Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Candyman

grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 26.8.2021, Kolosej Ljubljana
Leto: 2020
Država: Kanada, ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jordan Peele, Win Rosenfeld in Nia DaCosta
Režija: Nia DaCosta
Prebivalci čikaške soseske Cabrini Green se že dolgo spominjajo zgodbe o nadnaravnem morilcu s kavljem namesto roke, ki se pojavi, potem ko nekdo njegovo ime petkrat zapored izreče v ogledalo. Danes, deset let po tem, ko so porušili zadnjo stolpnico Cabrini, se vizualni umetnik Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II, ki je zaigral v seriji Watchman in grozljivki (Mi), in njegovo dekle, direktorica galerije Brianna Cartwright (Teyonah Parris, If Beale Street Could Talk, The Photograph), preselita v luksuzno stanovanje v sosesko Cabrini, ki je nerazpoznavna in jo naseljujejo mladi. Naključno srečanje s starejšim prebivalcem četrti (Colman Domingo, Euphoria, Morilska mularija) Anthonyju prikaže tragično grozljivo naravo resnične zgodbe, ki stoji za Candymanom. In ker si Anthony želi ohraniti svoj status v svetu umetnosti v Chicagu, v svojem ateljeju prične raziskovati podrobnosti in nevede odpre vrata v zapleteno preteklost, ki razpleta njegovo lastno razsodnost in sprosti grozljiv viralni val nasilja, ki trči z njegovo usodo.

»Ne izrecite njegovega imena«

Letošnje poletje bo oskarjevec Jordan Peele na novo predstavil srh vzbujajočo urbano legendo, katere ime je v preteklosti zagotovo že večkrat prišlo na dan – Candyman. Umetnik, ki odkrije zgodbo o Candymanu in jo uporablja kot navdih za slikanje, začenja izgubljati svoj razum in sproži val nasilja, smrti in bede v novi grozljivki z naslovom Candyman.

Studia Universal Pictures in Metro Goldwyn Mayer Pictures, v sodelovanju z BRON Creative ter produkcijsko hišo Jordana Peeleja Monkeypaw Productions, predstavljajo grozljivko, ki temelji na istoimenskem filmu Candyman iz leta 1992 ter kratki zgodbi The Forbidden Cliva Barkerja. Pod režijo sodobne inkarnacije kultne klasike se je podpisala obetavna filmska ustvarjalka Nia DaCosta (Little Woods), ki je tudi napisala scenarij skupaj s Peelejem in Winom Rosenfeldom, slednja sta tudi producenta filma.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.