Film distribucije Karantanija Cinemas

Hitri in drzni 8

The Fate of the Furious akcijski kriminalni triler
 
Podnapisi Na sporedu od: 13.4.2017, Kolosej Ljubljana
 
Dolžina: 2h 16min / 136min Leto: 2017 Država: ZDA, Japonska, Francija, Kanada, Ameriška Samoa Jezik: angleščina Scenarij: Chris Morgan, Gary Scott Thompson Režija: F. Gary Gray Igrajo: Charlize Theron, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Scott Eastwood, Kurt Russell, Jordana Brewster, Helen Mirren, Elsa Pataky, Michelle Rodriguez, Ludacris, Nathalie Emmanuel
 
Povezavi: uradna stran, IMDB Napovednik: Apple.com
Untitled 2

Kaj se zgodi, ko tisti, ki je ustvaril družino, prelomi njeno najbolj sveto pravilo

Pomen družine je že vseskozi rdeča nit neustavljive in mega uspešne franšize, ki jo povezujejo adrenalinski pregoni, vonj po oktanu, hitrost in želja po maščevanju. Osmo nadaljevanje akcijske poslastice nam razkrije največjo grožnjo, ki je do sedaj pretila Dominicu in njegovi ekipi. Bo razdor med člani in izdaja njenega vodje usoden, ali bo družini, ki je do sedaj veljala za nerazdružljivo, uspelo spet najti drug drugega?


O ZGODBI:

Medtem ko Dom (Vin Diesel) in Letty (Michelle Rodriguez) uživata na zasluženem poročnem potovanju na Kubi, tudi ostali zaživijo običajno življenje daleč stran od nevarnih preizkušenj in adrenalinskih podvigov, ki so v preteklosti spremljale njihov vsakdan. A Dom po srečanju s skrivnostno Cipher (Charlize Theron) nima druge izbire, kot da se zaplete v nevaren svet kriminala in tako izda tiste, ki so mu najbližje. Družina se znajde pred največjo preizkušnjo do sedaj, ki jo mora za povrhu razrešiti še brez svojega vodje.

Pot do sprave je dolga, nevarna in ovinkasta. Neustrašna ekipa se poda na pravo odisejado in se proti kaosu in notranjim razprtijam bori na kubanskih obala, prometnih ulicah New Yorka, na odročnih poledenelih jezerih Islandije – vse v želji, da pripelje domov človeka, ki je ustvaril družino.

ZANIMIVOSTI:

  • Hitri in drzni 8 so prvi hollywoodski film, ki je bil posnet na Kubi in zato svojevrsten izziv. Ekipa je morala na otok pripeljati vse avtomobile, ki so jih uporabili na ulicah Havane. Za uvodno sceno filma, ki se dogaja na Kubi, so tako iz Amerike prepeljali deset Chevyjev in sedem Fordov, vključno s tovornjaki za njihov prevoz, orodjem in vsemi rezervnimi deli, za katere bi se lahko izkazalo, da jih bodo potrebovali. Na Kubi namreč ni bilo mogoče kupiti prav ničesar.
  • V osmem nadaljevanju franšize so se pokojnemu Paulu Walkerju poklonili s tem, da so upoštevali njegovo željo in poskrbeli, da je v filmu še več dirkanja z avtomobili.
  • Negativni lik je v zgodovini franšize prvič prevzela ženska. V vlogi teroristke Cipher, ki vodi igro, bomo gledali oskarjevko Charlize Theron. Močno žensko igralsko zasedbo pa dopolni še ena oskarjevka in sicer britanska igralka Helen Mirren.

Komentarji

16.2. 2017
ob 14:56

komi čakm sigurno bo na povno dogajal.

— ta hitra
 
16.2. 2017
ob 19:26

ooooo to bo best film ever
sam poglejte te avte pa to strelanje
carsko komi čakam

— dominic
 
21.2. 2017
ob 14:47

milsim da so se zmotil princess dolžini filma

— febhfbdhjsgfhhfhjdgjfdjjdjkgbmnvm cnkcjih
 
28.2. 2017
ob 13:27

film je zelo dober dabra akcija mi je vseč

— alaš
 
8.3. 2017
ob 14:02

film je zelo dober kamaj čakam da pride vkino

— aleš
 
25.3. 2017
ob 20:27

to pa more bit dober vsaj po trailerju sodeč.

— nejc
 
28.3. 2017
ob 14:17

komaj čakam da pri de v kino dagagrem gledad

— aleš
 
28.3. 2017
ob 15:15

Komi cakam

— Ziga
 
5.4. 2017
ob 19:38

Mogoce se bo zgodil prvi poljub v kinu?

— Maja
 
15.4. 2017
ob 20:25

sou s pucno dubu POLJUB <3333333

Anastasija Bomba

— Emir
 
16.4. 2017
ob 10:21

Včeraj gledal film in moram povedat, da je zelo dober! Za ljubitelje akcijskih filmov in franšize Hitri in drzni, top! Več akcije, novih avtomobilov, smeha ogromno in glavne igralke, ki bi jo človek najraje zadavil kar med filmom. Zaključek pa seveda po pričakovanju - epski!

— victorius87
 
17.4. 2017
ob 8:05

Vsakmu k si ne bo ogledu tega filma mu je lahko zal, ker ga poka po sivih

— Janez iz hribou
 
17.4. 2017
ob 16:35

nora predstava

— lol
 
19.4. 2017
ob 3:02

po komentarjih sodeč, bi človek mislil, da je to film za nepismene...

— drzni
 
25.4. 2017
ob 21:30

Hju lahko si oddahnem. pričakoval sem namreč da bodo film zasračkal a so ga le delno.
prva napaka je bil površn scenarij ,ki je imel kar nekah scenarističnih lukenj a na srečo so ga ”badassovski” dialogi in humor zapolnili.igralska zasedba je bila odlična. akcijske sekvance so bile pretirane a kaj naj rečem to je fast&furious film in ni čudno da so za film porabili 250 milijonov. Helen Mirren bi se mogul bolje izkazati in biti v več scenah, prav tako Luke Evans, ki smo ga v filmu videli le dvakrat. Humor pa je bil prrisiljen-le na silo smo se morali smejat sai smo morali pozabiti na tisto usmrtitev na letalu (spoiler alert)

OCENA: 7,5/10

— popcornovež
 
27.4. 2017
ob 11:36

ljudje pejte to gledat to je film leta na samo meseca.
mia

— mia
 
1.5. 2017
ob 23:03

Vsa nadaljevanja od petega dela franšize so me nekoliko razočarala, zato sem že v dvorano prišla nekoliko skeptična. Film resda ni presegel mojih pričakovanj in tudi ta del je poln že kar preveč neverjetnih manevrov, ampak v njem so vseeno bili deli, ki so me vsaj nekoliko zabavali.
Ogled tega filma je za tiste, ki so spremljali to franšizo vseskozi in bi radi videli njen zaključek, ne pa za tiste, ki bi se glede na ta del odločili za ogled vseh preostalih delov.

— Nikaaa
 

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.