Dobrodelni bowling turnir

Ljubljana, 20. januar 2009

V četrtek, 29. januarja, bosta Lions klub Ljubljana Omnia, ki upravlja s skladom Uresničujmo želje, in družba Kolosej, organizirala 3. dobrodelni Lions bowling turnir v zabaviščnem centru Arena. Letošnji dobrodelni bowling turnir se bo začel že ob 16. uri z bowlingom za otroke iz doma Malči Beličeve, otroke Društva za pomoč prezgodaj rojenih otrok in društva Beli obroč. Z zbranimi sredstvi bo Lions klub kupil in podaril otroškemu oddelku infekcijske klinike v Ljubljani premični monitor za spremljanje nujno potrebnih življenjskih funkcij ob prevozu malih bolnikov na preglede v Klinični center. Donacijo za nakup mamografa pa bodo prejeli tudi v Splošni izolski bolnišnici.

Dobrodelni bowling turnir (v vsaki sodelujoči ekipi bodo trije udeleženci), se bo začel s prvim metom častnega člana Sklada Uresničujmo želje, Renejem Mlekužem, ki bo tekmoval s prijateljema Juretom Koširjem in Dragom Grubelnikom. Od športnikov so udeležbo potrdili še najboljši slovenski judoist Sašo Jereb, plavalca Erik Tahirovič in Matjaž Markič. Za Izolsko ekipo bo tekmoval tudi jadralec Vasilij Žbogar.

Vajeni modnih stez bosta tokrat na bowling stezi v duhu dobrodelnosti igrali tudi znani manekenki, Iris Mulej in Natalija Osolnik, obraza Liscinih kampanj. Iris Mulej je svoje športne veščine na bowling turnirju pokazala že lansko leto, tokrat pa se bo Liscini ekipi pridružila tudi Natalija Osolnik, nov obraz letošnjih kampanj perila Cheek by Lisca.

Gostitelj dogodka bo Vid Valič (StandAp Comedy)

Tudi letos bo potekala licitacija bowling krogle s podpisi vseh znanih udeležencev dobrodelnega bowlinga.

Z zbranimi sredstvi bo Lions klub kupil in podaril otroškemu oddelku infekcijske klinike v Ljubljani premični monitor za spremljanje nujno potrebnih življenjskih funkcij ob prevozu malih bolnikov na preglede v Klinični center. Na nobenem od oddelkov nimajo aparata za izkašljevanje otrok obolelih za bronholitisi. Takšnih malih pacientov imajo v zimskem času precej, večinoma so to nekaj tednov ali mesecev stari dojenčki, ki se ne zmorejo izkašljevat.

Donacijo bodo prejeli tudi v Splošni izolski bolnišnici za mamograf. Vrednost novega aparata je 340.000 evrov, Splošna bolnišnica Izola se je ob začetku akcije zavezala, da bo nov aparat kupila prihodnjo pomlad. Iniciativa Za mamograf, ki jo sestavlja 17 posameznikov iz različnih družbenih področij v obalno-kraški regiji (od medijskih osebnosti, finančnikov in pravnikov, do zdravnikov), se je oktobra odločila, da bo Splošni bolnišnici Izola pomagala pri nakupu novega, digitalnega aparata za rentgensko slikanje dojk. Stari, analogni aparat je namreč dotrajan in ga je treba zamenjati, obolevanje za rakom dojke slovenski Istri pa je 20% višje od slovenskega povprečja.

Vsi, ki se bowlinga ne bodo mogli udeležiti, bi pa vseeno želeli podariti 1 evro, lahko pošljejo sms s ključno besedo ZELJA na številko 1919.

Dodatne informacije:
Mojca Majhen, predsednica organizacijskega odbora 3. Dobrodelnega Lions bowling turnirja
Mojca.majhen@paideia.si ali mojca@script.si
Gsm: 031 701 173
Več o skladu lahko preberete na www.uresnicujmo-zelje.si
Več o Iniciativi za mamograf lahko preberete na www.zamamograf.si

Informacije za medije
info@kolosej.si