Kolosej
Film distribucije Continental Film

Amaterji

akcijska komična kriminalka
Podnapisi
Na sporedu od: 27.11.2014, Kolosej Ljubljana
1h 56min / 116min
Leto: 2014
Jezik: norveščina, švedščina
Scenarij: Kim Fupz Aakeson
Vzorni meščan Nils že vrsto zim skrbno pluži ceste po širnih norveških zasneženih planjavah, življenje pa se mu obrne na glavo, ko kriminalci umorijo njegovega sina. Odločen, da se bo maščeval, Nils zabrede v krvavi obračun med mafijskim šefom Grofom in vodjo srbske tolpe Papajem. Nils z uporabo težke mehanizacije in trdoživostjo išče svojo pravico, krvavi davek pa je vse višji in neizprosen.

Nils pluži sneg po divjih norveških gorah in nedavno so ga razglasili za državljana leta. Ko po krivem ubijejo njegovega sina, se sklene Nils maščevati, da bi bilo pravici zadoščeno. Toda njegova dejanja sprožijo vojno med krajevno tolpo in srbsko mafijo. Dobiti krvavo bitko ni lahko, toda Nils ima svoje prednosti: stroj, ki ga obvlada, in začetniško srečo.

Nagrade in festivali:
Filmski festival v Berlinu
Fantastic Fest v ZDA
Filmski festival Fantasia

Komentarji

23.11. 2014 ob 10:46 zvezdica

Viden na liffu... Odličen film, idealna mešanica sarkazma, črnega humorja, morbidnosti - skandinavski film v svoji najboljši podobi! :D

— b42late
25.11. 2014 ob 19:01

bhahahahahha pa amater sm ti jst u łajfu bahhahah model kake bruke delam

— SMOKI
2.12. 2014 ob 13:31 zvezdica

Zanimiv film, sicer krvav in morbiden, a kljub temu komičen in gledljiv. Zelo lepi posnetki zasnežene prostranosti!

— Alenka M.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.