Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Beanove počitnice

komedija
Neroda ima potni list.
Podnapisi
Na sporedu od: 5.4.2007, Kolosej Ljubljana
26.4.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 30min / 90min
Leto: 2007
Jezik: angleščina
Scenarij: Richard Curtis, Robin Driscoll, Simon McBurney in Hamish McColl
Režija: Steve Bendelack
Nerodni in vedno simpatični gospod Bean se tokrat odloči počitnikovati v Franciji, a po njegovi stari navadi se pot spremeni v pravo katastrofo. Sumljiva francoska hrana, nenavaden denar in jezikovne razlike so še najmanjše težave, kajti Beana, spričo njegovih nevsakdanjih nesreč, policija osumi ugrabitve, med tem ko ga filmski ustvarjalci, zbrani na festivalu v Cannesu, zamenjajo za slavnega režiserja. Na begu pred zaporom in v lovu za zlato palmo se Bean loti reševanja zapletov na svoj čudaški način.

Zgodba

Nekega deževnega popoldneva g. Bean dobi prvo nagrado v cerkveni tomboli - teden dni počitnic na jugu Francije z obiskom Cannesa in popolnoma novo video kamero.

Z Eurostarom se odpelje v Pariz in spotoma pridno snema. Na Gare de Lyon zaprosi enega od potnikov, naj posname Beana, kako vstopa v vlak. Po čudnem naključju je ta sopotnik ruski režiser Emil Duchesvsky, član cannske žirije. Emil mu to uslugo seveda naredi, vendar mu vlak odpelje pred nosom, preden utegne spet vstopiti in tako se njegov 10-letni sin Stepan znajde na vlaku sam, brez očeta. In v družbi g. Beana, ki nesrečnega in prestrašenega fanta na vsak način skuša razvedriti. In tako se začne komedija zmešnjav.

Bean in Stepan izstopita iz vlaka na naslednji postaji, da bi počakala Stepanovega očeta, toda vlak, s katerim jima sledi, se na tisti postaji ne ustavi. G. Bean na vlaku po pomoti pusti vse svoje premoženje, samo kamera mu ostane. S fantom vstopita na naslednji vlak, a ker nimata vozovnic, ju vržejo z njega. Bistroumni Stepan se domisli, kako bi z uličnim nastopom zaslužila dovolj, da bi z avtobusom lahko odšla v Cannes, vendar pa g. Bean izgubi vozovnico - veter jo odpihne in vozovnica se prilepi na nogo kokoši, ki jo kmet pelje na svojo kokošjo farmo. Bean sledi kmetu in kmalu razočarano ugotovi, da bo vozovnico moral iskati med tisoči kokošk na njegovi kmetiji. Sam, brez Stepana, se znajde v mirni francoski vasici, ki jo nenadoma napadejo Nemci. Med pogumnim reševanjem prikupne natakarice Bean ugotovi, da je po naključju zakorakal na prizorišče snemanja televizijskega oglasa, ki ga režira samovšečni ameriški režiser Carson Clay, ki sodeluje tudi na canskem festivalu.

Bean in tretjerazredna igralka Sabine, ki je kot članica zasedbe v Clayovem filmu povabljena na filmski festival, se skupaj odpravita na pot, spotoma spet naletita na Stepana in vsi trije hitijo v Cannes, da bi se Stepan vrnil k očetu, ki je medtem Beana kot ugrabitelja prijavil policiji in mu tako spravil na vrat vso francosko žandarmerijo.

Po kopici zapletov končno pridejo na premiero Clayevega filma, ob kateri občinstvo umira od dolgčasa, dokler se na platnu ob spremljavi monologa iz Clayevega filma ne začnejo vrteti Beanovi posnetki.

Občinstvo je navdušeno, Stepan se vrne k očetu in mami, Claya kritiki hvalijo na vsa usta, Sabine pa postane zvezda. In g. Bean lahko končno začne uživati počitnice.

O produkciji

G. Bean se je na britanski televiziji prvič pojavil l. 1990 in hitro zaslovel po vsem svetu, predvsem po zaslugi Atkinsonove izjemne zmožnosti ustvariti prikupnega, zmedenega junaka, ki nam sicer para živce, vendar bi ga hkrati najraje kar objeli in zaščitili. Po izjemnem uspehu televizijske serije so posneli film Bean: The Ultimate Disaster Movie, v katerem se g. Bean poda med umetniško srenjo Los Angelesa.

Po izjemnem uspehu filma je bilo takoj jasno, da bo nekega dne g. Bean spet prišel na velika platna, toda tokrat so ustvarjalci želeli ubrati povsem edinstveno pot - drugi film nikakor ni smel biti nadaljevanje ali kopija prvega.

Atkinson se je brez težav ponovno vživel v svojo življenjsko vlogo, čeprav je to nazadnje storil že pred leti. Razen kratke epizode v eni od britanskih otroških oddaj pred dvema letoma je Beana nazadnje igral pred desetimi leti, potem pa se je od lika za nekaj časa poslovil. Toda pozna ga tako dobro, da mu sploh ni bilo več treba razmišljati, kako se g. Bean v določenih okoliščinah odziva in kakšne otročarije mu lahko padejo na pamet.

Med obema filmoma je tudi precejšnja razlika v stilu. Prvi je ameriški, posnet v slogu ameriške družinske komedije, drugi pa izrazito evropski, kar bodo ljubitelji filma takoj opazili. Zato je bilo v prvem filmu tudi veliko več dialoga, drugi pa je skoraj nemi film, ki temelji na Beanovi izraziti mimiki in gestah, kot so bili gledalci že vajeni iz televizijske serije. Tudi sam Atkinson si je žele posneti film z manj dialoga, kot ga je bilo v prvem filmu. Izvirna serija je bila bolj ali manj nema, zato je zgovornost g. Beana v prvem filmu delovala podobno kot prvi zvočni filmi - gledalci je niso bili vajeni in glavni lik je bil do neke mere spremenjen.

Snemanje je trajalo 12 tednov in prvič v zgodovini canskega festivala se je zgodilo, da so organizatorji festivala dovolili filmski ekipi snemati kadre med samim festivalom. Na rdeči preprogi so se igralci preprosto vrinili med uradne povabljence in nastali so pristni posnetki, kakršnih sicer ne bi dobili. Treba je povedati, da ostali udeleženci v teh prizorih niso vedeli, da nastopajo v filmu.

Poleg Rowana Atkinsona glavno vlogo v filmu igra njegova kamera, s pomočjo katere so filmski ustvarjalci v pripoved lahko smiselno vključili drugi pogled na dogajanje in vnesli element filma v filmu.

O igralcih

Rowan Atkinson (Bean)
52-letni elektroinženir z diplomama dveh univerz se je kot igralec prvič proslavil l. 1977.

Kmalu je začet igrati na BBC-ju in v različnih gledališčih, kar mu je prineslo številne nagrade. Svet ga je bolje spoznal l. 1983, ko se je prvič pojavil kot Černi gad in v tej vlogi spet požel kopico nagrad in priznanj, med drugim je bil že drugič izbran za BBC-jevo osebnost leta.

Z gledališkimi monokomedijami je osvojil ves svet, nato pa že s pilotsko oddajo o g. Beanu osvojil zlato vrtnico Montreuxa in nominacijo za emmyja. Sledile so številne vloge v kratkih in celovečernih filmih: Never Say Never Again, Johnny English, Love Actually, The Tall Guy, Rat Race, Scooby Doo, The Witches, The Appointments of Dennis Jennings, ki je l. 1989 osvojil oskarja za najboljši kratki film, Hot Shots - Part Deux, Four Weddings and a Funeral, Zazuju v Levjem kralju pa je posodil glas.

Max Baldry (Stepan)
Max je pred selitvijo v Anglijo živel v Moskvi in Varšavi, zato tekoče govori angleško in rusko. Pred nastopom v tem filmu je posodil glas Chicu v filmu Polar Express.

Emma De Caunes (Sabine)
Prihaja iz družine igralcev. Za vlogo Sophie v filmu Un Frere je l. 1998 dobila cezarja za najbolj perspektivno igralko. Videli smo jo še v filmih: La Science des Reves, Short Order, Ma Mere, Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre, Les Amants du Nil in Princesses.

Willem Dafoe (Carson Clay)
L. 1979 je dobil prvo, zelo skromno, vlogo v filmu Heaven’s Gate, vendar so ga hitro odpustili iz ekipe, zato kot njegov prvi filmski nastop velja vloga v filmuThe Loveless. Od takrat je nastopil v več kot 50 filmih: Spiderman, The English Patient, Finding Nemo, Once Upon a Time in Mexico, Clear and Present Danger, White Sands, Mississippi Burning, Streets of Fire, The Clearing, Animal Factory, Basquiat, The Boondock Saints, American Psycho, Manderlay, Pavillion of Women, Edges of the Lord, Far Away So Close, Tom & Viv,The Life Aquatic, The Aviator, The Last Temptation of Christ, Auto Focus, Affliction, Light Sleeper, Existenz, New Rose Hotel, Wild at Heart, To Live and Die in LA, Born on the Fourth of July, Platoon...

Dvakrat je bil nominiran za oskarja in enkrat za zlati globus.

O ustvarjalcih

Steve Bendelack, režija
Kot režiser celovečercev je debitiral l. 2005 s filmom The League of Gentlemen’s Apocalypse. Sicer pa je znan režiser dokumentarcev in televizijskih komedij: Little Britain, French and Saunders, The Royal Family, The Lenny Henry Christmas Show, Never Mind the Buzzcocks, The Friday Night Armistice, The Saturday Night Armistice, Spitting Image, Fist of Fun in The League of Gentlemen.

Komentarji

16.2. 2007 ob 14:45

cool film po opisu

— po opisu je ocejen:::
19.2. 2007 ob 11:29

po opisu upam da bo film dobr

— smrklja
26.2. 2007 ob 10:35

To bo dobr! Bean je že od negdej vsem k jih poznam všeč.Grem stavit da bo takrat ko bo v kinu eden bolj gledanih filmov.Mogoče bom šel celo na premiero.Moram pa reči, da smo dolgo čakali na nov Beanov film >>and now he is back, from autta space<< (ta pesem je pri napovedi Res mislim, da bo ta Bean tudi eden bolj zaželenih v videotekah

— matej
27.2. 2007 ob 17:47

bin je itaq car tko da bo to najjači film letos!!!

— fuzbaler
7.3. 2007 ob 0:47

ok očitno sem edina, ki se mi zdi mr. Bean kot kak prizadetež. Po predfilmu sodeč.

— o
8.3. 2007 ob 17:28

ta film je res cool. morte ga it gledat,ker je zakon!

— vanesa
10.3. 2007 ob 6:53

mr. bean je ena ot tabolših angleških komedij, ker majo atkinsona, ki je tut full gaden. u glaunem komi čakam, ki sem use njegove filme že gledu

— bean rulz
10.3. 2007 ob 14:54

bin je itaq vsem vreji tak da komi čakam da prije v kino

— saša
13.3. 2007 ob 7:05

gledal sem vse dele in filme od beana vsi so super ta pa sploh. tukaj ne bo vec uporabljal starih for kej pol bi blo brez veze, ampak bo imel same nove in to bo zabavno

— jerry
18.3. 2007 ob 9:20

komi čakam da ga vidim

— shain
29.3. 2007 ob 22:05

Komentar se mi zdi zelo smešen in dolgočasen!

— gapi
30.3. 2007 ob 9:39

to najboljši ste kr tko naprej

— dejan
30.3. 2007 ob 13:26

je on ti je pa car ti rečemm

— js
30.3. 2007 ob 15:43

Komi čakam, da ga grem gledat! Sigurn bo fuuul hudo, tko k vedno!!!

— simonca***
31.3. 2007 ob 13:45

ta film je zakon

— matej
31.3. 2007 ob 20:10

super beanove finte o k je

— aleš
1.4. 2007 ob 13:09

ma kak je to dober film-pa saj sem vam rakla do bo bil dobar

— lolika
1.4. 2007 ob 13:48

No...ta film si hočem it ogledat in mam mlajšo sestrico in me zanima, če so podnapisi. če gdo od vas ve a so al ne naj mi sporoči na moj email: coolbaby@email.si **papa**

— kalin
1.4. 2007 ob 18:36

bean je zakon=) hihi komi cakam film!!

— jagoda
1.4. 2007 ob 18:47

Wuhu komi čakam xD.Bean je zakon xD

— xDropDeadx
1.4. 2007 ob 19:33

Film je zelo vredu, to lahko rečem zato ker sem ga že videl. :)

— Jernej_
1.4. 2007 ob 19:51

bean je fuull kuull to moorte it gleda zakon! tistmu k pa bean ni všeč je pa tut mal. bean is the best!=)

— ***Zvezdica***
2.4. 2007 ob 16:05

Film je super, začetka mal dolgočasen, pol se pa razživi. Bejšte gljdt!

— Matej
3.4. 2007 ob 19:42

opam da bo film dobr ker je po opisu ful cool ka je s tabo gapi (smešen in dolgočasen-to ne gre skupi)

— ammy
3.4. 2007 ob 19:59

film bo res zakon bean je legenda !

— nekdo
3.4. 2007 ob 22:13

hehe komi čakam da bo pršu bean vn človk js bom crkavou od smeha

— nik
4.4. 2007 ob 14:58

ful cool. v soboto ga grem gledat

— klementina
4.4. 2007 ob 16:04

a je so že kdo gledat beana?pomojem je ful hud!!!

— hancica
4.4. 2007 ob 21:30

to bo ena bolših komedij! bean je čist zakon! KOMI ČAKAM! lepo se mejte :D:D:D (pa pejte ga gledat)

— bean
5.4. 2007 ob 13:26

bean je ful odštekan. je car. je mačo. je idol. je v Frenciji. če še kdo filma ni videl, potem se kar odpravite v KOLOSEJ v mb.

— mala
5.4. 2007 ob 17:44

ta film je za uscat hud. to kr pokaš od smeha pa uno s škampi pa na kolesu... Skratka vreden ogleda

— blaž
6.4. 2007 ob 9:03 zvezdica

Vceraj sem si ogledal ta nov Beanov film. In po pravici povedano me ni preprical. Da ne bo pomote, sem velik ljubitelj tako Beanove serije kot prvega filma. Vendar ta zadnji film ni dosegel stopnje prejnsjih. Veliko fint je bilo ze videnih v serijah. Stopnja zabavnosti pa cez cel film niha. Na nekih trenutkih je izredno smesno, spet na drugih pa ne ves tocno kaj bi radi povedali s tem. Recimo dam mu dam ocene 5/10.

— DrRuco
6.4. 2007 ob 18:07

ta been mi je full hud

— nikaca
7.4. 2007 ob 9:08

film je bil še kar v redu. nekaj prizorov je bilo res dobrih. ocena 7/10

— nekdo
7.4. 2007 ob 10:42

Pomoje more bit kr dobr tale bean. Če ne druzga se nasmeješ njegovemu frisu :)

— pero
7.4. 2007 ob 11:28

Filem zna bit ful dober.Sigurno ga bom odšla gledat.

— katja
7.4. 2007 ob 12:34

nism še gledu filma ampak ga gem kmal mislm da je ful dober pa smešn

— urban
7.4. 2007 ob 13:06

ali kdo ve a bo ta film tut u kranju???

— Mojca
7.4. 2007 ob 20:00

tale mr.bean je tok faca :))

— Sandra
7.4. 2007 ob 21:31

ta film je od zmiraj dober in bo tuji tak ostal

— LARA
8.4. 2007 ob 10:51

ta movie je ful ql.

— žana
8.4. 2007 ob 11:10

mislim da bo filem odličen saj so vsi filmi ki v njih igra mr. bean zares odlični in smešni. povem vam da se ga splača iti ogledat saj je enkraten.

— ana
8.4. 2007 ob 11:31

jz sm si učeri ogledala film in film se res splača pogledat.jz sm se 1h pa pov sam smejala =) hud film do konca! bean je najbolši!

— Tina
8.4. 2007 ob 13:50

No jz mam pa 11.4 R.D in bom šu z moji sosolci gledat mr.beana in ze vidm da so komentarji fejst dobri!tnx

— ALen
8.4. 2007 ob 15:06

Film je zelo smešen in dober.Ćeprav se ne govori veliko ti zmedenost mr.beana privleče nasmeh na usta.Zelo zanimive so tudi mimike , ki jih uporablja.Čeprav se pa vidi razlika med prvim in drugim filmom, kajti drugi je veliko bolj evropski.Film se splača ogledati

— žane
8.4. 2007 ob 15:47

Bomba. Zaradi tega filma grem danes po dolgem premoru spet v Kolose. Tomo

— Atkinson = zakon
8.4. 2007 ob 16:16

to je zelo dober film!zelo rada ga pogledam!je zelo smesen zato se nasmeji lahko cela druzina!tudi kino dvorano imate urejeno!drugac pa je kino najboljsi na celem svetu!pa imate zlo zlo dobre filme!!! MAJA

— maja
8.4. 2007 ob 17:42

nwm nwm sm ta film je mal posnetk vseh drugih njegovih filmov tko da nwm če se ga splača pogledat sm to mi je ful bedno ko nič ne reče pol pa sm gleda neki pa sploh neveš laj misli bye vsem skupi

— administratorka***
9.4. 2007 ob 9:38

Slavna neroda,gospod Fižolček se zopet vrača in osvaja občinstvo.Tokrat je zašel na jug Francije,kjer pravzame skrb za mladega Stepana.Znajde pa se tudi na prizorišču filma,kjer spozna mlado igralko Sabine in skupaj se odpravijo na premiero filma. Celovečerni film Mr.Bean je vreden ogleda.

— polonca
9.4. 2007 ob 10:46

ko sm gledou film sm se fejst nasmejou,ker on res zna nasmjet folk!z unimi negovimi facami!

— nežan
9.4. 2007 ob 13:37

res sem bila navdušena.

— neznani
9.4. 2007 ob 16:34

Ta film je zelo dobr. Sem ga že gledala. Smeh , smeh in smeh. Kakšne to počne...Res pejte ga gledat.pa še francosk se boste naušl govort(smeh)...ma bean je car!

— patricija
9.4. 2007 ob 19:23

no men je nasploh vsec bean

— polona
9.4. 2007 ob 20:48

jah no sej film drgač ni čist nič posebnega mni osebno ni bil preveč všeč zaradi tega ker je v filmu par ful nelogičnih for tko da nič posebenga sem pričakovala več. to je najslabši film v katerem igra on.

— marry
9.4. 2007 ob 22:06

Najslabši njegov film doslej... Menda smo se 5x nasmejali v kinu.

— Tad3y
10.4. 2007 ob 16:32

FILM NAJU JE NAVDUŠIL , KOT TUDI RAZNE NANIZANKE O MR. BEANU , ŠE POSEBEJ SO DOBRO IZBRALI OKOLJE V KATEREM SO SNEMALI IN BISTVO KI SE DOGAJA V ZGODBI . VMES JE NEKAJ TAKIH PRIZOROV KI LE NISO TAKO ZELO SMEŠNI , A ZATO SO DRUGI ZELO ZELO SMEŠNI . MORALI BI SI GA OGLEDATI VSI KI SO ´NORI´ NA KOMEDIJE . MR. BEAN PA JE KAKOR SE NAMA ZDI TUDI NAPOL DRAMA KER VENDARLE NIMA TISTIH VSEH STVARI KI SO ZNAČILNE ZA KOMEDIJO ( npr. ni ves čas humor ) . MIDVE BI MU DALE OCENO . HM --- KAR 4

— mimi IN nejka
12.4. 2007 ob 13:06 zvezdica

No, včeraj sem si ogledala film, jaz in dvorana polna otrok s starši. Moram reč, da mi je bil všeč, bolj kot prejšnji, kjer nekako nisem bila navajena na govorečega Beana. Film je bil simpatičen, v glavnem si se imel čemu smejat skozi cel film. Glede na prejšnji komentar pa moram pripomnit, da res ne vem, kaj g. DrRuco ni v filmu razumel, saj je bil film zelo preprost in razumljiv tako mladim kot starim. No, če imate radi Bean-a oz. preprost humor, ga priporočam, sploh pa, ker kot sem slišala naj bi to bil zadnji film, kjer Atkinson igra Bean-a.

— NAŠ STARI BEAN
12.4. 2007 ob 13:11

ima dobre kratke filemcke in dobro oddigra svojo vlogo. lep pozdrav!gospod ben karmen balazic

— karmen balazic
12.4. 2007 ob 14:44

je ful kul film!

— lavra
12.4. 2007 ob 15:51

film je carski:) fool dober

— Bruno :)
12.4. 2007 ob 19:24

o,je ta gospot neumen in guljofa na vse strani

— eržen jan
12.4. 2007 ob 20:20

tale film je bil full bed čist brezveze.

— luka
12.4. 2007 ob 21:16

no sej film je na določene trenutke ful dobr pa par dogodkov je res smešnih sam film pa ni več tok dobr kokr so bli prejšn.Ne vem zakaj delajo vedno slabše filme res škoda čeprov Bean je pa še vedno car!

— anchy
13.4. 2007 ob 14:00

film je zelo dober

— gregor
13.4. 2007 ob 19:59

ma ta film je tok dabest ga grem gledat u kino ! carsko hihi!

— qlski film
13.4. 2007 ob 21:07

''bean'' mi je zelo dober igralec vendar sso mi bili prejšnji njegovi filmi bolj všeč. Te šale so že izrabljene. Lahko bi bilo boljjše, vendar za mlajše otroke odličen.

— sLOVEnka
14.4. 2007 ob 5:59 zvezdica

Presenetljivo očarljiva komedija. Novega Beana sem šel gledat kot skeptik. Kot nekdo, ki se ne reži pačenju, zmrdovanju in cenenim klišejem, ki jih je Rowan Atkinson fural v prvem Beanu in zadnjih epizodah svoje kultne tv serije. Toda bil sem presenečen. Prijetno presenečen. Tako zelo, da mi je Gospod Bean pod kožo zlezel že takoj na začetku, ko zaklene svoj legendarni avtomobilček in na tomboli zadane potovanje v Cannes. Novi Bean ni le Mister Bean kot ga poznamo po televiziji. Novi Bean je hudo dobra, zares smešna in presenetljivo očarljiva in lepa komedija, kjer bi lahko kot za šalo igral tudi Hugh Grant. Novi Bean ima vse tisto, kar od njega nisem pričakoval. In vse tisto, kar imajo zares dobre romantične komedije. Jasno, novi Bean ima tudi tipične beanovske finte, tiste neumne in preproste trike, s katerimi je osvojil srca gledalcev širom sveta. Novi Bean se lahko gleda kot Buster Keaton, kot Jacques Tati, kot Charlie Chaplin in kot Louis de Funes. Kot mešanica vseh štirih. Kot film, ki poleg trebuha osvoji še srce. In kot film, ki ga lahko brez slabe vesti proglasimo za zelo kvalitetno komedijo ter Rowanu Atkinsonu čestitamo za dobrodošel preobrat, kjer se Bean iz bedaka spremeni v bedaka s srcem. Jasno, prizori z motorjem, žicanjem denarja na postaji, petjem opere in zmedo na festivalu v Cannesu, kjer svoj novi film predstavlja Willem Dafoe, bodo leteli v anale filmske komedije.

— iztok gartner
14.4. 2007 ob 12:02

ta film je res ful dobr morate si ga ogledat ker je res ful dobr!!ne bo vam škoda pejte si ga ogledat!!!;)

— mr.nobady
14.4. 2007 ob 13:49

Meni se film ne zdi ok, ker se nimaš ničemur smejat...oz. že presega meje dobrega okusa...in taki filmi(predvsem kjer igra Bean) so totalno antikomedija.Saj Bean ne izgleda kot nekakšen komdijant, ki bi publiko spravljal s svojimi izjavami, dejani v smeh, ampak prej kot nekakšen bebec, ki se mu enostavno ne moreš smejat...

— nekdo
14.4. 2007 ob 13:50

Ni čudn da je da je zdej v norišnici BED drgač je pa film ful cool hehe

— Bean v norišnici
14.4. 2007 ob 14:49

sam pridigat znate... jao :D FILM JE SUPER :)

— BEAN
14.4. 2007 ob 15:13

mmm.newem mogoče si ga bom šla ogledat<'sam zanima me pa po pravic a je dobr al ni!!!pliss powejte mi

— kiki
14.4. 2007 ob 15:38

ful doro

— doro
14.4. 2007 ob 16:58

Men je ta film ful kul.K Bin je ful dbest! For ever! Tkoda tist k si je ta film zmislu je geni! No ful kul for ever !

— ana
14.4. 2007 ob 18:42

sej ne morm rect da je bil slb anpak tok dober pa spet ne

— anže
15.4. 2007 ob 11:45

Ful smešen filem boljši od prejšnega filma od mr.beana ko je na tržnici začel oponašat petje od tiste opere sem crkaval od smeha pa tiste face ki je delal samo on lahko dela take face! Filem je bil odličen smešen zabaven najboljši od useh filmou od Mr.Beana.

— Sever
15.4. 2007 ob 12:59

film je res dober zato ga priporočam vsem da si ga ogledate... bean te zna nasmejat...hehe lep pozdrav

— uroš
15.4. 2007 ob 15:36

ko sm šel v petek v kino sem šel gledat beanove počitnice in moram priznat nisem še gledal tako super filma in upam da bo rowan atkinson še delal tako smešne filme.

— sebastjan
15.4. 2007 ob 19:22

je zakonske film makina od makine makinske Je eden najbojkšeh filmov zakon je mega kul ql

— bOJCI
15.4. 2007 ob 22:34 zvezdica

Od filma sem zelo veliko pričakovala, saj me je prejšnji del nasmejal do solz. Morda sem imela previsoka pričakovanja, ali pa film zares ni tako hudo komičen, kot pravijo nekateri. V nekaterih komentarjih je moč zaslediti, da so gledalci popadali s stolov. A po mojih izkušnjah v dvorani ni bilo slišati veliko smeha,...na trenutke se je cela dvorana zasmejala, a tako močno, da bi popadali s stolov pa spet ne! ;) Skratka, gospod Fižolek je res legenda v izvajanju frisov, a vse to je bilo že videno. Film je čista kopija vseh serij in filmov, zato me film ni presenetil. No, seveda pa ima tudi pozitivne strani. Med samim filmom se ne dolgočasiš in dvorano zapustiš z dobro voljo! Mislim, da si zasluži oceno 6/10.

— Katty
16.4. 2007 ob 14:51

ful je cool

— polona
16.4. 2007 ob 19:03

rad bi gledal mr. bena

— martin
17.4. 2007 ob 16:35

mr.bean rulzz pejte gledat

— nikky
18.4. 2007 ob 14:56

pa to je najbolši film kaj sem ga kdaj koli gladal pa ni bolšega . najbolši na totem sveti . morte si ga ogledat jas dam totemu filmi čisto 10

— nimam ga
19.4. 2007 ob 18:36

Sej je kr kul, pa ni no. neki je pa ni. drgač pa bl niha vse skup okrog enga samga beana. ful dobr film, ki pa ni glih najboljši.

— Branko Brunko
21.4. 2007 ob 10:12

ben bi se mogu poročit

— MANCA
21.4. 2007 ob 11:27

mislim benove počitnice so ful cool pa še bosebej vsi deli so cool zapomnitee si cool

— evitka
21.4. 2007 ob 15:08

ogledal sem si že vse Atkinsonove filme in vse epizode o mr. Beanu. Do zdaj mi je bil najboljši film ravno film, ki govori o potovanju po Franciji. Ja, upam, da veste o katerem filmu govorim. Govorim o filmu Mr. Beanove počitnice. je zelo smešen in ko je prišel na filmska platna me je naravnost očaral. kot velik ljubitelj Mr. Beana nestrpno pričakujem naslednji film.

— Mark
21.4. 2007 ob 18:26

ej najači je ta film pa ful smešn uni k ga niste gldal ga pejte nau vm žou!

— sneky
22.4. 2007 ob 10:54

hudooo!

— tina
22.4. 2007 ob 11:01

Film je svetoven. Šla ga bom gledati v torek 24.4.2007 Bean na počitnicah. Komedija

— Tanja
22.4. 2007 ob 19:04

ta film je res kul pa ko ga gledaš skori crkneš od smeha

— kul
22.4. 2007 ob 19:06

hahahahahahahahahaha hahaha KUL FILM

— ej se vam splača
22.4. 2007 ob 19:07

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

— BEAN
22.4. 2007 ob 20:13

Film mi ni bil smesen. Pricakoval sem, da se bom lahko vsaj kaj nasmejal.

— ToF
24.4. 2007 ob 21:31

men je biu pa film ful dobr...ful smešn in tud rowan me je again naudušu...

— katii
26.4. 2007 ob 0:28 zvezdica

Velik pomp je okrog tega filma. Sem si ga danes ogledal (doma - še dobro da nisem šel v kino...). Nič novega, stare Beanove fore. PRIČAKOVAL SEM VELIKO VEČ. Na koncu te film pusti še kar ravnodušnega, do solz nasmejanega pa ne ravno... Moja ocena 6/10.

— goldwin
26.4. 2007 ob 18:25

POZDRAVČEK! FILM SI OGLEJTE. NAJBOLJ TISTI, KI IMATE RADI KOMEDIJE. FILM JE ŠPICA!

— DOMINCHY
28.4. 2007 ob 16:30

ok toti film je REEES beda ... itaq je že sam Bean debilno neumen in sploh dvomim da kdo vsaj malo podobn ko on obstaja ... potem pa so tu še fse njegove vstarjne dogodivščine na katerih mu itaq gre vedno VSe narobe. Tak da film je skrajno brezvezen in dolgočasen ... škoda dnara za karte!! Sicer pa zadnih par mesecev v kinu sploh še nisem vidla pametnega filma... tak da itaq vseeno ... no to je moje mnenje ... vi pa če mate željo videt Beana ga pač idite gledat.. jaz vam odsvetujem. FSM

— some
28.4. 2007 ob 21:45 zvezdica

bean kot bean. Iste fore, isti imidž.le da je malooo bolj zdolgočaseno in ni več tistega navdišenja in humorja ki je bil v serijah. Mogoče bi bilo bolje, da bi posneli nadaljevanje serij, ne pa nek film, ki je usekal mimo tako pri zgodbi kot tudi pri "popačenemu" beanu. Ne morem ravno rečt, da mi je žal za denar in čas, saj sem se kljub vsemu nekaj nasmejala.ampak ni to to.

— anči
30.4. 2007 ob 16:39

No ja od filma sem pricakoval dosti vec...Za razliko od ostalih beanovih serij in filmov sem se v tem komaj trikrat zasmejal...Lahko recem, da za moje pojme ni vreden ogleda ..sploh pa ne v kinu.

— Me
30.4. 2007 ob 20:14 zvezdica

Od filma sem pričakoval več. Stvari ,ki se dogajajo v zgodbi ko mu vedno kaj uhaja iz rok so bile prevečkrat tako da mi je šlo že kar na živce. Seveda človek že komaj čaka in reče no pa je le a kaj se zgodi.Igralec je nadvse dober a ga drugi ne vodijo v pravo smer sposoben je veliko več se pravi niso mu dodelili zgodbe,ki mu bi bila pisana.

— marko
1.5. 2007 ob 13:32 zvezdica

Bean ,mož ,ki nas je prišel zabavat in ta mož je gotovo iz drugega planeta.Bean dobi nagrado in ta nagrada je ,da odpotuje v Francijo ,kjer se mora ,kot zaprisežen Anglež ,se mora postaviti po robu ,čudni hrani ,pijači ,oznakam .in itd. Mr bean se je vrnil po desetih letih in to zmagovito s kar 50.000 gledalci v prvem tednu.Prvi film je po svetu zaslužil 237 miljonov in je bil prvi film ,ki je zunaj meja zda ,kar se pravi v drugih državah zaslužil 100 miljonov dolarjev. Film bean ,je film ,kjer se govori malo ,a pove veliko film bean je skoraj nemi film.Igra igralcev je dobra ,zaplet je tudi dinamičen .Film bean je super in to mu daje njegovo kakovost.

— reziser is back
1.5. 2007 ob 21:38

čaaau.dons sm si ugledala film je vredn ugleda je za nasmejat.kokr smo že navajeni beana...čeprou najbl me mot to k bean sam večlmn mumla kr neki pa nč ne guvuri k d bi biu nemi film.sam drgač pa roxa hehe.folkc fajn se mejte pa pejte gledat tegale senzacionalnga beana.:D.lp.

— Mrs.McDonald's
2.5. 2007 ob 13:16 zvezdica

Film mi je bil všeč. Eden boljših izdelkov, simpatičen, dovolj dobra zgodba, ravno dovolj pačenja (zaščitni znak), simpatične osebe. Priporočam.

— Boki
2.5. 2007 ob 13:22

Ps.: zelo dober film.

— Boki
3.5. 2007 ob 7:11

men je biv ta film ful ql, prej k ga nism šla gledat se mi je zdel da bo beda ampak men itk tko ni nč smešn sam je blo kr ql

— cool
3.5. 2007 ob 16:15

Beany je res car, on zamudi vlak njemu pa ni mar, to je res štos, ker Beany je car njemu pa ni mar.

— Nejc
3.5. 2007 ob 16:27

MR.bean je fulcool!

— nikica
3.5. 2007 ob 19:24

Ma rečem vm folk da tok smešnga filma niste gledal že na dl. Zlo priporočam ogled in zagotavljam smeh čez ceu film sam mal kratk je drgača pa komedija in 3/4 +25% res pjte gledat. ;:)

— Luka
3.5. 2007 ob 20:33

Film sm šou gledat že neki časa nazaj, a se čutm doužnega dodt kšno misu. Tud sam sm že na začetku dobiu občutk, da Bean ne bo odkrivu tople vode, zato sm se prašu, kdo je sploh ta lik in kaj predstavla? Ko so ljudje poleg mene, žalostni, da Bean ne bo ŠE VEČ kot smešn, obupoval, sm spoznou, da je Bean velik več. Mam občutk, da je biu zmeri tak, da so ljudje obupval, kako loh nerodnost še bol zaplete s svojo štoravostjo. Jst sm med temi devetdesetimi minutami kr ene parkrat skor "znoru" od smeha. To je Bean in to mi je dou. Možno pa je, da hočm v vsaki najneumnejši stvari, k se mi zgodi, vidt smisu. Hvala Lepa in lep pozdrau, BOj.

— BOj
4.5. 2007 ob 15:44

nism ga še gledou

— ian
4.5. 2007 ob 15:48

ocena strokvnjaka: (4)pd/5 točke:45 procenti:90% kriterij: 4=90%do50%

— ian
4.5. 2007 ob 15:59

jz sicer nism še gledala tega filma, ga grem pa jutr in mislm, da je ful zanimiv, ke ma mr. Bean vedn take dobre fore pa to te. bom še komentirala, ko bom gledala.

— julija
4.5. 2007 ob 18:59

col

— MAŠA
4.5. 2007 ob 19:18

Meni je Mr. Bean zelo všeč. Mislim, zabaven je. Komaj čakam, da grem v kino gledat film Mr. Bean holiday's. Nisem ga še gledala ampak videla odlomke iz filma. Bili so res zelo, zelo smešni.

— Hermione Granger
4.5. 2007 ob 19:43

ful kul smešna komedija še akka mora biti

— eva
5.5. 2007 ob 14:46

zelo dober film se posebej za moje otroke

— super+
6.5. 2007 ob 10:57

film mi je bil ful dobr

— smrklja
6.5. 2007 ob 13:22

film je biv nahujši narežala sm se do konca bin je CarE OGLejte si g a če se hočte mal nasmejat:D

— krena
7.5. 2007 ob 14:27

ej to je tok smešen film. hitr si ga oglejte

— tom
8.5. 2007 ob 18:39

Ej kt vedno so Beanove fore vedno hude in odštekane! Ampak je film tut ful kulski pa smešen! In predlagam da ga grete gledat, ker je ful hud! OCENA? Ne uprašat, 10/10!

— beky
8.5. 2007 ob 20:28

Ta film mi je biu pa tok bedn!! Bl boune kumedije še nism vidla!!! Sej je blo par smešnih scen ampak js sm skor spala umes, še drame niso tok dougočasne k pa ta film!!! prou žou mi je keša k sm ga dala za to bedarijo!

— Somebody
10.5. 2007 ob 18:12

film je tako beden iste fore isti gibi enostavno brezveze

— alen
11.5. 2007 ob 0:22

pričakovali smo več!!

— Meta
19.5. 2007 ob 11:44

mislim da v filmu razen nekaterih smešnih dogodkov ni bilo ničesar kar bi me resnično pritegnilo

— erna
19.5. 2007 ob 15:01

pač prčakval smo več, sam če se baje poslavla je še čist ql

— kekec
20.5. 2007 ob 13:30

mene pa zanima če kdo ve kaj je bilo to za pesmi na koncu filma!!!

— Maja
21.5. 2007 ob 19:21

film je res kr en no za tamale je dobr. sam je mal glup, k že vse veš kva se bo zgodl. drgač pa LOL.

— lydi
23.5. 2007 ob 15:42 zvezdica

Beanove počitnice je zares dober film! Kljub temu, da smo po večini njegove ˝frise˝ videli že v serijah in prejšnih epizodah, je ORIGINALEN! Zgodba ima dober zaplet, kakršnega v drugih Beanih še niste zasledili. Glasba je klasična in se ujema z dogajanjem, ne more nikogar motiti. Če bi imel možnost nekaj spremeniti, ne bi ničesar saj ima film vse kar potrebuje, po mojem. Morate si ga ogledati! Tokrat se vrača,...Starejši... S praznejšo glavo...

— janđi
25.5. 2007 ob 9:29

Ogledala sem si ga dvakrat in lahko bi si ga še kdaj! Polna mera smeha! Nedvomno priporočam vsakomur, ki se rad nasmeje dobrim šalam!

— TeA :)
25.5. 2007 ob 12:27

=**ta film je pa res edn od bolsih k sm jh do zj gledala...res k ga gledas umres ud smeha.!haha<3

— tima**<3
28.5. 2007 ob 10:29

Ta film je grozen, čeprav ni grozljivka. Kje najdete v tem filmu en samcat smešen prizor, če odmislim samo pojavnost Mr. Beana? Prve pol ure sem mislil, da je samo začetek zanič, druge pol ure sem se že bal, da bo tudi konec enako zanič, zadnjih 25 minut sem samo še čakal, da se grozljivka konča in da me spustijo iz kina. Čez 100.000 gledalcev si je ogledalo to "xxx" od filma?

— dr. Onyx
5.6. 2007 ob 18:38

film je zelo soliden!mislim da tako vrsto filma sploh ni lahko naresti. mogoče za malenkost dolgočasnejši od neverjetnega prejšnjega dela ampak useeno mi nikakor ni ža da sem si ga ogledal

— alen
8.6. 2007 ob 14:54

živjo! jz mam pa birtday in bom dons povabla prjatlce na ogled tega filma... zdej ne vem čist točn a je film dobr ali obratno imate zelo različne komentarje kar je tut prov... upam da bomo me ene izmed tistih ljudi ki jim je bil ta film všeč... no fajn se mejte, če boste pa dons v koloseju okol 17.00ih se pa itak vidmo... no mejte se!!!

— nikcy
8.6. 2007 ob 16:16

Brez besed!

— tina
12.6. 2007 ob 14:50

EJ KOMI ČEKAM D GREM GLEDT TEGA BEANA... UPM DA BO HUDO.L

— Š.L.O.R
15.6. 2007 ob 9:48

zelo dober filem je

— h
15.6. 2007 ob 9:51

car je mr.bin komedija je binove pocitnice

— mr.bin cul
17.6. 2007 ob 9:33 zvezdica

Mr. Bean ima enake fore kot smo jih pr njemu vajeni. Film poln humorja kjer je največ prikazano z mimiko in bolj malo govora - Mr. Bean pač. Vredno ogleda, da se nasmejite njegovim vragolijam. =)

— Samy
18.6. 2007 ob 13:03

Totalna beda ,.. Vse njegove "fore" ki so v filmu so že bile 100 krat videne .. Škoda denarja za kino !

— Unknown
24.6. 2007 ob 22:08

ja no men je ta bean že mal bedn no.. kr živčno me dela tko da mi je mal žou k sm ga šla gledat mal več sm prčakvala mapak itak sm mela zravn dobro družbo pa kokice tko da je blo čist kul..heh=)

— zvezdica***
26.6. 2007 ob 7:23

ta film je zakon

— jiji
2.7. 2007 ob 19:34

vse skup je tko neumno, da se morš smejat

— harryca
26.7. 2007 ob 7:23

ta film me je zelo razočaral

— romina
2.11. 2007 ob 8:04

danes sem si ogledala ta film...da pričakovala sem več...seveda me ni prepričal ker...ker je bilo enostavno premalo humorja oziroma nisem se smejala tako kot v drugem filmu mr. beana seveda je bil drugačen ampak vsi so neke vrste KOMEDIJA in to me je motilo ampak rada imam beanove filme in jih bom večkrat ŠE MOGOČE gledala!!adijo

— goska
22.11. 2007 ob 12:04

cooooooooooooooooool film sam kje se ga pa da vidt?

— tito drugi
4.3. 2008 ob 0:00

film je zelo smešen bil bi tudi za mlajše od 8let.
fino bi bilo če bi bil filem binove počitnice sinhronizeran v slovenščini na sporedu pri pop tv.

P.S.:drugač je pa filem ful cool.

— katarina
29.6. 2008 ob 2:00

film je zelo smešen je najbolši do sedaj vem da bodo prišli še veliko bolši

— Tilen
17.8. 2008 ob 2:00

meni je film zelo všeč in sem velika oboževalka beana,zato ker se veliko pači in dela neumnosti da se lahko ob gledanju nasmeješ do solz.

— amy
17.8. 2008 ob 2:00

flm j smšen hihihihihihihihi ha

— fudsgqjwh
10.11. 2008 ob 0:00

taa fiŁm je pa toook zakon!!! :))) hehe i :)))

— crn@
6.12. 2008 ob 0:00

koooooooolllll

— david
13.4. 2009 ob 15:14

Ja še kr dobr film sam ni tulk fint pokazanih ku v serijah. No ocenu bi ga 6/10.

— janez
17.8. 2009 ob 20:25

To je najboljši film v mojem življenju!

— abc
26.10. 2010 ob 13:45

ALI KDO OD VAS POZNA DRILLBIT TAYLOR

— MATJAŽ
23.4. 2012 ob 19:21

cool je gledat mr beana.ful je smesn ob njegovem filmu ti ni nikoli dolgcas!!!!!

— klavdija

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.