Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Brez povratka 3

grozljivka
Na sporedu od: 23.3.2006, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Glen Morgan in James Wong, po zgodbi Jeffreya Reddicka
Režija: James Wong
Skupina najstnikov obišče zabaviščni park, toda izlet se s strašljivim iztirjenjem vlakca smrti konča tragično. Kruti smrti se uspe izogniti Wendy (Mary Elizabeth Winstead - Krog 2, Sky High: Šola za junake) in nekaj njenih prijateljev, saj tik pred usodno vožnjo doživi vizijo, kaj se bo zgodilo. Toda starka s koso je odločena dokončati svoj črni seznam in preživeli se kmalu znajdejo v grozljivi tekmi s smrtjo, ki jim na vsakem koraku diha za ovratnik.

Vsebina

Dijakinja četrtega letnika Wendy (Mary Elizabeth Winstead) se s prijatelji odpravi v zabaviščni park, da bi proslavili maturo. Ko se odpravijo na vlak smrti, se nenadoma prestraši. Njen fant Jason (Jesse Moss) jo skuša pomiriti, češ da jo je zgolj strah vožnje. Wendy se za trenutek znebi strahu, vendar takoj ko sedejo v vlakec, doživi zlo slutnjo o usodni nesreči, v kateri se vlak smrti spremeni v smrtonosno past.

Ko se njena vizija razblini, se Wendy na smrt prestraši in zahteva, da jo spustijo z vlakca. Njen sošolec Kevin (Ryan Merriman), ki sedi poleg nje, se prav tako odloči, da se ne bo peljal. Zaradi tega mu Lewis (Texas Battle) reče, da je strahopetec. Žaljivke se kmalu spremenijo v udarce, toda vlakec hitro zatem odpelje. Wendyjina slutnja se kmalu spremeni v pravo nočno moro - vlakec iztiri in vsi na njem umrejo.

Ampak to je šele začetek...

Tisti, ki so preživeli katastrofo, kmalu ugotovijo, da je usodi težko ubežati. Usojeno jim je bilo, da umrejo. Smrti pa ni tako lahko preslepiti!

Kmalu zatem pride smrt po svojo naslednjo žrtev. Wendy ugotovi, da se ključ do rešitve skriva na fotografijah, ki jih je posnela v zabaviščnem parku tistega usodnega večera. Wendy in Kevin skušata hitro razvozlati uganko, ki bi rešila veliko življenj, medtem pa njuni prijatelji eden za drugim umirajo... In kmalu bosta na vrsti tudi sama.

O igralcih

Mary Elizabeth Winstead (Wendy Christensen)

Leto 2005 je bilo za igralko zelo uspešno, saj je prvič pojavila v glavni vlogi, in sicer v Disneyjevi uspešnici Sky High: Šola za junake. Prav tako je zaigrala kot mlada Sissy Spacek v uspešnici Krog 2 ter v filmu Checking Out, v katerem sta igrala še Peter Falk in Laura San Giacomo. Pravkar je končala snemanje vloge v drami Bobby za scenarista in režiserja filma Emilia Esteveza. V filmu zaigrajo tudi zvezdniki velikega kova, kot so Anthony Hopkins, Demi Moore, William H. Macy in Sharon Stone.

Svoj televizijski prvenec je doživela v priljubljeni nanizanki "Touched by an Angel", nato pa je nastopila še v "Promised Land".

Ryan Merriman (Kevin Fischer)

Pri svojih 22. letih si je ustvaril že precej zavidljivo igralsko kariero. Pred kratkim je igral v epskem televizijskem filmu "The Colt", v katerem igra glavnega junaka, mladega vojaka med državljansko vojno. Igral je tudi v uspešnici Krog 2, glavno vlogo pa je imel v neodvisnem filmu Spin.

Merriman je opozoril nase leta 1999, ko je zaigral v The End of the Ocean, skupaj z Michelle Pfeiffer, Treatom Williamsom in Whoopi Goldberg. Istega leta je igral še v neodvisnem filmu Just Looking. Poleg tega je igral še ob boku Richarda Dreyfussa v televizijskem filmu "Lansky".Prejel je številne nagrade za najobetavnejšega mladega igralca.

O ustvarjalcih

Glen Morgan (producent/scenarist) & James Wong (režiser/producent/scenarist)

Morgan in Wong sta se spoprijateljila že v srednji šoli v San Diegu. Wongova družina se je priselila iz Hong Konga v Združene države, ko je bil star deset let. V drugem letniku srednje šole je spoznal Morgana in hitro sta ugotovila, da ju druži ljubezen do filmov, televizije in nastopanja. Pridružila sta se komedijantski skupini, ki je med drugimi nastopala tudi skupaj z zvenečimi imeni, kot je na primer Whoopi Goldberg.

Kasneje sta se Morgan in Wong vpisala na Loyola Marymount University, diplomirala leta 1983, njun partnerski odnos pa se je še utrdil, ko sta skupno napisala scenarij za celovečerni film The Boys Next Door. Skupaj sta delala pri seriji Dosjeji X, ki jima je prinesla vrsto nominacij za emmyje, leta 1996 pa tudi zlati globus. Sodelovala sta tudi pri serijah 21 Jump Street in The Commish, bila sta avtorja znanstvenofantastične serije Space: Above and Beyond in izvršna producenta serije Millenium. Skupaj sta posnela Brez povratka, Edini in Willard.

Craig Perry (producent)

Warren Zide in Craig Perry sta leta 1997 ustanovila Zide/Perry Entertainment, ki je zaslužen za eno najuspešnejših najstniških komedij Ameriška pita (in nadaljevanje) in grozljivke Brez povratka. Poleg tega naj še omenimo Mačke in psi, Ain't Nobody Like the One I Got, Repli-Kate.

Leta 2004 je Perry ustanovil Practical Pictures skupaj Sheilo Hanahan Taylor, pod okriljem katerega so nastali filmi, kot so Henry's List Of Wrongs, All You Can Eat, akcijski triler Suspension, LaFayette Terrace. Sodeloval je tudi pri filmih Trenutek odločitve, Brezglavi jezdec, Trumanov šov, In & Out, Odkupnina, Twilight, Smrtonosno orožje 3...

Komentarji

7.2. 2006 ob 13:08 zvezdica

Komaj čakam na ta film, saj sta mi bila prva dva dela zelo všeč. skrbi me edino to, da gre sedaj zgodba spet po istem kopitu.

— Sonja
8.2. 2006 ob 10:40

gledal sem prvi in drugi del in sta bla nora!komaj čakam nadaljevanje:)

— juremajster
8.2. 2006 ob 21:44

tole je prou hudo...kr trojka bo...prva dva dela sm gledu pa sta bla fuul uredu...tole se bo splačal it gledat :) se vidmo na premieri :D

— Clem
14.2. 2006 ob 21:32

že drugi del je bil malo dolgočasn, saj si vedo kaj bo na koncu - čeprav je bil odlično posnet

— Mitja
18.2. 2006 ob 11:40

upam, da bodo še 4 .del nardili :)

— Liml
18.2. 2006 ob 21:15

ja komi čakam ane res tprva dva dela sam lahko recem bravo upam d bo ta t treti tut!!! l.p.

— tody
18.2. 2006 ob 23:35

Pomoje bo film ful hud...

— Anze
19.2. 2006 ob 8:16

kot sem že napisal v kometarju mislim da je to ena najboljših grozlivk po dugem cajtu(glede na 1 in2 del ki sta bila res zelo grozljiva)

— lux
19.2. 2006 ob 9:44

cepraw nism vidwa se filma po moj je dobr!!! wau,mega,by

— bejba!
20.2. 2006 ob 7:18

grozljivke ki se dogajajo na tak način imam rad ful dobri sta bli ze final destination 1 in 2 komaj čakam na trojko sicer pa jo imam ze na 93% v shareazi xD

— d00m
20.2. 2006 ob 11:06

kaki film je to ? rock on little dudes

— sa
21.2. 2006 ob 23:05

...kjer se konča...se tudi nadaljuje. Prva dva dela sta bla full vredu, upam da bo v tretjem kaj boljše, ali pa se bo zgodba obrnila naokol in bodo tako vsi igralci umli..Ne... mislm da ne. Komaj čakam na premiero in da se bo splačalo ogledati tud tretji del.BOMO VIDL. Se vidmo na premieri. Vstopnico mam že rezervirano.

— A.1.S
24.2. 2006 ob 13:31

KOMI ČAKAM SJ SM ŽE GLEDALA 1 IN 2.UPAM DA BO QL.WSAJ GA BOMŠLA GLEDAT

— Anja
25.2. 2006 ob 21:14

film ni kej posebn najbolši je drugi del.tuki se vse ponavla pa zgodba je bedna

— kobe
27.2. 2006 ob 18:08

Vsi, ki so gledali prvi in drugi del omenjenega filma jim bo zagotovo vsec tudi tretji del in kot ste ze tisti, ki ste prvi in drugi del filma gledali, videli da sta si filma cisto razlicna tako da pricakujte tudi tretji film zelo razlicen od prvega in drugega! Se opravicujem ker sem tok velik napisal :)

— Mitja
1.3. 2006 ob 14:23

prva dva dela sta fenomenalna. pričakujem, da bo tak tudi tretji!

— ¤arcada¤
4.3. 2006 ob 11:00

gledala sm 1,2 obadva sta se mi zdela fuuul fuul dobra pomojem bo tut ta 3 in komej cakam ta film.Pomojem bo prov ZZZAAAKKKOON!

— pupa
5.3. 2006 ob 15:04 zvezdica

Film sem si ogledal v ZDA. Komu sta bila všeč prva dva dela bo mu tudi ta. Zgodba se dogaja po istem kopitu: ena ima vizijo, posvari druge, in potem jih po vrsti lovi smrt, dokler,... Edina razlike je v tem da jih "smrt" pobija na drugačne načine in da se gre za novo skupino fantov in deklet (ni nadaljevanje prejšnjih dveh zgodb).

— MB 24
7.3. 2006 ob 17:14

upam, da bo film vsaj tako dober kot prva dva, ker sta res super. vbistvu sploh to ni ta prava grozljivka, ampak je bolj psihološki triler ali nekaj podobnega. saj vseeno, v glavnem bo vreden ogleda. promise

— mihec
8.3. 2006 ob 14:02

BEDA!

— PINK
8.3. 2006 ob 15:15

komi čakam ta film ker je bomba

— golub
9.3. 2006 ob 19:18

ko sm prvič slišala d končno snemajo 3-ko, sm se mal zamislla d bo eno in isto...sam pol, ko sm dans spet vidla triler, ko je mal dalša verzija pa sam tist odziv: o šit komi čakam.ko je po eni strani čist drgač.no kokrkol.komi čakaamm =D

— Lyone
13.3. 2006 ob 17:49 zvezdica

Ta triler je odlična izbira za sprostitev. Je kot nekakšna vožnja z norim vlakcem smrti, ki vas bo v napetosti pustil kar do samega konca. Med vožnjo bo seveda tudi žrtev... ampak nič ne de. To bodo lastniki zabaviščnega parka popestrili z nekaj tipične ameriške mladinske humornosti, ki nam bo za oddihe pred krvavimi rafali kar prijala. Tako si lahko predstavljamo odlično stvaritev Final Destination 3, ki je ena uspešnejših grozljivk, katere efekti so nepremagljivi, zgodba pa še bolj. Aja...na pot z vlakcem si vzemite še vrečko-za slučaj slabosti. In PRIMITE SE!

— Dejan
13.3. 2006 ob 19:33

ej to je kulski film daleč nejbojše super idemo glejat

— Larra
17.3. 2006 ob 15:11

tako strašen film si ne upam gledati

— vid
17.3. 2006 ob 18:13

film je itak skoraj tak kot prva dva; sama ideja filma je zanimiva in ok, ampak če ste gledali prvi del ali drugi del se po moje ne splača dat 1000 za ta film (ampak to je samo moje mnenje); ideja se namreč skoz ponavlja, sam igralci se menjajo!

— nina
17.3. 2006 ob 18:42

daj povejte, ker film se bolj splača it gledat, krvavo igro, al brez povratka??

— missy
22.3. 2006 ob 21:09

gledal TS, tak da kvaliteta ravno ni bila. Če ste gledali prejšna dva, ne svetujem še tretjega... Ne vem, zdanje šase za kakšno kvaliteto raje pogledam nazaj, npr. 1987, ko je bil Good Morning Vietnam.. Film nadaljuje v stilu prejšnjih dveh, spremenjena zasedba.. v bistvu nič novega..očitno jim zmanjkuje idej

— Not a jarhead
23.3. 2006 ob 7:01

ja js sm gledala 1. pa 2. del! pa sta uba res naihujša! ja pomojem more bit pa 3. del še bolši.kokr sm brala usebino je dobr! mjbi ga grem dons gledat! =) no *dobr se mejte* *rVm* use naibl pa mojga srčka**

— *heart*
23.3. 2006 ob 11:13

film si nameravam ogledati še ta teden in mislim, da mi bo všeč, saj sem že pri reklami dojela, da bo podoben kakor prve dva dela (ki sta mimogrede, svetovna). Tako da komaj čakam, da si ogledam ta film:D:D

— maja
23.3. 2006 ob 12:50 zvezdica

Razočaranje! Film je zanič !!! Kdor je gledal 1. in 2. del ga bo ta film pustil hladnega. Le tistim drugim pa se bo mogoče zdela zgodba zanimiva, ki pa se skozi vse tri dela skoraj identično ponavlja. Jaz sem v dvorani celo zaspal. Definitivno NE PRIPOROČAM ! Raje si še enkrat oglejte prvi del.se vam bo ziher bolj naježila koža kot pa ob tem 'izdelku'.

— Sani
23.3. 2006 ob 15:07

gledala sm prve 2 dela...oba sta bla huda...upam d bo ta tut, v kar ne dvomim.

— XXY k.
24.3. 2006 ob 9:53

Pa dejte že nehat težit s temi butastimi komentarji" komu čakam, komi čakam, komi čakam, da ga grem gledat, komi čakam" pa kva nas briga kaj vi komej čakate, puste prostor za komentarje, ki so že videli film, prav da se men zabadat cajt za ta vaš komi čakam. RAZMISLITE, PRESPITE in se malo UMERITE #TIPKARICE#

— Joško
24.3. 2006 ob 10:29

Dobr da je Kolosej uvedel komentarje s plusom, ki izločajo "komej čakam", toda včasih je med njimi tudi kakšn dober komentar, tko da moraš it tudi med vse in to seveda komej čakaš.

— Joško
24.3. 2006 ob 19:49

Skery jaja zelo...en mal si ti pol ponoč zmeša ampk pr men ni blo hudga... No kot sm že omenila de je strašn nism misla de ni vredn ogleda, sej je ful hud... Grozlivga je notr kukrčš... cool nemam kej rečt! :D AYDE MEJTE SE

— sahara
24.3. 2006 ob 20:30

ta film je the best do konca! ga priporočam usm ka majo okus! nujno ga morte it gledat

— walchy_badgirl
24.3. 2006 ob 22:27

recimo d je bil film dobr...sam konc je mal bedn?!?sam drgač pa ful hudo =) veliko krvi

— latisha
24.3. 2006 ob 22:36

ful dobro:)hehe

— pavlina
24.3. 2006 ob 23:17 zvezdica

Danes smo si ogledali film. Film dobesedno UBIJA!!! Jaz sem se zelo veliko narežal, nekaj ljudi je dvorano v grozi zapustilo (ker je film res krut kot sam Satan...)! Priča boste izjemno brutalnim, krutim in nagravžnim prizorom, film mi je bil izvrsten, skratka, same pohvale. Gledal sem tudi enico in dvojko, pa se mi trojka bolj dopade. Je bolj kruta, bolj izvirna in še bolj brutalna... Film priporočam vsem ljubiteljem takih filmov, kjer se preliva kri in kjer je vse skupaj posoljeno z brutalnimi scenami. Ne priporočam pa ogleda tistim, ki imate slab želodec. Danes je namreč ena mladenka bruhala pred kolosejem... lol! Po zelo dolgem času, je Amerika končno naredila spet en dober film. Dobrega filma pa že niso naredili že vsaj 10 let. Vsekakor priporočam ;)

— CANNIBAL
25.3. 2006 ob 10:02

res da nism gledu prvih dveh delov, amak za tega lahko trdim da je ful dobr. res ga zlo priporočam, sicer ni glih grozlivka...

— ime
25.3. 2006 ob 10:54

ok pohvale wredn film.. sam ne wem.. sta mi bla prwa dwa dela dost bolša =) se mi zdi da so w tem filmu..smrti dost bol nerealne ;) drugač pa priporočam ogled!

— XPunca
25.3. 2006 ob 11:25

komaj čakam, da ga vidim, ker sta mi bila 1, in 2. del zelo všeč

— vidx
25.3. 2006 ob 12:48

prva dva sta bla boljša

— remzi
25.3. 2006 ob 13:09 zvezdica

the first 2 movies were tromendeous good,but i am little bit disapoint because they switched the actress.

— temper
25.3. 2006 ob 13:09

Pričakoval sem veliko več in sem malenkost razočaran, takšno reklamo kot so delali ni vreden ogleda. Počakajte na DVD saj se ne splača hodit v kino gledat tega filma!

— Denis
26.3. 2006 ob 11:39

Prvi del je bil ok, drugi del je tudi še nekako šel mimo, trojka pa je popolnoma brez veze. Nič novega ni videti, le drugi obrazi so. Kar se pa nalepke "grozljivka" tiče, je pa itak kr neki.

— Sweety
26.3. 2006 ob 20:14 zvezdica

Žal, nisem si ogledala prvih dveh delov. Po svoje to sploh ni grozljivo. To ni grozljivka, ni drama in ni tudi nič drugega. Je žanr zase. Film si dajte ogledati le če se nimate kam dati. Iz drugih komentarjev sklepam da je vse enako, saj je princip vedno isti. Po moje bi si lahko omislili tudi kakšen drug princip zgodbe (s tem ne mislim na pošasti in podobno golazen). Če dobijo nagrado bi ta po moje morala pripadati snemalcu, saj je film odlično posnet!

— Lori
27.3. 2006 ob 2:43 zvezdica

Korak nazaj. Če smo zapisali, da je bil Final Destination 2 veliko boljši kot Final Destination, moramo žal zapisati, da je Final Destination 3 hud korak nazaj. Korak, ki se pač zgodi vsem nadaljevanjem, katera se začnejo ponavljati. In Final Destination 3 se ponavlja. Še bolj kot tretji Blade. Še bolj kot sedma Policijska akademija. Tu ni prav nič novega. Tu je cela kopica precizno splaniranih umorov, elegantno in perverzno izvedenih eksekucij, za katere spet poskrbi gospa s koso. Gospa, ki se je ne da prinesti okoli. Pa četudi z njo tako kot Max von Sydow skušaš igrati šah in jo speljati v kozji rog. Tokrat se skupina mladostnikov izogne nesreči na vlaku smrti, tokrat je najbolj kul cvrenje v solariju, in jasno, tokrat so vsi igralci tako zelo povprečni in bledi, da komaj čakamo na njihovo smrt. Povedano drugače, le film, kjer smrt dela dobro delo.

— iztok gartner
27.3. 2006 ob 20:22 zvezdica

ok no tist k je reku da je ta film triler...js nvem kaj si on predstavla pod izrazom triler, ampak ta film to sigurn ni! res hude ideje kako folk umira ampak človk mora met dobr želodec da vse to gleda pa ostane ravnodušen. nism gledla enke pa dvojke, tk da nvem kok je ta film slabši od unih dveh. ga pa definitivno priporočam folku k rad gleda kk kri šprica na vse strani, pa kk človeka dejansko razkosa pred tvojimi očmi. pač vsak ma svoj okus =)

— Sanja
27.3. 2006 ob 22:51 zvezdica

film sem si ogledal, majo kar krute fore ja! Sam glede na to da ima bejba na koncu filma vizijo o podzemni, res upam da ne bojo posneli nadaljevanja. Sicer je film dober, ampak spet ne tako kot prva dva, je pa vseeno zanimiv. Štirica bi bila po moje res slaba. Sicer pa, halo, a nimajo solariji varovalnega sistema, cvrenje v solariju se mi zdi res lovska. Je vreden ogleda! Film sem si predvsem ogledal tud zato ker me je zanimalo nesreča na vlakcu (ker se tako rad peljem z njimi, hahaha) Gardaland , here I come ;)

— mare
28.3. 2006 ob 9:23

Film ni absolutno nič posebnega, zgolj bedna kopija prejšnjih dveh delov. Zanimivo se mi je zdelo predvsem, da vlakec iztiri kljub temu, da je v puncini viziji za iztir "kriva" tudi digitalna kamera, ki pade iz rok igralcu, ki se nato z vlakcem sploh ne pelje;)kako je torej vlakec sploh iztiril???

— Natka
28.3. 2006 ob 13:14

upam da t tretji film bil zanimiv t druzga sm gledu je bil ful kul

— crocop
29.3. 2006 ob 10:29

...pa ne filmu ampak wam folk...ja walda da so drugi igralci pa druga glavna igralka ce so pa v 1 in 2 delu skoraj wsi uspeli umret:) je pa film bolj krvavljivka kot grozljivka in res ne vem kaj majo s temi glavami...vsi skoraj umrejo tak da je glava na udaru...pa tudi tisti ki so na robu smrti...aja, pa se ena zanimivost...ste morda med gledanjem filma opazili da je bila pri vsaki smrti vedno glavna igralka cela pošpricana s krvjo po obrazu (pa ce tudi je stala dalec vstran), ostali poleg nje pa ne?:) drugac pa res upam da konec ni zacetek novega dela, sam je bil naret tako da so verjetno vis umrli...zasilnega izhoda vec ni...vse pa se zgodi v naslednji sekundi:)

— maya22
29.3. 2006 ob 11:36

ja film je bil ful wrei!! :P komaj čakam da pride ven naslednji del! no upam da bo prišo! kr je res swtwtawn! :P

— špela
30.3. 2006 ob 16:23

film ni izpolnil mojih pricakovanj! ocena 2 od 10!

— Primoz
30.3. 2006 ob 21:38

ta film mi je bil zelo vsec in upam da bo prisel se 4 del brez povratka pohvala vsem ki so ustvarili ta film se najbolj pa igralcem ker so zelo dobro zaigrali ta film..

— tina
30.3. 2006 ob 22:20 zvezdica

sem gledala prva dva dela in sem bla tak navdušena nad obema deloma,da sem enostavno mogla it gledat še tretji del... in morem priznat, da nisem razočarana nasprotno... film se mi je zdel prav tako dober kot prvi in drugi del... zgodba je drugačna in najbolj zanimivo mi je bilo to da sem na koncu filma spet nasedla tako kot pri prvem delu na zacetku. super film je! priporocam ogled,ker malokdaj pridem iz kino dvorane tak navdušena kot na tem filmom =) lp vsem :)

— tatyana
31.3. 2006 ob 13:51

Včeraj sem si ogledala ta film in lahko samo to rečem da je res ful ful dobr!!!pojdite si ga ogledati!!ne bo vam žal:))

— anja
31.3. 2006 ob 19:38

upam da bo 3. del tudi tako dober kor 1 in 2 del...:D komaj čakam...

— košarkaš
1.4. 2006 ob 0:36 zvezdica

bedno pri nadaljevanjih (filmov) je ravno to.. ponavljanja.. itak, kako naj se pa spomneš novih 'for' za umret, ko so pa v treh delih praktično že vse dali 'skozi'.. torej, letalo eksplodira, nesreča na avtocesti, zdej še tale vlakec.. potem pa naprej, hlod na avtocesti, kljuke v dvigalu, napis, ko prileti od nikoder v glavo, eden se obesi s štrikom za perilo, zdej imamo pa 'leteče' rakete, žeblji skozi telo, speštane glave, .. ok no, recimo temu tako, da je kr 'hudo', ampak helooo, dejmo malo boljši prikaz ubijanja oz. več krvi, če je že govora o smrti.. 'najboljša' smrt (pač, kako je lahko smrt najboljša?;) je bila pa definitivno pri tistih dveh puncah v solariju.. damn, hudooo!! več takih prizorov, če se že gremo 'grozljivke'.. samo upam, da ne bo 4. dela, ker potem bo pa, roko na srce, že malo bedno.. ali pa ne, odvisno od idej za smrt;) lp vsem, a.

— ja jaz:)
1.4. 2006 ob 11:43

ja film je hud ni kei.tko dobr je zrežeran.ni tko narjen d se vit d je fotomontaža p tko.hud.se splača=)

— maja
1.4. 2006 ob 11:46

men je biw film ful ql

— jan
1.4. 2006 ob 20:11

Ler bedn film

— lolek
2.4. 2006 ob 13:06 zvezdica

Ja, film res ni slab, sta res mogoče prvi pa drugi malenkost bolša pa sej je ta tut ok. Pr tem filmu mi je ušeč da ni noben "bad guy", ampak so sam nesreče in to ful dobre pa mal krute bi se lohk rekl...No moja ocena za film bi bla 7/10, film je vredn ogleda pa tut grozn ni.

— d'yonas
3.4. 2006 ob 15:33 zvezdica

Meni se je film zdel naravnost fantastičen!!! ODLIČNO!!!

— Maya
3.4. 2006 ob 15:51

ja film je zlo hud.eni pravte d je isti k prve dva ni res se kr razlikuje.priporočam ga vsem ljubiteljem krvi ter klanju.razoćaranje.( ga ni)

— nobody
3.4. 2006 ob 19:37 zvezdica

Škoda da so šli snemat tretji del, ker v njem ni čist nič izvirnega, nič novega, saj je ista poanta kot v prvih dveh delih. Sploh je pa slabša verzija od prejšnjih. Kar se tiče igralske zasedbe sm bla rahlo razočarana, ker so bli navadni povrečneži, na katere se med filmom sploh ne navežeš, tako da te njihova smrt sploh ne prizadane. Uni dve blondinki na začetku, so mi ble tok bedne. Film sicer je za ogledat, vendar kakšnega navdušenja ne pričakujte. Ljubitelji grozljivk boste razočarani, saj gre samo za nagnusne prizore, strašnega pa ni čisto nič. Tako da ne pričakujte da vas bo kaj vrglo iz stola.

— *Madonna*
7.4. 2006 ob 19:11

Povedati moram da nisem izbircen glede filmov, vendar ta je najslabsi kar sem jih kdaj videl!

— Janezek
7.4. 2006 ob 21:26

e toti film te pa rukne

— klemen
8.4. 2006 ob 2:02

Film je odličen,sicer mogoče za nekoga malce psihotičen. Razen konca mi je vse všeč. Zdel se mi je malce kratek. Sicer pa absulutno vreden ogleda, če imate dober želodec (ni tak hudo). Ocena 4/5

— prvaklasa
8.4. 2006 ob 15:53

dons ga grem gledat...komi čakam baje je ful hud.

— Anja
8.4. 2006 ob 20:02

mi smo si včeraj ogledali ta film v zelo pozni uri..tak da je bilo še bolj grozno..ampak film je najbolši.. smešno&žalostno&groz no hkrati..v glavnem je film najbolši od grozljivk do sedaj!

— tanja
9.4. 2006 ob 13:54

jao sej je hud film sam na momente je grozn! pa tist k ne mara maseklarjenja nej ne gre tega gledat kr...je velik maseklarjenja

— neža
9.4. 2006 ob 14:00

ja sej je uredu sam konc je kr neki pa kr dost nagnusn je pa pač konc je glup

— nenzi
9.4. 2006 ob 20:15

Film mi ni bil všeč, sploh ne vem zakaj spada pod grozljivke, ker ni nič strašnega, razen ene 5x v filmu rečeš: "o grdo!". To bi bilo tudi vse. Noben v dvorani se ni niti enkrat dobro ustrašil, še celo otrok ne, ki je sedel 1 sedež stran od mene. Če kdo hoče pravo grozljivko, potem naj tale film spusti.

— Monika
9.4. 2006 ob 21:13

ja no ogledu sm si film, morm rečt da je super! no kruto je kašn del filma ko je res taka zlooo krvava smrt (črnc pri telovadbi) pa konc je tut dobr :-D.no ja splača se ogledat ta film...od 0 do 10.8 :-D

— Reezory
10.4. 2006 ob 15:14

men je film ful dobr, sam konc je mal smotan.

— Maja
10.4. 2006 ob 19:14

ja upam da je dobr...nekateri pravte da je hud nekateri pa ne...glede na mnenja mislm da je dobr no...:))

— simona
11.4. 2006 ob 19:21 zvezdica

Final destination 1 in 2 je bil legendarni , trojkica pa je svetovna. Svaka čast režiserju pa vsem ostalim, ki so delali pri filmu ker so meli res dobre ideje ne. Film je naravnost ubijalski tak kot enkica in dvojkica mogoče bi lahko pri 3 igral še kakšen drugi igralec ampak...vredi je:) meni je bil res dober film, mogla sem ga it gledat,ker sem na internetu vidla,da bo nekaj se zgodlo tud v lunaparku...jaz pa v lunaparku zmeraj uživam, tak da...:) ja nič ne super film, kar oglejte si ga.

— tinna
14.4. 2006 ob 18:05

Tisti, ki misli da je ta film dober, naj si poišče mesto na psihiatriji. Totalen poden v stilu grozljivk iz 70 let. Tako BREZVEZNO KLANJE bi morali na filmu za vedno prepovedati !!!

— M
16.4. 2006 ob 19:16

scena v solariju je prestige

— nena
17.4. 2006 ob 11:49

men je film ful dobr čeprov je dost podoben 1 in 2 delu sam me je pa zmeri presenetu. fora je sam da se not vživiš pol pa je film zlo dobr. tko da poglejte si ga men je bil ful hud!

— Stancy
18.4. 2006 ob 10:09

ful dober film! vreden ogleda ze 10× sem ga gledal pa se 11 ga bom!

— =)
18.4. 2006 ob 22:36 zvezdica

kdor bo zamudil ta film v kinu..joj, jst kr ne vem kaj bi naredu =D Final Destination 3 drvi z neverjetno, grozljivo hitrostjo, se poigrava s tvojimi živci in te definitivno ne pusti ravnodušnega. Najbolj neverjetne smrti zadnjih grozljivk, če en ravno najbolj izvirne, te šokirajo in ti poženejo kri v prvo prestavo, tako da se zelo težko dohajaš, ob vseh teh krvavih, osupljivih ter šokantnih prizorih. Torej, še enkrat, narod, navalite gledat Brez Povratka 3, dokler se še vrti v kinematografih. Res, nepozabno doživetje filma.

— Chris
23.4. 2006 ob 11:44

režiser in ekipa so si pač zaželeli nov avto.. najslabši od vseh..

— jure
23.4. 2006 ob 18:49

OK EI FOLK TA FILM MORTE VIDT!RES ZAKON JE IGRALCI SO THE BEST (UN PUNKER IAN...NJAM) RES FILM SEM GLEDALA ŽE 4 PA ŠE VEDNO UŽIVAM UB NJEM!MISLM D ME ŠE NOBEN FILM NI TAKO NAVDUŠU KOKR TA.ZDI SE MI DA JE BOLJŠI KOT ENKA IN DVOJKA (z 2 so res čist mem usekal.) NAJBL NORA JE UNA SCANA Z ŽEBLJI...OOO BED film res priporočam vsem k jih je všeč d kri šprica sem ter tja!:):):)

— čudna
7.5. 2006 ob 21:44

ej ker jz filma še nism gledala in je že konec zakaj ne daste še eno končno premijero k je baje ful zakon ta film ,,brez povratka 3'' ful bi bla vesela

— majcha
8.5. 2006 ob 17:07

rečte kar hočte, sam tole res ni grozlivka, ampaq triller/mistery/sci- fi (po malem) drugač je pa najbolša grozlivka ever made CANNIBAL HOLOCAUST, je kdo gledou?

— ReeMix
8.5. 2006 ob 19:20

se oprawičujem ker motim ampak me samo zanima, če še predwajate ta film w koloseju saj bi ga zelo rada gledala =) lp in hwala

— anamarija
9.6. 2006 ob 14:57

ej ful dobr fil res svaka vam časrt dejte še kej tazga gor plis

— tilen
9.7. 2006 ob 17:06

Cvrenje v solariju do smrti, pa ravno dve hudi bejbi!

— hehehe.
10.7. 2006 ob 9:55

Film se mi zdi res nenormalno super. Definetivno vreden ogleda! Malo čuden mi je le konec...Drugače pa ocena 5/5

— Alja
10.7. 2006 ob 19:32

Film je res bedn..čist nič grozljivega ni v njem..med filmom skor zaspiš,škoda vsazga dnarja..prvega in drugega dela nism gledala pa mi ni niti malo žal =D prčakvala sm več od filma k so usi guvuril kok je dobr pa strašn pa nevem še kaj use...groza ud filma uglavnm.

— eviiqaa*<3
15.8. 2006 ob 21:09

Nisem vedel da pride še tretji del. Ko pa sem izvedel...NORO!!!

— dado
19.8. 2006 ob 12:55

ja,jas sem že gledala ta film na neki čagi,pa je ful kulski =) ayde,so še drugi bolši filmi,ampak..je še kr.,no!

— anćka
30.9. 2006 ob 14:15

js si sicer nisem ogledal tega filma v kinu a se mi je vseeno zdeu odlicn. posebno pa ko se tisti dve dobesedno cvreta v solariju heh zakooon

— Pekli
1.1. 2007 ob 17:17

taa ffiillmm jee svetooveeenn!! resss enkratenn ... ti grejo kar mravljice po telesu

— amadeja
20.2. 2007 ob 9:48

to je res dobr film,sem navdusena nad 2 in 3 delom,prvi pa nic kaj,ni prave groze,premalo krvavo

— uwa
5.5. 2007 ob 8:26

ola mene pa zanima kdaj bo ta 3 del? ma tko in tko sm ga že gledala. =)

— nastja
7.5. 2007 ob 14:46

ej ta film mi je najbolši od trilogije

— tom
13.7. 2007 ob 20:08 zvezdica

Film je, kot prejšna dva posnet na isti način. Vizija, opozorilo in bežanje pred smrtjo. Tretji del mi je bolj ušeč, kot prva dva, zato ker so prizori bolj dramatični, krvavi in bolj grozljivi. Mislim, da je prava grozljivka, vendar bi lahko malo "poboljšali" da ne bi bila vedno ista zgodba, prikazana na različne načine. Film vseeno vreden ogleda.

— nič*
21.8. 2007 ob 8:41

ta film je baje ful norii ko mi je en prijatu razlago

— spermy
1.10. 2007 ob 19:52 zvezdica

Film se mi ne zdi nič posebnega. Zgodba po istem kopitu, krvave scene so v vaskem filmu bolj računalniške animacije itd. Videti je, da jim počasi že zmanjkuje idej za smrti (žeblji skozi telo, zmečkana glava, solarij (hudo!), s propelerjem razkosane glave, rano sekanje itd.) Bolj vam priporočam prva dva filma, kjer je zgodba bolj poudarjena in prikazana, ampak tudi ogleda 3 dela vam ne odsvetujem. Skratka film za tiste, ki se šele uvajajo v svet grozljivk. Ocena: 5/10

— fajli
2.11. 2007 ob 6:02

ta film mi je zelo bl bolši od druzga delain je ful bl grozn in zanimiv

— kimo
4.1. 2008 ob 23:12

baje ,
da bo še četrt del

— You Suck!
4.2. 2008 ob 15:31

Ali je bil ta film resnični?

— Valerija
19.2. 2008 ob 0:00

Ta film je eden najboljših kar so jih v svetu grozljivk naredili. Morda je le to napaka da so skoraj vsi filmi posneti po enem kopitu..... Pa sei vi to veste kk gre...

— M€dA
30.8. 2008 ob 2:00

Nesreča z vlakcem je zelo grozna in nemogoča.Če ste že bili na vlaku smrti veste ,da ima kolesa spodaj, zgoraj in ob strani( da ne pade iz tirnic ko je na glavi).toda ko je samo še wendy na vlakcu vlak butne ob prerezano tirnico in kar zleti 20 metrov v zrak .TA VLAK IMA NIMA ZADOSTI MOČI ,DA BI SE KOLESCA ODTRGALA OD VLAKA IN ZLETELA V ZRAK. P.S. fILM JE DRGAČ BIU FUL DOBR

— Final Destination
9.1. 2009 ob 16:29

jas pa mislim da bi lahko malo izboljšali igralsko zasedbo in sicer res je film posnet po istih temah kot prava dva,se gas vseeno splača it gledati ker je drugačer res ful faJN....HEHE KAK SE LAŽEM

— anaje...
1.2. 2009 ob 0:00

ta film je resnicen

— erko
21.9. 2009 ob 21:18

upam da se bo 5i del

— Daniel
10.10. 2009 ob 21:25

ta film je najboljša grozljivka kar sem jih kdaj gledala in tudi upam da bo se 5 del

— aleksandra
9.2. 2010 ob 16:17

Čez prvi del ga ni.. Ampak sta pa 2ka in 3ka vredni ogleda :)

— Nushaa
1.5. 2010 ob 1:31

mega napeto . carsko nimam besed

— lea
30.12. 2010 ob 10:14

KO SEM FILM GLEDAL PRVIČ SEM GA GLEDAL Z BRATRANCEM O POLONOČI ČEPRAV JE ON ZASPAL. TODA VEČKRAT SEM SI ZAKRIL OČI AMAPAK FILM JE MED NAJBOLJŠIMI GROZLJIVKAMI KI VSEENO NISO TAKO GROZNE.SPLAČA SE KAK OGLEDAT.

— ALEN

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.