta študija in raziskovanja niso bila dovolj. Za uspeh je potreboval človeškega poskusnega zajčka, zaupnika in odločnost brez kakršnih koli zadržkov. Slednje zanj ni nikoli predstavljalo težav, saj je bilo v njegovem značaju. Marilia, ženska, ki je skrbela zanj vse od njegovega rojstva, je bila njegova najzvestejša zaupnica. Malce težje je bilo pri človeškem poskusnem zajčku …

Komentarji

29.10. 2011 ob 3:03

končno neki kvalitetnega...več takih filmov, da ni sam hollywood

— filmar
13.11. 2011 ob 8:49

Film sem videl na LIFFu in me je šokiral. Pa ne ne dober način. Obupen poskus trilerja z sicer zanimivbo zgodbo, a grozno izvedbo. Cela dvorana se je večkrat na glas smejala banalnosti scenarija ali pretirani melodrami, tako da je vse skupaj izpadlo kot parodija. Da pa smo to dobili od genialnega Almodovarja, pa mi nikakor ne pride v glavo. Film ni težko gledljiv in je dovolj zanimiv, a mu manjka kvaliteta, za ketero smo mislili, da je pri Almodovarju stalnica. 5/10.

— MYS
14.11. 2011 ob 9:11

Klasični Almodovar. Hud, rahlo "bolan", vreden ogleda..... zgodba, ki pretrese...

— M&M
16.11. 2011 ob 20:49

Zakaj ta film ne bo igral v KOMUNI?

— Polona
18.11. 2011 ob 17:25 zvezdica

končno res neki dobrega priporočam ogled vsem ki si želite videti nekaj drugačnega!

— pina
26.11. 2011 ob 17:26 zvezdica

...Film je večplastna mojstrovina...na trenutke kakor baročne slike Vermerja, ki so oživele in se prelivajo v šokatno a subtilno človeško dramo...igra zelo pristna, zgodba pa globlja kot se kaže navzven...simboli, ki jih je v filmu veliko pa šokantno dobro orišejo človeka in njegovo kompleksno čustveno bivanje...več takšnih pa bomo lahko pogosteje z užitkom hodili v kino.

— ALEX
27.11. 2011 ob 0:24
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
3.12. 2011 ob 7:55 zvezdica

Ko sem si pred leti ogledal prvi Aldomovarjev film " Vse o moji materi "me je tako prevzel, da sem si takrat v videoteki sposodil še vse ostale dotedajšne njegove filme in prav nobeden me ni razočaral.
Tako režiserja spremljam vseskozi in težko čakam vsak nov njegov film.Če sta mi bila zadnja dva njegova filma Vrni se in Zlomljeni objemi nekoliko lahkotnejša kot preostali je tale zadnji Koža, v kateri živim tisti pravi resnični Aldomovar: šokanten, ganljiv, z nenavadno toda še vedno realno možno zgodbo današnjega destruktivnega sveta.Filmu daje pečat tudi Banderasova odlična igra, spremljajoča za film prava glasba,tako da tudi njegove stalne muze Penelope Cruz nisem pretirano pogrešal. Skratka zame čista desetka, film toplo priporočam gledalcem, ki cenijo mojstrovine, kakršnih močno upam da nam jih bo Aldomovar še kaj prinesel.

— brane
4.12. 2011 ob 3:16

Ne priporočam ogleda filma v mariborskem Koloseju. Vrtijo ga namreč na defektnem projektorju. Popolnoma uniči užitek ob ogledu sicer zelo kvalitetnega in dodelanega izdelka.

— Anton

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.