Kolosej
Film distribucije Fivia

24 tednov

drama
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 43min / 103min
Leto: 2016
Država: Nemčija
Jezik: nemščina
Scenarij: Carl Gerber, Anne Zohra Berrached
Astrid je uspešna komedijantka, ki prek TV-zaslonov zabava milijone gledalcev. Zasebno življenje zadovoljno deli s producentom in možem Markusom ter devetletno hčerko, zato ji nova nosečnost ne povzroča preglavic. Z novico, da se lahko njun drugi otrok rodi z resno okvaro, se mladi par spoprime pogumno in optimistično, a z vsakim tednom se poraja več vprašanj. Bosta kos otrokovim posebnim potrebam? Kako bo to vplivalo na njeno uspešno pot? Po napornih pogovorih in iskrenem soočenju z vsemi strahovi Astrid spozna, da mora odločitev, ki bo usodno zaznamovala življenje nje in njenih najdražjih, sprejeti sama. Film je družbeno provokativen, a hkrati intimen portret sodobne ženske, ujete v dilemo odločitve o življenju ali smrti še nerojenega bitja.

»Ženske pred nami so se trdo borile za pravico do odločanja o svojem telesu. Velika dobrina. Vendar poleg novega medicinskega napredka ta razvoj lahko prinese tudi nepredvidljive odločitve. Zagotoviti moramo, da se ne zgodi samo tisto tehnično mogoče, temveč tudi kar si resnično želimo.«

- Anne Zohra Berrached, režiserka

Nagrade

Berlinale 2016 (nagrada in nominacija za Zlatega medveda), Chicago 2016 (nominacija za najboljši film), Oostende 2016 (nagrada za najboljši film),…

Festivali – Carigrad, Edinburgh, Riviera Naya, Mill Valley, Philadelphia, CPH: PIX, …

Anne Zohra Berrached

Rojena leta 1982 v Erfurtu v nekdanji Nemški demokratični republiki. Po študiju socialne pedagogike je v Londonu delala kot učiteljica igre. Med študijem na filmski akademiji Baden-Württemberg je režirala odmeven kratki dokumentarni film Heilige & Hure, drama 24 tednov pa je njen prvi film.

Filmografija

2010 Der Pausenclown (kratki)

2012 Mars Venus Venus Mars

2012 Hunde wie wir (kratki)

2012 Heilige & Hure (Saint & Whore) (kratki dok.)

2013 Zwei Muumtter (Two Mothers)

2013 Rechte Hand (The Right Hand) (kratki)

2016 24 Wochen (24 tednov)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.