Film distribucije Cenex

Zlatolaska

Tangled animirana družinska pustolovščina
 
Sinhronizirano Na sporedu od: 27.1.2011, Kolosej Ljubljana
27.1.2011, Kolosej De Luxe Kranj
24.2.2011, Kolosej Maribor
 
Dolžina: 1h 40min / 100min Leto: 2011 Država: ZDA Jezik: angleščina Scenarij: Dan Fogelman po zgodbi bratov Grimm Režija: Nathan Greno, Byron Howard Igrajo: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman, M.C. Gainey, Jeffrey Tambor, Brad Garrett, Paul F. Tompkins
 
Povezavi: uradna stran, IMDB Napovednik: Apple.com
Zabavna Disneyjeva adaptacija priljubljene zgodbe bratov Grimm prikazuje mlado princeso Zlatolasko, ki jo ugrabi zlobna čarovnica in zapre v stolp. Po dolgih letih osame si Zlatolaska želi spoznati zunanji svet, zato sklene kupčijo s šarmantnim tatičem Flynnom. Nenavadni par se skupaj z iskrim konjičem Maximusom odpravi na eno največjih dogodivščin, polno nevarnih nepridipravov, zabavnih nezgod in nepričakovanih preobratov.

Kratka vsebina

Zlatolaska je postala petdeseti celovečerni družinski risani film studia Walt Disney. Zaznamuje razburljiv, svež začetek studia in celotne industrije animacij. Združuje najnovejšo tehnologijo in več kot osemdeset let staro filmsko zapuščino klasikov Disneyjeve risane druščine brez primere. Gre za izredno zabavno Disneyjevo adaptacijo priljubljene zgodbe bratov Grimm.

Studio Walt Disney Pictures predstavlja Zlatolasko, eno najbolj komičnih, veselih, a hkrati tudi (z lasmi) zapletenih zgodb vseh časov. Ko se najbolj iskani in hkrati najbolj očarljivi razbojnik Flynn Fakin skrije v skrivnostni stolp, vzame za talko lepo in čarobno Zlatolasko. Zlatolaska v tem primeru išče svojo vstopnico v zunanji svet, saj je bila zaprta v stolpu leta in leta. S postavnim tatičom Flynnom sklene lahkomiseln dogovor, ker si želi spoznati zunanji svet. Skupaj se podata na pustolovščino, kjer bosta spoznala super konja Maximusa, zaščitniškega kameleona in zadirčno druščino barskih razbojnikov. Nenavadni par se odpravi na eno največjih dogodivščin, polno nevarnih nepridipravov, zabavnih nezgod in nepričakovanih preobratov.

O produkciji

Režiserja Byron Howard in Nathan Greno sta se za delo navdušila šele po obisku Disneyjevega studia animacije. Med tem ko je čakal, da ga sprejmejo, je Byron Howard delal kot turistični vodič v centru Walt Disney World in po malem spremljal delo animatorjev.

Byron Howard in Nathan Greno sta nova generacija režiserjev v animirani filmski industriji. Howard nas je lani več kot pozitivno presenetil z družinskim animiranim filmom BOLT, ki je v svetovne blagajne kinematografov prinesel več kot 300 milijonov zelencev in si prislužil dve nominaciji za Zlate globuse (najboljši animirani film in najboljša pesem) ter oskarjevo nominacijo za najboljši animirani film leta. Nathan Greno je sodeloval pri filmih Bolt, Mulan, Medvedja brata in Spoznajte Robinsonove;

Film sta režirala Byron Howard in Nathan Greno. Scenarij je po zgodbi pravljice bratov Grimm napisal Dan Fogelman (Avtomobili, Bolt), producent je Roy Conli. Izvršni producenti so John Lasseter, Glen Keane in Aimee Scribner, glasbo za film pa je napisal Alan Menken. Glasove originalni različici so posodili hollywoodski zvezdniki – Mandy Moore (Zlatolaska), Delaney Rose Stein (mlada Zlatolaska), Zachary Levi (Flynn Fakin), Donna Murphy (mama Gothel),…

Nova 3D animacija

Zadnja leta tega tisočletja se vedno bolj kažejo v izjemno hitrem napredku v računalniški 3D animaciji. Vsaka nova risanka pokaže nekaj novega, vsaka nova animacija studia Walt Disney je umetnina zase. Bolj ko so liki resnični, bolj jih občinstvo ne gleda kot animirane junake, temveč kot resnična bitja, in bolj jim prirastejo k srcu. Da so lahko resnično prikazali premikanje las Zlatolaske, so ustvarili nov računalniški program. Specialisti za računalniško grafiko so narisali vsak las posebej, skupaj kar 100.000 laskov. Še nihče ni narisal toliko las in še noben glaven lik ni imel toliko las kot sedaj Zlatolaska – ima namreč več kot 21 metrov dolge lase. Če bi lahko vsak njen las postavili od konca do konca bi dolžina znašala skoraj 3.000 kilometrov.

  • V filmu se pojavi razburljiva scena z neverjetno lepim obzorjem, polnim letečih svetilk. Vsaka svetilka vsebuje animiran ogenj, ki vsebuje 10.000 mikro točk svetlobe.
  • Slap in vodni tok v dolini stolpa sta bila narisana tako, da sta ustrezala karakteristikam slapa in vodnih tokov v kalifornijskem narodnem parku Yosemite. Nadzornik efektov pri filmu si je vzel dva dneva časa in za referenco posnel več kot 150 video filmčkov. Samo slap je sestavljen iz več kot 10 milijonov samostojnih kapljic.
  • Animirana zasedba Zlatolaske združuje pet glavnih junakov, 21 razbojnikov in 38 meščanov. Da bi naredili sceno z lučkami bolj spektakularno, je Disneyjeva ekipa, ki skrbi za filmske efekte, zbrala na kup 3.000 ljudi. To je do sedaj največja množica ljudi, ki jih je studio kadarkoli zbral posebej za film, narejen le z računalniško grafiko.

Kdo je kdo – junaki filma

Ustvarjalci filma se strinjajo, da so naredili čudovite filmske like. "Animirani liki skoraj zameglijo celotno zgodbo, tako dobri so," je dejal izvršni producent John Lesseter.

Zlatolaska je morda res živela leta in leta zaklenjena v skrivnostnem stolpu, a ne gre za žalostno gospodično. Izredno strastna, ustvarjalna in željna novih spoznanj se mladenka z 21 metri dolgimi zlatimi lasmi odloči, da ima dovolj življenja skritega od vseh ostalih. Zlatolaska je stara sedemnajst let in kmalu bo praznovala polnoletnost. Pravzaprav jo spoznamo ravno v trenutku najpomembnejšega življenjskega razpotja. Zato si vedno bolj želi pustolovščine. Ko privlačni tatič išče pribežališče v njenem stolpu, z lahkoto sklene življenjsko kupčijo in se poda na pot, polno adrenalina, smeha in iskanja odgovorov.

Ultra samozavesten Flynn Fakin je sam svoj največji oboževalec. Dolgo časa se je zanašal le na svojo duhovitost, iznajdljivost in zunanji izgled. Mali tatič Flynn išče še zadnji lahek in hiter uspeh, da bi ga zadovoljil v življenju, ki ga je vedno sanjal. Ne zaveda pa se, da še nikoli ni bil tako blizu uresničenih sanj. Dokler ne sreča čudnega dekleta s smešno dolgimi lasmi. Neobetajoča zveza z dekletom ga pošlje na pustolovščino njegovega življenja, pa čeprav tega sprva noče priznati.

Morda je preveč oblastna, manipulativna in preveč zaščitniška, toda mama Gothel je edina mama, ki jo Zlatolaska pozna. Ko jo je kot otrok ukradla in zaprto v stolpu sama vzgajala je hkrati tudi poskrbela, da ima samo ona dostop do njenih čarobnih las. Moč las pa je uporabljala le za oseben vodnjak mladosti. "Mama Gothel je klasičen Disneyjev zloben lik. Morda celo eden najboljših zlobnežev, ki smo jih kadarkoli ustvarili," je dejal izvršni producent John Lasseter.

Eden izmed najbolj zanimivih likov je zagotovo Maximus, vodja konjske straže. Za svojo osebno nalogo si je zadal ujeti iskanega razbojnika Flynna Fakina. Neustrašen v iskanju se konj Maximus poda, kamor nihče drug noče ali si ne upa. Zgleda, kot da ga nobena nevarnost ne more ustaviti. Ko pa spozna Zlatolasko se njegovo srce omehča. Svet kar naenkrat vidi čisto drugače. Kar se je začelo kot neizprosen lov na "zločinca" se bo nadaljevalo v prelepo prijateljstvo. "Z likom Maximusa smo želeli risanki dodati nekaj svežega, prebrisanega in smešnega," je dejal režiser Nathan Greno.

Pravi prijatelj Zlatolaske je tihi in barvo menjajoči Pascal. Čeprav je majhen kameleon igra v njenem življenju zelo veliko vlogo. Prav on je vodilna sila pri odločitvi, da Zlatolaska zapusti skrivnostni, a hkrati osamljeni stolp.

Igralska zasedba slovenske sinhronizacije

Aljaž Jovanović (Flynn Fakin / glas)
je leta 2007 prejel Borštnikovo nagrado za mladega igralca za vlogo Levka v predstavi Ojdip v Korintu (SNG Drama Ljubljana). Tokrat je posodil svoj glas glavnemu liku Flynnu Fakinu.

Nika Rozman (Zlatolaska / glas)
Je članica igralskega ansambla MGL (Mestno gledališče ljubljansko) od 20. julija 2009. Temnolasa Nika bo tokrat zaslovela kot Zlatolaska.

Marko Vozelj (Flynn Fakin / petje)
Je bil leta 2009 med nominiranci za Viktorja za glasbenega izvajalca. Aljaž Jovanovič je postal Flyyn Fakin, Marko pa je zapel njegove pesmi.

Katarina Bordner (Zlatolaska / petje)
članica ansambla Veseli svatje. V "imenu" Tiane, ki ji je glas posodila Zala Đurić Ribič, je zapela pesmi v risanem filmu Princeska in žabec januarja 2010.

Tanja Ribič (mama Gothel / glas & petje)
slovenska igralka in pevka zabavne glasbe. Leta 1997 je v Dublinu zastopala Slovenijo na Pesmi Evrovizije s sklado Zbudi se in dosegla deseto mesto.

Slovenski gledališki in televizijski igralec Jernej Kuntner (Vladimir / stražar / pijani razbojnik) je sodeloval že v številnih sinhronizacijah in glas posodil v risanih filmih V višave, Spoznajte Robinsonove, Divjina, Princesa in žabec,… LOTOS Vincenc Šparovec (razbojnik s kljuko) je član igralskega ansambla MGL od julija 1996 do septembra 2003 in nato spet od aprila 2005. Tokrat je "zaigral" robustnega razbojnika s kljuko, a z mehko dušo. Ostale glasove so posodili še Igor Potočnik (Atila/vodja stražarjev), Peter Poles (nesrečno zaljubljeni razbojnik), Daniel Bavec, Erik Felicijan, Pia Škulj,…

Komentarji

27.11. 2010
ob 13:22

jaz sem gledala ta film in se mi zdi odličen !

— lily
 
4.12. 2010
ob 19:01

dobr je ta film ja !! zlati laski.iiiiiiiiiiiiiii

— Dr. Sršenova
 
5.12. 2010
ob 21:18

mislim, da je to motovilka, ne pa zlatolaska

— sabinke
 
6.12. 2010
ob 13:09

a obstaja kakšna možnost, da bi bila na sporedu tudi različica s podnapisi??? prosiiiiiiiiiiiim!!!!

— rina
 
7.12. 2010
ob 12:37

ampak spet bo samo sinhroniziran:( kaj pa za velike otroke?:)

— basilisk
 
9.12. 2010
ob 21:52

Prevod naslova je zanič, saj zgodba delno govori o Motovilčici ali pa kot sta jo imenovala brata Grimm Rapunzel ali po domače repincl kar je narečni izraz za motovilec...

— Pixy_Maja
 
10.12. 2010
ob 15:40

To bo najboljša risanaka EVER!
Sicer je še nisem gledala, ampak sem navdušena že nad trilerjem.
Pomoje bo to res za nasmejat, sem pa žalostna, da ne bo v originalu:(
Res imata najboljše glasove... Ne vem, zakaj kolosej na spored ne da
obeh verzij risanke. Blo bi zlooooo lepo, če bi se spomnl tut na tiste
ki bi raje gledali original... AMPAK v vsakem primeru ostanem
BIG FAN!

— BakovCar
 
13.12. 2010
ob 14:56

film sem že gledala in mi je odličen najboljši v filmu ki je pa je itak konj

— Becca
 
14.12. 2010
ob 22:02

kaj vas moti če je sinhronizirano

— nezki
 
15.12. 2010
ob 15:32

po zgodbi naj bi se imenovala motovilka, ker je njen oče kradel motovilec čarovnici, za njegovo bolno ženo. čarovnica jima je za kazen vzela hčer in jo zaprla v stolp...........a bo samo sinhroniziran?

— m
 
18.12. 2010
ob 10:30

i love zlati laski. NISTE fima gledali še ker še ni na sporedu loleki nori

— DR. Haude
 
21.12. 2010
ob 21:58

super zavbavno!

— anja
 
25.12. 2010
ob 16:23

Awiiiiiiiiiiiiiiiiiiii risanke.:D:D <3

— me.
 
25.12. 2010
ob 23:39

naslov bi bil lahko tudi Blondinka a.k.a The Blond girl

— kr en tm u 3 pisanih marjeticah
 
26.12. 2010
ob 20:32

vem da bo super film, kino, prihajam 27, januarja.2010

— vaneska
 
27.12. 2010
ob 14:31

A ni to Motovilka? Ker je bila mama noseča, pa sta bila oče in mama brez hrane, sta šla krasti v čarovnicin vrt. In potem je to enkrat čarovnica opazila in je rekla, da lahko kradeta, a le, da ji data po porodu dojenčka. Sprva je oče ni hotel dati, a ni moral kaj, ker sta bila brez hrane, zato jo je dal.

— Jan
 
27.12. 2010
ob 22:06

Zakaj bo samo sinhronizirana?!!!!!! tako sem se veselila te risanke, sam v slovenščini je pa definitivno ne bom gledala =( očitno bo treba glih na dvd počakat...

— Lili
 
28.12. 2010
ob 10:45

sploh niste gledal ta film pa ga kr komenterate sej še sploh v kinu ni
ampak semizdi da bo film zelo smešen in zabaven

— maj
 
29.12. 2010
ob 18:18

te pa ni to motovilka? :)

— the legend
 
29.12. 2010
ob 23:28

zgleda zelo zanimivo pomojem vreden ogleda

— nekdo
 
1.1. 2011
ob 23:47

Spet ena izmed Disneyivih mojstrovin, ki bo nedvomno navdušila staro in mlado :)) Priporočam ogled, vendar samo v originalni različici, saj sinhnorizacija vzame ves čar risanke...

— -anja-
 
2.1. 2011
ob 18:28

spet samo sinhronizirano??? hvala, da se odločate namesto nas, kolosejevci...

— bob
 
3.1. 2011
ob 22:45

Komaj čakam na ta film! :)))
Vsi trailerji so me čisto navdušil! Sploh pa na forumih zasledila samo pohvalne komentarje tistih ki so si filem že ogledali. :)
Je pa res škoda da bo samo sinhronizirano. :( Kot je rekel basilisk - Kaj pa za velike otroke? :))

— anastazija
 
4.1. 2011
ob 16:37

itk nism še gledala sam se mi zdi da bo to cist ql film!!

— ninaaaaaaaaaaaaaaaa <3
 
4.1. 2011
ob 18:09

super disney je še eno pravljico ozivel

— krasoti<3lkč
 
7.1. 2011
ob 0:30

Ja tole je MOTOVILKA narobe so prevedl oz so po svoje priredil!

— Masa
 
7.1. 2011
ob 15:17

ah ne sinhroniziran, js mam raj anglešk s podnapisam, nej dajo oboje,sinhronizirano verzijo za ta male otroke pa nesinhroniziran za nas t velke otroke :D tko kot pr shreki

— jude
 
7.1. 2011
ob 17:09

zdi se mi hud film

— tea
 
7.1. 2011
ob 19:29

a obstaja še kakšen utrinek iz risanke????

— mikii
 
7.1. 2011
ob 23:45

Komi čakammmmmm :D

— BadGrl-14
 
8.1. 2011
ob 11:39

Hvala bogu za Planet Tuš, da vrtijo tudi nesinhronizirano verzijo...

— ljubljančan
 
8.1. 2011
ob 15:36

ful uredu muvi :))

— rom
 
9.1. 2011
ob 18:06

film je kvaliteten, zato prosim da neslane komentarje obdržite zase. Tudi sama zgodba je zelo zanimiva in ganljiva. Je zelo vreden ogleda, tako da kar v kino prosim, in to, takoj, zdaj, takoj

— janez
 
9.1. 2011
ob 19:23

film sem že gledala .. pa mi je bil čiist hud ,, res super ..
je zabavno, smešno, sveže ... nekaj povsem novega ..
in ne to ni motovilka ... je povsem nekaj drugega . res pa je da je nekaj podobnosti ..

— eny
 
11.1. 2011
ob 12:24

IMAM TRILETNO HČER IN ZADNJE ČASE OPAŽAM, DA ME ZELO MOTI, KO GLEDAMO RISANKO IN VSE KAR ZNAJO SLOVENSKI GLASOVI SO HUDO POPAČENA NAREČJA. doma smo namreč na štajerskem in moj triletni otrok ne razume kaj pomeni "posluš'", "mislm"...pa bognedaj, da imam kaj proti ljubljanščini, ampak v prav vsaki risanki je tako popačenje, da mi je slabo, ko to poslušam. da ne govorim o tem, da me po risanki sprašuje, kaj to pomeni, kaj tisto pomeni... pa kaj ne morejo nardit normalne slovenščine? da ne govorim o Shreku! katastrofa, pol stvari sploh ni razumela in se mi je zdelo tako zamalo, daotroci ne morejo normalne risankeposlušat

— NANIKA
 
13.1. 2011
ob 14:59

če niste gledali risanke v njem ni motovilca zato ne more bit Motovilka, v njem je zlata roža zato je Zlatolaska tak za INFO

— panda
 
13.1. 2011
ob 18:24

sej pomoje bo ful uredu film, sam zakaj je sam sinhronizirano?

— jerkfjerkfn
 
19.1. 2011
ob 18:46

FUUUUL VREJI FILM!!!!!!!!!!!!!
VREDEN OGLEDA PA ŠE NASMEJIŠ ZE ZRAVN :D

— Martina
 
20.1. 2011
ob 17:59

lušno za pogledat
še ena qll risanka k so jo nardil XD

— no name ;)
 
20.1. 2011
ob 19:46

jaz sem ga že gledala in je odličennn....po dolgem času spet ena fulll lušna disney risanka...vbistvu je zgodba podobna kot pri motovilki ampak so mal priredili...sam vseeno bi se morala imenovati motovilka in ne zlatolaska:/

— sofia
 
21.1. 2011
ob 16:50

Jaz sem ga prav tako že gledala in se mi zdi suuuuper! Priporočam! :D

— Eva
 
23.1. 2011
ob 20:20

take risanke kot je ta res nemorš gledat v sinhronizirani verziji.... zakaj kolosej ne da še tega z slo podnapisi =(( zj pa js bla žalostnaaa.... xĐ

— grrrr
 
24.1. 2011
ob 22:02

Valda da pridem gledat :) Risanke so fajne :D

— Katariina
 
28.1. 2011
ob 8:55

pa kaj je z vami dej bodte zadovolni stem kar vrtijo ce ne pa ne gledat nevem kaj ni uredu ce je sam sinhro

ok ze res da nasi neznajo narest dobrga sinhrota pa da je s podnapisi bols ampak useen nemorte pa kr neki tle se bunit ker ni podnapisov HALOO!!

— kr en
 
28.1. 2011
ob 16:26

mene pa ful zanima naslou pesmi v trejlerju k Flyn pride v hišo od zlatolaske. če kdo ve tut avtorja bom ful hvaležn!!!! : )

— Ty Brand
 
28.1. 2011
ob 21:34

Ojoooj kakšna katastrofa od filma, ja izgleda da so gledalci čedalje manj zahtevni, da lahko take bedarije prodajajo. Take fore, kot so v tem filmu, in še bolj inteligente si moj tamau zmišuje pri dveh letih. Pri teh bo pa že preveč oameten za kaj takega gledat. kr neki

— marko
 
28.1. 2011
ob 21:38

joj ta film je tok hot

— mucaMaca
 
29.1. 2011
ob 11:07

MORTE SI TA FILEM OGLEDAT

— JULIA
 
29.1. 2011
ob 12:13

grda mačeha

— jjčn
 
29.1. 2011
ob 21:21

Ne priporočam ogleda v Koloseju, saj je sinhronizacija slaba in pa filmski trak je spraskan (nekako jim je uspelo spraskati perforacijo na traku), tako da se skozi cel film vleče tam okoli 7 - 8 črt, ki zelo motijo med samim ogledom.
Škoda, ker je drugače odličen film.

— Jan
 
31.1. 2011
ob 18:21

Ta animirami film je coll!!

— Rachelle
 
31.1. 2011
ob 19:58

jim more pa res zmankvt idej da grejo tako stvar delat...

— llab
 
1.2. 2011
ob 10:13

Pa jaz še kar ne razumem zakaj Zlatolaska če je v resnici Motovilka? Kako bodo pa prevajali ko bo v kino prišla risanka o zlatolaski in treh medvedkih?

— Ilidian
 
2.2. 2011
ob 16:38

Film je res zakon!!!!!!!!!!!!! Naj risanka vseh časou!!!!!!! Morte it gledat sam tisti k se pa prtožujete z naslovom ste pa res bedniki!!

— fhgjhs
 
2.2. 2011
ob 21:33

Ne priporočam ogleda v Koloseju, saj je film spraskan, tako da se skozi cel film vleče tam okoli 7 - 8 črt, ki zelo motijo med samim ogledom. Sinhronizacija je tako slaba, da še moja noseča zaročenka ni želela ostati na predvajanju več kot 10 minut.

— Roberto
 
3.2. 2011
ob 13:26

pa je kul

— špela
 
4.2. 2011
ob 16:30

jaz bom šla z prijatelico vkino gledat zlatolasko kaksen film je ?

— melisa klepić
 
5.2. 2011
ob 20:55

V 9. razredu ravno gremo v 3D. Ker sem bil prvič v 3D kinu sem bil impresioniran že zaradi tretje dimenzije filma.

Film sam je fantastičen, zgodba prav tako. Gledal sem ga v Koloseju in vse je bilo odlično.

— Jon
 
6.2. 2011
ob 6:41

Vse zgoraj ingliš spikerjem, ki jamrajo nad sinhronizacijo v slovenščino: naš jezik je slovenski, učiti se angleščino imate možnost na polovici vseh DVDjev na svetu.

Res je: lahko je slaba sinhronizacija, lahko pa je odlična. In zadnje čase smo priča zelo dobrim sinhronizacijam: Princesa in žabec, prav tako Zlatolaska. Velikokrat vidim, da je prevod v slovenščino boljši od originala, pa naj gre za knjige (recimo Nikec) pa do filmov. Slovenščina je eden najbolje izraznih jezikov, predvsem ko se gre za čustva, ima odlične primerjave (Koliko se nas ljubi v hrvaščini: mi se ljubimo zauvijek? )

Mimogrede, nisem učitelj slovenščine, grejo pa mi na jetra lSlovenceljni brez hrbtenice.

Žal opažam pri veliko veliko Slovencev grdo lastnost: hlapčevstvo do angleščine, tudi srbščine.

— Jalen
 
6.2. 2011
ob 12:04

Otrok se je presmejo jaz pa uživu, ko je padu NOT!!!

— Rapincl
 
6.2. 2011
ob 12:27

awiiiiiiiiiiiiiiiiii . Ju3 gaa grem gŁedat :] Komii čakaaM

— BŁondaa
 
7.2. 2011
ob 14:07

Se ne strinjam s komentarjem "Roberta"

Film je zelo dober, sinhronizacija je vredu, pa nobenih črt ni skozi ekran,
aja pa v Koloseju sem ga gledal

— Ignacij
 
7.2. 2011
ob 18:04

risanka mi je ušeč res ful je dobra

— nika
 
9.2. 2011
ob 15:11

Tale risanka je ena najboljših kar sem jih kdajkoli v življenju videla!!!!! Nasmejiš se ful!!! Zgodbica je prav lušna, pa še ful lepih prizorov je. Gledala sem ga v Koloseju, tako da očitno so že odpravili napake ... Sinhronizirano je tudi super!

— Dasy
 
10.2. 2011
ob 20:06

Z otroki smo bili danes. Res ganljiva risanka, celo jaz sem potočil solzico, zelo lepo narisana - glavna junakinja je resnično ljubka - dobra muzika. In ne glede na negodovanja ljudi ob sinhronizaciji, mislim, da je - kot že večkrat prej - slovenska sinhronizacija resnično na nivoju, tako igralsko kot glasbeno.

V glavnem, TOPLO priporočam mladim in starim. Res mojstrovina, vredna Disneyjevega imena.

— Sho-cho
 
12.2. 2011
ob 8:12

kul

— zdf
 
13.2. 2011
ob 11:38

Danes gem gledat Zlatolasko v Kolosej z mojo sestrično. jupiiii!!

— Kitka99
 
13.2. 2011
ob 13:22

carsko!!!!!!

— samija
 
14.2. 2011
ob 15:07

Filma ša nisem gledala ampak je ful hud!!!!!!
PRIPOROČAM OGLET ZLATOLASKE!!!!!!!!!!!......(((((:::::

— PIŠKOTEK<3
 
15.2. 2011
ob 17:18

PIŠKOTEK<3 said:
Filma ša nisem gledala ampak je ful hud!!!!!!
PRIPOROČAM OGLET ZLATOLASKE!!!!!!!!!!!......(((((:::::

Majchi said :
Jst tut še nism gledala sm mislm , da je ful dobr

— Majchi
 
15.2. 2011
ob 19:45

Odličnaaaa risankaaa res vredna ogleda :))))

— Bejba
 
17.2. 2011
ob 12:58

a je primerno tudi za otroke starosti 3 leta? to bi namreč bila njen prvi animirani film v kinu.

julia

— julia
 
17.2. 2011
ob 14:01

te risanke še nism gledala ampak mi je tko na videz že full hud!!!!!!! v vikendu sm dobila zastonj vstopnice in grem gledat zlatolasko!!!!!!!
komi čaakkaam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— češnja
 
17.2. 2011
ob 17:38

res dober film!

— jaka
 
18.2. 2011
ob 16:33

NAJ NAJ NAJ RISANKA VSEH ČASOV!!! TUDI ZA MALO
VEČJE OTROKE IN JE FUL SMEŠEN!!! PA ŠE V 3D IN SIHRONIZIRANO!!!
OGLED PRIPOROČAM VEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— HANNNNA
 
20.2. 2011
ob 19:25

***t***o***j***e*** f***d***o***b***r*** f***i***l***m***. ***m***o***r***t***e*** s****i***g***a*** o***g***l***e***d***a***t***.
Ps: un k je znou to prebrt, nemi mi u normalnih besedah pošle rešitev, da vidm kolk vs je na email: nina.puslar662@gmail.com
BTW nism nina jst sm katia ;D

— +katia
 
21.2. 2011
ob 0:21

nemaram slovenske sinh -.-

— kesi
 
21.2. 2011
ob 13:31

dober film res
dobro ga je nalomastila s ponvo ;)

— nina
 
21.2. 2011
ob 13:31

dober film res
dobro ga je nalomastila s ponvo ;)

— nina
 
22.2. 2011
ob 13:46

ahahahahahhaha

— olija
 
23.2. 2011
ob 11:21

jupi grem ga gledat

— genta
 
24.2. 2011
ob 14:47

Ta film je carski :D

— Katy
 
25.2. 2011
ob 18:50

Z bratom sva gledla ta film in zdi se mi odličen še posebej v verziji 3D!

— Lara
 
25.2. 2011
ob 20:45

Ta risanka mi je najbolj včeč od vseh risank ki sem jih gledala. Boljši pa bi bil če nebi bilo na začetku reklam.Priporočam da greste si jo ogledatI!

KUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLL

— Kitty
 
26.2. 2011
ob 10:23

Simsala Grimm - Motovilčica, tole je pobran iz risanke, ki je na rtv-ju predvajajo.

— tomjaz
 
26.2. 2011
ob 20:33

hudo ej

— lalala
 
26.2. 2011
ob 21:56

Zelo zabaven film, tudi sinhronizacija je bila v redu, tj. brez narečne spakedranščine, ki je Neljubljančanom kvarila mnoge druge sinhronizirane risanke. Se splača pogledat.

— robi
 
27.2. 2011
ob 12:31

js sm šu film gledat s punco pa je ful hud:$

— žiga pance
 
28.2. 2011
ob 15:26

tega prevoda niso glih trofli, je pa film drugače legenda!
je ful smešen pa primeren tud za malo večje otroke

— <3
 
28.2. 2011
ob 18:43

NE ME FUKAT KOK DOBR FILM MAJKEMI

— BRKOTA
 
1.3. 2011
ob 13:46

Vsi, ki se zmrdujete nad sinhronizacijo v slovenščino ... Pojma nimate! Sploh je v modi pljuvanje tja v tri dni. Zlatolaska je sinhronizirana fenomenalno. Sploh Tanji Ribič kapo dol za fantastično petje in vživetost. Čisto kot risani lik pa zmaga konj, ki misli, da je lovski pes. Že dolgo se nisem tako smejala. Čisti užitek.

— Lilija
 
4.3. 2011
ob 22:04

men gre ful na živce ker so vedno eni in isti glasovi:(..

— waltdisney
 
5.3. 2011
ob 11:32

Zanimivo. Bom šla gledat! Meni so sinhronizirani glasovi všeč ampak za starejše bi bilo lahko angleško. Meni je oboje všeč.

— Imlovingit
 
6.3. 2011
ob 11:55

napisu sm komentar za guliverjeva potovanja pod imenom fanolimpija in po 2 tednih še ni objavlen k sm ga pa napisu je pisal da bo ta urednik komentar objavu najkasnej v parih dneh tko da je to nateg!

— fanolimpija
 
9.3. 2011
ob 12:04

"Filma ša nisem gledala ampak je ful hud!"
????? WTF!

Ženske, ženske...

— Marjan
 
13.3. 2011
ob 16:48

super film

— lola
 
14.3. 2011
ob 17:03

zlatolaska je napet film in če ga še nisi gledal ti ga priporočam saj je smešen.zlatolasko ugrabi gospa in zlatolaska misli da je to njena mama a ni njena mama ampak hudobna starka saj je tudi malo podobno kot v pravljici. zlatolaska čez nekaj časa spozna fanta ki ga lovijo in s fantom potem traja cela zgodba.ali veš da vsakič za zlatolaskin rojstni dan spustijo medaljončke.zlatolasko išče cela vas saj je hči od kralja in kraljice ,ki jo pogrešajo

— maja
 
14.3. 2011
ob 19:24

mogu bi bit tut s podnapisi

— zzz
 
15.3. 2011
ob 19:12

Lepa risanka.Sicer mi pol na konc ni tok všeč tista zlatolaska ko ima rjave lase drgač pa lepa risanka!!!

— Cinemagirl
 
20.3. 2011
ob 13:38

Dragi!!!
Ta film je film vseh časov. Vsi mislijo da je to otroška risanka a je tudi za starejše primerna. Skratka ta fil si morate ogledat!!

— popi
 
22.3. 2011
ob 15:11

Za ogledat je.

— Random
 
26.3. 2011
ob 18:52

ful uredu

— hana
 
2.4. 2011
ob 15:22

coooooooooooooooooooooooooooool ful dobrrrrrrrrrr ali smešen cooooooooooooooooooooooooooool

— adny
 
2.4. 2011
ob 15:28

jaz sem ga gledala 27.1.2011 in je bilo zanimivo ful ful ful coooooooooooooool

— adny
 
28.4. 2011
ob 11:12

filem je ful dober konj mi je še posebaj všeč.

— naja
 
21.5. 2011
ob 12:21

SPLOH MI NI LEPA TA RISANKA

— naja
 
21.5. 2011
ob 12:30

JAZ SEM STARA 13 LET TA FILM MI JE ZELO UŠEČ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— LUCIJA
 
27.5. 2011
ob 15:19

risanka je ena najboljših ;)

nevem kaj imate nekateri.. da kritizirate pa to..
sicer pa.. se more v vsaki stvari - tudi če cel svet reče da je najboljša, najti nekdo, ki bo imel pripombo, sicer bi bilo preveč lepo in preprosto vse skupaj.. ali kako bi to razložila...

če vam kaj ni všeč, pač ni treba da pišete (takšne) komentarje.
Meni osebno, če nek film ni všeč, ne bom prišla gor in pisala kako je bil film slab.

— tashika
 
31.5. 2011
ob 11:46

ka dobr. ej, tk rada bi ga vidla, sam je že šou. drgač pa je kulski

— rogla
 
31.5. 2011
ob 11:59

to je super smešn film. pa sj ka drugiga tk n bi pričakoval od disnea, tk da...
nism ga še vidla, sam po trilerjih zgleda ful dobr.

— tangled
 
22.8. 2011
ob 17:37

že trikrat sem gledala ampak mi je blo ful ušeč

— adriana
 
22.10. 2011
ob 19:48

ok.to je res najbolša risanka evr.....

— vffvf
 
8.11. 2011
ob 19:09

Vedno sem raje gledal original risanke....tokrat sem jo zaradi hčere gledal sinhronizirano. Še zdaj...po ne vem kolikih ogledih, pa sem naravnost navdušen. Fantastično opravljeno delo. In petje...super. Ne morem vas prehvalit. Zelo sem ponosen na igralce, ki so posodili glas..BRAVO

— gabrijel
 
18.11. 2011
ob 17:02

( FILM JE BIL ZLO,ZLO DOBR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ((((( ŠE BOLJŠI ZAME KOT SEM SI MISLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)))))))))))

— KRISTA
 
25.1. 2012
ob 0:31

se strinjam z gabrijelo :) tudi sama raje gledam originalne, ampak v tem filmu so se slovenci zares izkazali. čestitke tudi z moje strani :) res odličen humor

— marry
 
25.2. 2012
ob 19:06

ful dobr!!!!!!

— <3
 
5.6. 2012
ob 20:50
zvezdica

Zlatolaska (prirejen naslov) je eden boljših animiranih filmov. Napeta pustolovska zgodba s kančkom izbranega humorja. Odločanje med ljubeznijo in svojim normalnim življenjem. Nekaj prizorov je sicer bolj nerazumljivih vendar je sinhronizirana verzija krasna in vredna ogleda.

— Princeska
 
23.7. 2012
ob 13:10

zlatolaska je ljubezniivo ime zato je tudi ta risanka ena najboljših na svetu zato jo morate gledati vredna je da jo gledamo pustolovščine je veliko

— bunica
 
28.9. 2012
ob 20:38

ta film kul konj maximus je itak najboljši

— lucija
 
16.5. 2013
ob 18:53

rada imam risanko zlatolasko

— nina
 
16.5. 2013
ob 19:29

Zlatolaska je moj naj ljupši film Zlatolaska je moje ime ne lažem Zlatolaska je moje pravoime

— Zlatolaska
 
31.5. 2013
ob 16:36

to risanko sn že stukrat ampak morš priznat da je kulllllllllllllllllllll

— emma vatsson
 
4.7. 2013
ob 19:08

meni se zdi selo dober

— maša
 
15.7. 2013
ob 10:13

COOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najboljša risanka!

— hana
 
24.7. 2013
ob 20:05

suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper

— hana
 
29.7. 2013
ob 12:03

ful dobra najboljši pa je itak konj

— hana
 
27.2. 2014
ob 12:12

najboljši

— hana
 
19.3. 2016
ob 14:36

Izvirnik je Tangled, v izvirnem se imenuje Rapunzel, kar je zgrešeno. Hrvati so bolje prevedli naslov Vrlo zapetljana prića. Je pa kulska ampak še vedno boljše poslušat izvirne glasove

— zlatorog1
 
25.3. 2016
ob 17:37

Film je zelo dober in ne vem zakaj komplicirate če je sinhronizirano.
bodite veseli da ste ga gledali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ker jaz sem.

— iza
 

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.