Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Južni veter pospešek

Južni vetar 2: ubrzdanje
kriminalni triler
Podnapisi
Na sporedu od: 11.11.2021, Kolosej Ljubljana
2h 7min / 127min
Leto: 2021
Jezik: srbščina
Scenarij: Petar Mihajlović, Miloš Avramović
Nadaljevanje velikega regionalnega filmskega hita in sage o Petru Marašu iz leta 2018. Narko kralj Petar Maraš dobro izkorišča vse prednosti novo pridobljenega statusa nedotakljivega vodje srbskega pozdemlja, ki je pod zaščito same države. V želji, da razširi svoj posel, nezakonito pridobljeni denar vlaga v legalne posle. Med iskanjem dobre priložnosti pride s svojim pripadnim prijateljem Baćom v vzhodno Srbijo. Tam izve novice, zaradi katerih je prisiljen zamenjati načrt in se mora vrniti na ulico.

Film je poln akcije, streljanja, denarja in hitre vožnje z najboljšimi avtomobili. Za narko kralje pravila ne obstajajo. Sploh če je varovan s strani države. A to, da dela za državo, stvari še bolj zaplete. V primerjavi s prvim delom je vsega še več, več akcije, več druge, več napetosti, več divje vožnje, več zakompliciranih odnosov, zato je podnaslov filma zelo primeren, saj gre za POSPEŠEK.

Po uspešnem prvem delu, ki je bil na sporedu v kinih leta 2018, smo si gledalci v Sloveniji lahko ogledali tudi istoimensko serijo, zaradi katere je po predvajanju prvega dela skoraj pregorel twitter: https://www.24ur.com/popin/film_tv/juzni-veter-srbska-serija-o-beograjskem-kriminalnem-podzemlju.html

Film Južni veter: pospešek že pobira nagrade na filmskih festivalih, tako je prejel nagrado na letošnjem filmskem festivalu v Puli:

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/milos-bikovic-nakon-sto-je-film-juzni-vetar-2-ubrzanje-dobio-nagradu-za-medunarodnu-suradnju-ovoliki-interes-publike-je-vise-nego-sto-sam-ocekivao-20210723

Peter Maraš v novem filmu pod zaščito države izkorišča vse prednosti svojega na novo pridobljenega statusa »nedotakljivega vodje srbskega podzemlja«. Z željo po širitvi in legalizaciji poslovanja, Maraš nezakonito pridobljen denar vlaga v legalne posle. V iskanju ugodne priložnosti se s svojim zvestim Baćom odpravi v vzhodno Srbijo, tam pa izve novico, ki ga bo prisilila, da spremeni svoje načrte in se vrne na ulice. Življenje na kocki, igranje po pravilih mednarodnih mamilarskih kartelov in številni spektakularni akcijski prizori – to je le delček tega, kar nas čaka v POSPEŠKU.

Režiser Avramović s svojo ekipo zagotovo ne bo razočaral publike, kar je pokazal že na razprodani projekciji filma poleti v puljski Areni.

V vlogah Maraša in Baće sta znova Miloš Biković in Miodrag Radonjić, v oporo pa jima stoji Car, ki ga igra legendarni Miki Manojlović. Luka Grbić je v vlogi mlajšega Maraša, glavna ženska junakinja pa je Jovana Stojiljković. Ker je bil film delno posnet na Hrvaškem, bomo med drugimi videli tudi Gorana Navojca, Aleksandra Berčka, Mariano Valevo, Zacharyja Baharova, Maka Marinova, Anastasijo Everall in številne druge.

Scenarij sta napisala režiser Miloš Avramović in Petar Mihajlović, producenti filma pa so Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković in Miodrag Radonjić.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.