Kolosej
Film distribucije Blitz Film Video Distribution

Južni veter pospešek

Južni vetar 2: ubrzdanje
kriminalni triler
Na sporedu od: 11.11.2021, Kolosej Ljubljana
Leto: 2021
Scenarij: Petar Mihajlović, Miloš Avramović
Nadaljevanje velikega regionalnega filmskega hita in sage o Petru Marašu iz leta 2018. Narko kralj Petar Maraš dobro izkorišča vse prednosti novo pridobljenega statusa nedotakljivega vodje srbskega pozdemlja, ki je pod zaščito same države. V želji, da razširi svoj posel, nezakonito pridobljeni denar vlaga v legalne posle. Med iskanjem dobre priložnosti pride s svojim pripadnim prijateljem Baćom v vzhodno Srbijo. Tam izve novice, zaradi katerih je prisiljen zamenjati načrt in se mora vrniti na ulico.

Film je poln akcije, streljanja, denarja in hitre vožnje z najboljšimi avtomobili. Za narko kralje pravila ne obstajajo. Sploh če je varovan s strani države. A to, da dela za državo, stvari še bolj zaplete. V primerjavi s prvim delom je vsega še več, več akcije, več druge, več napetosti, več divje vožnje, več zakompliciranih odnosov, zato je podnaslov filma zelo primeren, saj gre za POSPEŠEK.

Po uspešnem prvem delu, ki je bil na sporedu v kinih leta 2018, smo si gledalci v Sloveniji lahko ogledali tudi istoimensko serijo, zaradi katere je po predvajanju prvega dela skoraj pregorel twitter: https://www.24ur.com/popin/film_tv/juzni-veter-srbska-serija-o-beograjskem-kriminalnem-podzemlju.html

Film Južni veter: pospešek že pobira nagrade na filmskih festivalih, tako je prejel nagrado na letošnjem filmskem festivalu v Puli:

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/milos-bikovic-nakon-sto-je-film-juzni-vetar-2-ubrzanje-dobio-nagradu-za-medunarodnu-suradnju-ovoliki-interes-publike-je-vise-nego-sto-sam-ocekivao-20210723

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.