Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Atanarjuat: hitri tekač

drama
2h 52min / 172min
Scenarij: Paul Apak Angilirq
Režija: Zacharias Kunuk
Kanada, severno-zahodna obala otoka Baffin, kjer vladata večni led in sneg. Na otoku živi le nekaj več kot tisoč prebivalcev, tradicija je močno prisotna. V mali eskimski skupnosti sta izpostavljena dva brata, starejši in močnejši Amayjuag, ter mlajši in spretnejši Atanarjuat. Vaški poglavar ju skuša spreti, saj se mu je dekle, ki mu je bila obljubljeno, zaradi tradicionalnih pravil izmuznilo iz rok. Poglavar s svojim početjem vnaša nemir in razdira harmonijo, ki je nekoč vladala mali

Komentarji

17.12. 2004 ob 10:06 zvezdica

Film ki sem si ga ogledal je trenutek življenja, ko se ti čas ustavi in začutiš preprostost večnega. Ob razmahu sodobnege civilizacije in znotraj praznega kapitalizma je film še posebej dobrodošel. Preprostost človeške duše, ki smo jo nekje nazaj zakopali nas opomne, da sodobni svet čleveku ne nudi več pristnih,toplih odnosov. Pač pa nas obdaja le vsakodnevna brzina za "denarjem" katere pot nima cilja. Zgodba nas spominja , da je v vsakem izmed nas mnogo več kot le meso in kri. Hrati pa se srečamo tudi z vsebino, ki nam govori, da ne glede nato kje živimo med nami prebiva zlo in da se tega moramo zavedati, da bi se znali obrniti v pravo smer.Saj slej ko prej pride do resnice ne glede na to kdaj in kje, če slehernik ali neomejena množina želi ali ne. Ljubezen vedno premaga sovraštvo, pohlep in ostale nizkotnosti zemeljskega življenja. Izjemna pripoved, tako vsebinsko, kot vizuelno. Tudi glasba v filmu je lepa.

— Domen
18.2. 2005 ob 6:52

prosim vas, da mi posredujete informavijo, kje lahko kupim dvd hitrega tekača. zahvakjujem se vam in vas lepo pozdravljam! ESTER

— ester kaštrun koren

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.