Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Aladinove nove avanture

pustolovska komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 11.2.2016, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2015
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Daive Cohen
Predrzna tatiča, preoblečena v Božička, nameravata na božični večer oropati veleblagovnico, toda pri podlem dejanju ju zaloti skupina otrok. Da ne bi pristala v zaporu, začneta zločinca pripovedovati svojo različico slavne zgodbe o perzijskem tatiču Aladinu. Ta se na ulicah Bagdada preživlja z drobnimi tatvinami, dokler ne dobi v roke čudežne svetilke. V njej prebiva čudaški duh, ki lahko Aladinu izpolni vsako željo, z njihovo pomočjo pa prebrisani mladenič očara prelepo princeso. To ni po volji zlobnemu vezirju, ki se želi Aladina odkrižati, kar povzroči obilico zabavnih nesporazumov in katastrof.

Na božični večer se Sam in njegov najboljši prijatelj Khalid preoblečeta v Božička, da bi lahko v veleblagovnici čim več ukradla. Toda Sama tam obkolijo otroci in mora jim povedati zgodbo o Aladinu. Pove jim svojo različico. Tako Sam prevzame lik Aladina in se odpravi na potovanje v srce Bagdada, v mesto obilja. Za barvitimi zgodbami pa ljudje trpijo pod tiranijo strašnega vezirja, ki slovi po svoji krutosti in groznem zadahu. Bo mlademu tatiču Aladinu s pomočjo njegovega duha iz steklenice uspelo preprečiti vezirjeve zlobne načrte, rešiti Khalida in osvojiti srce princese Shallie? Bo, toda nočemo vam lagati - to ne bo lahko.

Komentarji

13.2. 2016 ob 23:33

obozujem francoske filme, men je bil super

— klavdi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.