Dobrodelni bowling turnir

Ljubljana, 30. januar 2009

Ljubljana, 30. januar 2009 – Včeraj sta Lions klub Ljubljana Omnia, ki upravlja s skladom Uresničujmo želje, in družba Kolosej, organizirala 3. dobrodelni Lions bowling turnir v zabaviščnem centru Arena. Z zbranimi sredstvi bo Lions klub kupil in podaril otroškemu oddelku infekcijske klinike v Ljubljani premična monitorja za spremljanje življenjskih funkcij ob prevozu malih bolnikov na preglede v Klinični center.

Na nobenem od oddelkov nimajo aparata za izkašljevanje otrok obolelih za bronholitisi. Takšnih malih pacientov imajo v zimskem času precej, večinoma so to nekaj tednov ali mesecev stari dojenčki, ki se ne zmorejo izkašljevat. Aparat za izkašljevanje bo pomagala kupiti tudi družba Pharma Swiss z donacijo Skladu Uresničujemo želje. Skupna vrednost aparatov, ki jih bo Lions klub podaril otroškemu oddelku infekcijske klinike, je 14.500 evrov. Simbolični ček sta iz rok predsednice Lions kluba Ljubljana Omnia, gospe Eve Lavtar in direktorja družbe Pharmaswiss, prevzela dr. Breda Zakotnik in dr. Marko Pokorn iz otroškega oddelka infekcijske klinike v Ljubljani.

Preostanek denarja, 1.500 evrov, in izkupiček od licitacije bowling krogle, s podpisi vseh znanih udeležencev dobrodelnega bowlinga, ki jo je tudi letos kupil isti licitator kot lani kegelj, podjetje APN, je Lions klub podaril Splošni bolnišnici Izola za nakup mamografa.

Letošnji dobrodelni bowling turnir se je začel že ob 16. uri z bowlingom za otroke iz doma Malči Beličeve, otroke Društva za pomoč prezgodaj rojenih otrok in društva Beli obroč. Po končanem bowlingu so si otroci ogledali še risanko Bolt 3D v Kolosejevi dvorani XPAND, katere premiera je bila dan pred tem.

Dobrodelni bowling turnir (v vsaki sodelujoči ekipi so sodelovali trije udeleženci), se je začel z otvoritvenim metom častnega člana Sklada Uresničujmo želje, Reneja Mlekuža, ki je tekmoval s prijateljema Urško Hrovat in Dragom Grubelnikom. Za ekipo Izolani je tekmoval tudi Vasilij Žbogar s svojim dekletom Majo, v dobrodelne namene pa sta bowlala tudi najboljši slovenski judoist Sašo Jereb in plavalec Matjaž Markič.

Vajeni modnih stez sta v duhu dobrodelnosti tekmovali tudi znani manekenki, Iris Mulej in Natalija Osolnik, obraza Liscinih kampanij. Gostitelj dogodka pa je bil Vid Valič (StandAp Comedy).

Za uresničitev otroških želj in nakup aparatov lahko še vedno donirate preko sms s ključno besedo ZELJA na 1919.

Dodatne informacije:
Mojca Majhen, predsednica organizacijskega odbora 3. Dobrodelnega Lions bowling turnirja
Mojca.majhen@paideia.si ali mojca@script.si
Gsm: 031 701 173
Več o skladu lahko preberete na www.uresnicujmo-zelje.si
Več o Iniciativi za mamograf lahko preberete na www.zamamograf.si

Informacije za medije
info@kolosej.si