Kolosej
Film distribucije Goethe-Institut Ljubljana

En dan v Evropi (+ kratki film Išče se nevesta)

En dan v Evropi (+ kratki film Išče se nevesta)
komedija
Film iz cikla Nasmejana Evropa
Na sporedu od: 11.1.2007, Kino Komuna
1h 57min / 117min
Leto: 2006

En dan v Evropi

Komedija
Režiser: Hannes Stöhr
Scenarij: Hannes Stöhr
Igralci: Megan Gay, Lguidmila Isvetkova, Andrej Sokolov, Oleg Assadulin, Vita Saval idr.
Angleška poslovna ženska in ruska upokojenka v Moskvi, berlinski turist z nahrbtnikom in švabski taksist v Istanbulu, madžarski romar in galicisjki policaj v Santaigu de Compostela, francoski par pouličnih umetnikov v Berlinu: vsi se zapletejo v krajo prtljage. To je dan finala nogometnega prvenstva med Galatasaray Istanbulom in Deportivo La Coruna v Moskvi. Povsod vlada nogometna mrzlica, tudi evro je že v veljavi. Le z sporazumevanjem so včasih težave...

Išče se nevesta

Kratki film
Režiser: Husam Chadat
Scenarij: Husam Chadat
Igralci: Husam Chadat, Mona Wassef, Rudolf Wessely, Gisela Schneeberger idr.
Pravkar poročena je zgodba o sirskem študentu Ramziju Sharifu, ki mu bo kmalu poteklo dovoljenje za bivanje. Ramzi, ki igra igra sam Chadat, pa se je integriral v Nemčiji, kjer želi ostati. Edina možnost za uresničitev tega cilja je poroka z Nemko. Tega pa njegova mama sploh ne more razumeti in želi, da se vrne domov.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.