Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Brata

drama
Pretresljiv in čustveno nabit film režiserke filmov Odpri srce in Življenjska priložnost!
Na sporedu od: 5.5.2005, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2004
Država: Danska
Po precej opevanem filmu Odpri srce, ki je prejel številne nagrade, se danska režiserka Susanne Bier vrača z novim filmom Brata (Broedre). Gre za močno in pretresljivo dramo, kjer moški bije bitko, da bi lahko pridobil nazaj svoje življenje in ljubezen, kot posledico tragičnega dogodka. Ulrich Thomsen igra vojaka Michaela, Nikolaj Lie Kaas ima v filmu vlogo neodgovornega brata, Jannika. Za vse tiste, ki ste bili navdušeni nad filmom Odpri srce, je film BRATA obvezen. Osvojil je številne festivalske nagrade, med drugim tudi nagrado občinstva na zadnjem Sundanceu.

Po svečani premieri na 1. festivalu evropskega film maja 2005 v Portorožu prihaja film Brata tudi na redni spored.

Kratka vsebina

Michael (Ulrich Thomsen) je imel svoje življenje popolnoma pod nadzorom: uspešno vojaško kariero, čudovito ženo Sarah (Connie Nielsen) in dve krasni hčerki. Njegov mlajši brat Jannik (Nikolaj Lie Kaas) je porednež, ki živi na robu še dovoljenega. Ko Michaela pošljejo po službeni dolžnosti z misijo Združenih narodov v Afganistan, se vez med bratoma za vedno pretrga. Ob odhodu so zadnje besede, ki jih izreče svoji ženi: "Ne glede na to, kaj se zgodi, vedno te bom ljubil. " Potem pa Michaelovo ženo obvestijo, da je njegovo letalo izginilo nekje v Afganistanu, in ga razglasijo za pogrešenega, saj v sestreljenem helikopterju ni bilo preživelih. Ta novica je zelo tragična za njegovo družino na Danskem. Sarah najde tolažbo v Jannikovem naročju. Ta kljub vsemu v celoti prevzame odgovornost zanjo in za njuni hčerki. Kmalu postane jasno, da njuna čustva preraščajo v nekaj več kot samo simpatijo, ki jo čutita eden do drugega. Vse se je rodilo iz bolečine in žalosti ... Michael se nekega dne po čudežu vrne domov. Zaradi nasilja, ki ga je doživel v obdobju ujetništva v Afganistanu, ima velike travme. Kmalu spozna, da doma nič več ni tako, kot je bilo...

Komentarji

27.4. 2005 ob 9:09 zvezdica

Ta film Brata po res verjetno zlo pretresljiva drama.To je tudi delno vojni film.Če ste gledal film Odpri Srce in če vam je bil všeč si oglejte tudi tega.Ne bo vas razočaral.No ja sicer so film nardil Danci tko da jest osebno ne pričakujem veliko od tega filma.

— Vid
9.5. 2005 ob 14:34 zvezdica

Film se te res dotakne, ne gre brez kakšne solzice. Zelo realističen in zelo globok film ob katerem razmišljaš o človeški vesti, ki je najpomembnejša v življenju in lahko celo usodna. Odlična drama vredna ogleda.

— VERA BITUNJAC
28.5. 2005 ob 0:28 zvezdica

...se skriva v tem filmu, ki si ga je zelo zelo priporocljivo ogletati. Emocionalni gledalci naj se psihicno pripravijo na zelo razburljive trenutke, ki vrejo v filmu vseskozi. Na celi crti ne bi koval filma ravno v zvezde (mnogi bodo imeli kaksno kriticno glede kaksnih detajlov v filmu), ampak ocena je vsekakor +, 1A+.

— Sebastijan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.