Kolosej
Film distribucije Fivia

Kapitan Sabljezobi in zaklad Lame Rame

akcijska pustolovska komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 25.6.2015, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Leto: 2014
Država: Norveška
Jezik: norveščina
Scenarij: Lars Gudmestad, Terje Formoe
Osiroteli fantič Pikec si že od nekdaj želi postati član posadke razvpitega gusarja - kapitana Sabljezobega, vendar bi se najprej moral naučiti plavati. Kljub vsemu se mu nepričakovano ponudi priložnost postati del piratske dogodivščine, ko Sabljezobove načrte prekriža njegov najhujši sovražnik. Pustolovci se podajo na iskanje bajeslovnega zlatega kraljestva Lama Rama, med iskanjem zakladov pa Pikec tudi odkriva, kdo bi utegnil biti njegov oče.

Enajstletnemu Pikcu se končno izpolni želja, da se lahko pridruži zloglasnemu kapitanu Sabljezobemu na ropanju po sedmih morjih in se dokaže kot polnovreden član posadke. Že od malega ima namreč dve želji: postati gusar in najti očeta. Ko na ladji Temna dama potrebujejo pomočnika, se takoj javi. Na zadnjem lovu za zakladom po Opičjem otoku najdejo zemljevid do bajeslovnega kraljestva Lama Rama, ki mu vlada norčavi kralj Rufus. Sklenejo, da bodo na otok stopili s prevaro.

Temno damo spremenijo v trgovsko ladjo, Dolgoprsti in Rozi pa se izdajata za moža in ženo, ki potrebujeta pomoč po brodolomu. Kralj Rufus ju sprejme z odprtimi rokami in jima z veseljem razkaže svoje kraljestvo ˗ tudi zakladnico, do vrha napolnjeno z dragotinami. Tik za petami jim je njihov največji sovražnik Pogumni. Njegovi možje so že zavzeli Temno damo in čakajo na kapitana Sabljezobega. Njihov pajdaš je princ Badal, Rufusov brat, ki da ugrabiti kralja in aretirati Sabljezobega.

Ali bo naši druščini uspelo pobegniti in premagati nasprotnike? Kaj se skriva v zaboju, v katerem bi moral biti kraljevi biser, darilo kralja Rufusa? Morda odgovor na vprašanje, kje je Pikčev oče?

Komentarji

5.7. 2015 ob 15:05

cool akcisko malo grozno in malo smešno

— tinkara

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.