Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Agora

zgodovinska romanca
2h 6min / 126min
Leto: 2009
Država: Španija
Scenarij: Alejandro Amenabar in Mateo Gil
Režiser nepozabnih dram Morje v meni in Vsiljivci predstavlja zgodbo iz 4. stoletja, ko začnejo Egipt ob zatonu rimskega imperija pretresati upori in verski konflikti. Vstaja vse močnejše krščanske ločine ogrozi slavno knjižnico v Aleksandriji, kjer raziskuje in uči astronomka Hypatia. Za njeno srce se bori suženj Davus, ki se zaradi želje po svobodi odloči pridružiti novemu verskemu gibanju, kar ogrozi njegovo ljubezen do ateistične znanstvenice.

Komentarji

6.11. 2009 ob 8:38

Baje, da je film velikanski. V Španiji je en velik uspeh publike

— Alejandro Rodriguez
24.7. 2011 ob 22:58

Res ne bi vedla kašn je film, vendar so španci ful znani po telenovelah, ki so res super, zato tudi film ne more biti prou slab...

— sunshine

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.