Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Iztrebljevalec 2049

znanstveno fantastični akcijski film
Film je prejel 2 oskarja!
Podnapisi
Na sporedu od: 5.10.2017, Kolosej Ljubljana
2h 43min / 163min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Green, Hampton Fancher
Iztrebljevalec 2049 je nadaljevanje legendarnega filma iz leta 1982, ki je za ljubitelje znanstvenofantastičnih filmov vedno na seznamu najboljših. Presežke tokrat obljublja odlična igralska zasedba, v kateri najdemo Ryana Goslinga, Harrisona Forda, Robina Wrighta, Davea Bautista in Jareda Leta. Trideset let po dogodkih iz prvega filma novi iztrebljevalec, policist K iz Los Angelesa (Gosling), razkrije dolgo zakopano skrivnost, ki bi utegnila pahniti delček družbe, ki še ostaja, v popoln kaos. To odkritje ga prisili na lov za Rickom Deckardom (Ford), nekdanjim iztrebljevalcem, za katerim so se pred 30 leti izgubile vse sledi.

Ryan Gosling in Harrison Ford v filmu vizionarskega režiserja Denisa Villeneuva!


Denis Villeneuve je trenutno eden najbolj iskanih in vsekakor najzanimivejših režiserjev v Hollywoodu. Po nekaj odmevnejših festivalskih filmih, kot sta Polytechnique in Ženska, ki poje, je režiral niz izjemno uspešnih in hvaljenih hitov (Ugrabljeni, Sicario: Onkraj zakona), ki je lansko leto doživel vrhunec z znanstvenofantastično dramo Prihod, ki je prejela kar osem nominacij za oskarja, med temi tudi za najboljšo režijo. 5. oktobra nas čaka nova filmska poslastica enkratnega vizionarja, in sicer nadaljevanje enega najbolj znanih znanstvenofantastičnih filmov vseh časov: Iztrebljevalec 2049. Ob tej priložnosti vam predstavljamo mednarodni TV-spot kot ekskluzivno najavo za akcijski znanstvenofantastični spektakel z Ryanom Goslingom in Harrisonom Fordom v glavnih vlogah.


Trideset let po dogodkih iz prvega filma novi iztrebljevalec, policist K iz Los Angelesa (Gosling), razkrije dolgo zakopano skrivnost, ki bi utegnila pahniti delček družbe, ki še ostaja, v popoln kaos. To odkritje ga prisili na lov za Rickom Deckardom (Ford), nekdanjim iztrebljevalcem, za katerim so se pred 30 leti izgubile vse sledi.


Čeprav je bolj malo znano o samem filmu, je iz ekskluzivnega spota očitno, da nas čaka prava vizualna poslastica, ki bo nedvomno kos najboljšim podvigom velikanov, kot sta Steven Spielberg in George Lucas. Iztrebljevalec iz leta 1982 pravzaprav ni bil blockbuster v pravem smislu besede, vendar je iz leta v leto dobival vse močnejši kultni status, danes pa velja za enega najboljših znanstvenofantastičnih filmov vseh časov, saj je izjemno realistično predvidel prihodnost človeštva. Zato sploh ne preseneča, da oboževalci in filmski navdušenci po vsem svetu že nestrpno čakajo novi film, ki ga je režiral ugledni vizionar, kakršen je svoj čas bil tudi Ridley Scott, režiser prvega Iztrebljevalca.Poleg vrhunske režije je eden glavnih razlogov, da si lahko obetamo nepozabno filmsko doživetje, tudi izvrstna igralska zasedba, ki jo vodita Ryan Gosling in Harrison Ford; slednji se ponovno spušča v vlogo policista Deckarda iz prvega filma. Pridružili so se jim tudi dobitnik oskarja Jared Leto (Klub zdravja Dallas), Ana de Armas (Vojni psi), Barkhad Abdi (Kapitan Phillips), Edward James Olmos (TV-serija Bojna ladja Galactica), Dave Bautista (Spectre) in dobitnica zlatega globusa Robin Wright (TV-serija Hiša iz kart).

Komentarji

5.10. 2017 ob 19:55

Čudovito posnet, super zvok in soundtrack, mogoče malo predolg, slika v 4K fenomenalna, skoraj vse štima. Režiser Denis Villeneuve res obvlada svoj posel, cinematographer Roger Deakins je pa itak CAR. Odlično nadaljevanje klasike posnete 1982.

— xskip

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.