XPAND – uradni partner canneskega festivala za 3D tehnologijo

Ljubljana, 7. maj 2009

Kolosej s ponosom sporoča, da je bil XPAND, ki je skupni dosežek družb Kolosej in X6D, uradno izbran za dobavitelja 3D digitalnega sistema na letošnjem canneskem filmskem festivalu.

Prvič v zgodovini canneskega festivala so namreč organizatorji za otvoritveni film festivala izbrali 3D digitalni film. Na otvoritveni slovesnosti, ki bo potekala v sredo, 15. maja, bo premierno prikazan 3D animirani celovečerec Up (V višave), ki prihaja iz Disneyjevega studia Pixar. Gre za jasen signal, kako pomembno vlogo igra 3D tehnologija v razvoju kinematografije 21. stoletja. Ob več kot podvojeni produkciji celovečernih 3D filmov, ki prihajajo iz Hollywooda, je očitno, da ne gre več za muho enodnevnico, temveč tehnologijo, ki se vedno hitreje uveljavlja in pridobiva na svoji pomembnosti.

Projekcijo tehnično tako dovršenega filma bo XPAND podprl s sofisticiranim 3D digitalnim kinematografskim sistemom, vključno z novimi XPANDovimi aktivnimi očali serije 101 3D, kot najnovejšo nadgradnjo stereoskopske 3D izkušnje in z uporabo digitalnih projektorjev Christie.

Maria Costeira, generalna direktorica X6D, je ob tem povedala: "Sodelovanje s canneskim festivalom je za nas velika čast, zato se želimo zahvaliti organizatorjem festivala, da so nas izbrali za partnerja ter s tem izrazili podporo in zaupanje v blagovno znamko XPAND. Otvoritev tako pomembnega filmskega festivala s 3D digitalnim filmom predstavlja prelomni dogodek v razvoju 3D tehnologije in ponosni smo, da smo lahko del tega. Sodelovanje na tako eminentnem dogodku pomeni za družbi Kolosej in X6D izjemen uspeh in dodatno spodbudo za naša poslovna prizadevanja ter je obenem začetek resničnega prodora 3D tehnologije in 3D filmov tudi v prihodnje."

Blagovna znamka XPAND, ki je produkt skupnih prizadevanj družb Kolosej in X6D na področju razvoja 3D digitalnih kinematografskih sistemov, je trenutno eden največjih dobavitelj tovrstne opreme v Evropi in drugi na svetu. Do tega trenutka je z XPANDovim sistemom opremljenih že več kot 800 3D dvoran po svetu, samo v mesecu juniju pa bo predvidoma opremljenih dodatnih 100 dvoran.

Kontakt

Informacije za medije
info@kolosej.si